lokinindamadi11
profili

  • ingiltere'de hiç başıboş köpek olmaması

    üç yıldır bir tane bile başıboş köpek görmeyerek gözlemlediğim durum.

    insanlar o yüzden yürüme rotalarında rahatça yürüyebiliyor. parklarda, nehir ve kanal kenarlarında korkmadan bisiklet sürebiliyor. çocuklar sabah servis beklerken ailelerin içi bu konuda çok rahat. ek olarak türkiye'de yüz kişi başına üç kişi köpek besliyorsa burada bu oran rahat yüz kişide otuz falandır ve hiç saldırgan değil köpekler. agresif ırklarda hep ağızlık var ve polis tarafından düzenli kontrolleri yapılıyor.

    geçen sene türkiye'ye memlekete geldiğimde yürüyüş yapalım dedik şehir dışına doğru her köşe başını köpek sürüleri tutmuş. bu ortamda nasıl insanlar rahatca spor yapıp bisiklete binebilecek?

    iki sene önce kızkardeşim okul için servis beklerken onlarca köpek tarafından kovalandı eğer birşey olsaydı bunun hesabını kim verecekti? yan komşumuz türkiye'de bahçesinde pitbull cinsi bir köpeği başıboş bıraktı kaç kere ihbar etmemize uyarmamıza rağmen hiçbirşey olmadı aksiyon almak için bir çocuğu parçalaması mi gerekiyor?

    gördüğüm kadarıyla -en azindan cevremde- sokak köpeklerini savunan kesimin sosyal statüsü daha yüksek ve hepsinin arabası var. arabanız yoksa sokaklarda her an aslanlara atılmış roma'da ki bir köle gibi parçalanabilirsiniz bunun empatisini yapamıyor mu bu kesim? benim arabam yok mesela gece dışarıya sigara almaya çıktığımda survival filminin icinde hissediyorum kendimi zamaninda bir arabanın üstüne cikmisligim var saldiridan korumak icin kendimi. diğer yandan agresif köpekleri tasmasız besleyen daha alt kesimden insanlara karşı neden hareket etmiyor güvenlik güçleri?

    sokakta başıboş köpek sürülerinin olmasını savunanlarin bu durumu savunmaktan başka argümanı ne acaba yazarlarsa sevinirim.

    son olarak saldırılar olduğu sürece bazı insanlar köpeklerden ekstra korkacak o yüzden avrupada herkes köpek seviyor ve besliyor korkmadan bu basit denklemi kuramamak çok kolay olmamalı.

    edit: ayrıca aşağıda eleştirenler de pasaport ile hava atabilecek zihniyetteler ikiyüzlülük degil mi bu ahaha cümleyi nasıl anladıklarından belli oluyor algı kapasiteleri, okumaktan aciz oldukları;

    görsel

    görsel

  • 2022 eurovision türkiye şarkıcısı

    (bkz: hayko cepkin) tam adamıdır bu işlerin. millet sahne şovu görsün.

    taa 2007'lerde olması gerekendi aslında.

  • irlanda'da kadını raya düşüren yaratıklar

    özellikle ingiltere ve irlanda'da yaşları 10 ile 18 arasında değişen bisikletli, kapşonlu bu chav sürüleri çok büyük sorun. küçük şehirlerde sürü halinde gezip sağa sola sataşırlar. daha bir iki ay önce ingiltere'nin küçük bir şehrinde oxford mezunu bir nhs çalışanı asyalı'ya sırf yabancı diye sataşıp vurdular, ittirdiler. büyük tepki topladı.

    bu sürüleri herhangi bir küçük şehrin mcdonalds civarında görebilirsiniz. höt dersiniz kaçarlar ama bu şekilde millete sararlar. ortadoğulu değil şımarık irish ve british gençlerdir ekseri. mesela buraların türkiye'ye göre inanılmaz artısı vardır saymaya gerek yok ama bu durumu ülkemizde göremezsiniz. durduk yere millete saracak ergen çeteyi iki dakkada yamulturlar.

  • underrated müzik grupları

    tam tool yazacaktım ki yazılmış. diğer az bilinen metallica diyeyim o zaman.

    edit: bir sürü kişi mesaj ile tool ve metallica az bilinen değil diye mesaj attı. ben ikna oldum. az bilinen değillermiş baya biliniyormuş.

  • rize'de doktora orakla saldırı

    alet edevat da kullanmaya başladıklarına göre insanlık için büyük bir sıkıntı bekliyor bizleri.

    tanım: mordor'da sıradan bir vaka.

  • fenerbahçe'de luiz gustavo depremi

    valla doğruysa eğer gustavo'nun bir an önce gidip son yıllarını adam akıllı bir kulüpte geçirmesini isterim kendisi için bir fenerli olarak.

    öyle bir ruhsuzluk sirayet etti ki takıma son birkaç yıldır kara bulut gibi, taraftarın da heyecanını bitirdiler. yazık. çok yazık.

  • instagram'a okunulan üniversiteyi yazmak

    belki sadece paylaşmak istemiştir. saatini, götünü veya arabasının direksiyonunu paylaşmasından iyidir.

  • zehra zümrüt selçuk'un berna laçin'e efsane ayarı

    bir bakanın görevi ayar vermeye çalışmak değildir cevap vermektir.
    tanım: acınası bir twiti acınası bir şekilde sözlüğe yazan acınası yazarları gösteren başlıktır.

  • en güzel köpek ırkı

    orospu çocuğu pitbull değildir.

    beagle'dır. yerim onları ben.

  • ben altan öymen sorularınızı bekliyorum

    öncelikle hoşgeldiniz. chp'nin hdp hakkındaki tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • 26 temmuz 2019 bangladeşli göçmen akını

    yurtdışında tanıdığı bangladeşlilerin tümünün şeriatçı olduğu biri olarak söylüyorum; bunlar suriyelilerden de radikal düşüncelere sahip. ulan iç savaşa mı hazırlıyorlar bizi boku çıktı artık, türk tarihinde bu kadar rezalet yaşanmadı, hiçbir zaman halk bu kadar uyuşturulmadı.