alejandrogonzalesinarritu6
profili

  • borsa istanbul

    - anayasa mahkemesinin kararlarının uygulanmadığı,
    - yerel mahkemenin ülkedeki en üst mahkemeyi sallamadığı,
    - hukukun tamamen askıya alındığı,
    - kuvvetler ayrılığının tamamen yok edildiği,
    - ülkede rusya'daki gibi kontrollü muhalefetin olduğu,
    - dengesizlik şiarını kendine düstur edinmiş bir yönetimin olduğu,
    - dün açıkça söylenenin bugün yalanlanabildiği,
    - %10 oyuyla hükümet politikalarını belirleyen, ülkeyi her söylemiyle dinamitleyen dahili ve harici bir bedhahtın olduğu,
    - mehmet şimşek'in aylardır para bulmak için verdiği bütün çabasının "hamas terörist değildir" denilerek bir gecede mahvedildiği,

    bir ülkede piyasaların yönünün şu dönemde baş aşağı vurması artık kaçınılmazdır. rasyonelite ve irrasyonelite arasında gidip gelen bir ülke görünümünde bile değiliz. seçimden sonra mehmet şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi insanlara ve dış kaynaklı yatırımcılara acaba mı diye düşündürttü ama nafile. o kafa karışıklığı son açıklamalarla giderildiği için piyasa haftalardır ağır satış yemektedir. 5 sene sonra remix yapıyor aynı sandal araba, aga tamam her şey aynı tas aynı hamam!

    siyasal islam ve onun koşulsuz destekçisi olan halk, ülkeyi afganistan'a çevirmeye gerçekten and içmiş vaziyette. bu denli bir organize kötülük türk tarihinin hiçbir döneminde yaşanmadı.

    ingiliz muhiplerinin, vahdettin'in, damat ferit'in, ali kemal'in tarihte hain diye bütün bildiklerimiz dahi bu denli organize bir ihanetin içinde heralde olmamıştır.

  • kemal kılıçdaroğlu

    akp'nin islam dinine verdiği zararı nasıl başka hiçbir dış güç veremediyse,

    anadolu aleviliğine de bu herif ve partisindeki o iğrenç rantçıların verdiği zararı hiç kimse veremeyecek. sünni yobazların alevi nefretinden sonra seküler milliyetçileri de bu herifiğin koltuk sevdası tek başına alevi düşmanı haline getirdi.

  • 12 ocak 2023 babala tv barış atay yayını

    sokak röportajlarındaki boomer dayıların cehaletini bile mumla aratacak bir z-y kuşağı cehaletine tanıklık etmek bu ülkeye dair bütün umutları tüketiyor.

    böylesine davarlar olduğu sürece 45-50-60 doğumlu akp'li dayılara küfretmeyi allah aşkına gerçekten bırakın. bu dayıların çoğunun bilinçdışında hadi cehape travması var. ömrünün yarısını soğuk savaş yıllarında geçirmiş insanların körlüklerini bir nebze de olsa anlayabiliriz.

    lakin, sosyal medyanın hayatın her alanına nüfuz edebildiği, bilgiye ulaşmanın en kolay olduğu bir çağda genç kuşağın vatan-millet-sakarya edebiyatını içselleştirerek bu denli bir psikoza girmesine gerçekten insanın inanası gelmiyor amk. bu nasıl bir cehalettir ya? bu kuşak bile toplumsal mitleri bu denli kolayca içselleştirebiliyorsa hakkaten kapatıp dükkanı gidelim.

    yıllarca pinochet gibi bir diktatörün boyunduruğu altında sürünen şili bugün kişi başına düşen milli gelirde bizi ikiye katlamış vaziyetteyken adamlar barış atay'a yok ederiz, bombalarız ezeriz geçeriz diyor ya. ulan nasıl bir döneme denk geldik kafayı yememek elde değil.

    - muhakeme yok!
    - empati yok!
    - içgörü yok!
    - duygusal zeka yok!
    - bilgi yok!

    karşılığında bunlar var;

    - ihalarımız, sihalarımız var çok şükür.
    - yok ederiz heryeri bombalarız dümdüz ederiz.
    - terör örgütü diyeceksiniz!
    - kürdistan dedin! özür dileyeceksin!
    - bin galatasaraylı on bin fenerliyi yok eder falan filan.

    gerçekten çok yazık.

  • borsa istanbul

    iett şöförü gürcü maduro'nun nas ve faiz hezeyanlarından sonra yine endeks saldı. geçtiğiniz aralık'ta bist100'de usd kuruna paralel bir yükseliş olmuştu bu sefer bist daha nötr kaldı.

  • prestij kaybeden meslekler

    (bkz: orgeneral)
    (bkz: oramiral)
    (bkz: kurmay albay)

    bir zamanlar tanrının yer yüzündeki gölgesi gibi dolaşan apoletlileri,
    lise mezunu bir iett şöförü nasıl bu hale getirebildi hala anlayabilmiş değilim.

  • türkiye'nin en iyi beş üniversitesi

    ''türkiye'de bir tane bile üniversite yok. üniversite dediğiniz yer bilgi üretiminin üniversiteye yaygın olarak yayılıp, bilginin öğrenciye verildiği yerdir, meslek okulu değildir. dolayısıyla türkiye'de adına üniversite denilen kurumlar bunları yapmıyorlar, bunların içinde bunu yapmaya çalışan bazı kişiler var. galatasaray lisesi'ni üniversitelere tercih ederim. beş para etmez kurumlar. biz istanbul teknik üniversitesi'ne kütüphane yaptırmak istedik. toplana toplana 60 bin lira para toplandı. halkın da umurunda değil. buradan şunu anlıyorsunuz; kalite halkın umurunda değil. halk diploma istiyor. iş bulmak için diploma istiyor. ama bulduğu iş de umurunda değil; masasında oturup maaşını almak istiyor. bu şartlar da kimsenin eğitim umurunda değil."

    celal şengör (bkz: bir toplum nasıl intihar eder)