demyanenko9
profili

  • dünya tarihinin en büyük savaş dehası

    1. iskender
    2. cengiz
    3. sezar
    4. napoleon
    5. halid

    edit: bu sonuçlar kişiden kişiye değişmez. tarihçilerin icmasına göre bu 5 isim askeri doktrin geliştiren nadir liderlerdendir. liste 10'a kadar uzarsa timur, subutay, yavuz, washington, nelson, jukov, rommel diye gider.

    fatih sultan mehmet falan diyen olmuş. azıcık tarih okuyun. fatih kötü bir komutan olmasına karşın iyi bir devlet adamıdır.

    osmanlı devleti'nin en büyük komutanı tartışmasız yavuz sultan selim'dir. elit birliker olan yeniçeriler adama puta tapar gibi tapmışlar. kendisi osmanlı devleti'ne adeta pump yaptırmıştır.

    halife ali'yi soranlar olmuş. ali çok çok iyi bir silahşördür, yani bu konuda çok çok iyi olmasına rağmen komutanlığı yoktur. komutan dediğin halid bin velid gibi olur. ortalığın . kor. swh

    edit2: napoleon'u neden 4'e attın diye soranlar oldu. sıralama çok önemli değil aslında. napoleon gelmiş geçmiş en büyük komutandır ancak ortalamasını düşüren şey kalıcılığının olmaması. napoleon hızlı gitti hızlı bitti. dünyanın en büyük güçleriyle çok kısa sürede savaştı. kurduğu büyük ordu hollanda'dan, ispanya'dan berlin ve moskova'ya kadar ayak basmadık yer bırakmadı. havada, karada ve denizde savaştı (hava balonlarıyla gözlem). sezar'ın rakipleri ise roma kadar güçlü değildi. roma'nın rakibi ancak roma olabilirdi. roma zaten o dönemde rakipsiz büyük bir sopa idi.

  • ekonomiyi bir ayda toparlarım

    olasılığı yüksek iddia.

    kastettiği şu: babacan küresel sermaye ile sıkı fıkı bir isim. imf, dünya bankası, soros vesaire. tüm küreselci enstrümanları "türkiye'de bizim gibi liberaller başta. korumacılığı kaldırıp liberal politikalara geçiyoruz. paranız güvende. birlikte büyüyelim"

    dediği anda (ki zaten hazırda beklemekteler) ülkeye döviz yağacaktır. kendisi ve ekibi basit insanlar değil.

    benim ideolojime uymaz o ayrı mesele.

  • 12 mayıs 2020 ak parti'nin hala yüzde 37 oy alması

    tam tersi, virüs normale döndükçe akp zayıflayacak.

    çünkü, olağanüstü hallerde kitleler baştakinin kimliğini geçici süreyle unutur, bir an önce normale dönmeyi ister. normalleşme başlayınca baştakinin kim olduğunu hatırlar ve anket yine yerlerde gösterir..

    dünyanın her yerinde böyle.

    gustave le bon - kitleler psikolojisi

    edit: ekleme..

    dış veya iç tehdit durumlarında kitleler (sevsin veya sevmesin) daima başta bulunan (demokratik lider, tiran, diktatör, zalim hükümdar, kral, padişah, hadrian (özel isim) vs gibi) hangi tür ve nesepten olursa olsun mezkûr lideri ve altındaki kadroyu koşulsuz destekler. bunun nedeni daha büyük bir dış-iç tehdittir.

    1988'de sscb başkanı gorbachev abd başkanı reagan'a davos'ta "süper güçler savaşını bitirelim, uzaylılara karşı ortaklık yapalım" diyerek bunu özetlemiştir. swh

    tehdit corona olunca herkes birlik şu an. corona gidince gömülen baltalar tekrar çıkarılacak.

    her şey normale döndüğünde kitle de normale döner ve beynine kan gitmeye başlar. sonra kaldığı yerden devam eder iktidarı sorgulamaya.

    7 haziran seçimlerini hatırlayın. çözüm süreci henüz bitmemiş seçime öylece girilmiş (nşa'da). akp devasa oy kaybetmiş ve koalisyon yapmaya mecbur kalmıştı. ancak koalisyon yapılamayıp erken seçim kararı alındı (mhp'nin akp'ye destek vermesi koşuluyla).

    çözüm süreci bitince pkk şehirleri darma duman etmeye karar verdi. hükümet mhp'nin askeri desteğiyle güneydoğu'da pkklıları dümdüz etti. 6 aylık iki seçim arasında akp oyları 49'a dayandı.

    insanlar bu süreç içinde kızılay, havalimanı, çeşitli çatışmalar, inönü stadı patlaması (15 polis şehit) ve istiklal caddesi patlaması gibi olayların muhatabı oldular.

    tehdit herkese yönelik olduğu için millet tekrar korkudan iktidar partisi çevresinde konsolide oldu.

    tarih bunun örnekleriyle doludur.

    bu kitlesel tepki sosyolojik bir vakıa. misal trump'un güven oyu arttı. ama kasım'a doğru keskin düşüşler göreceksiniz (tabii pentagon'un olağan dışı müdahalesi olursa biden seçim kazanamaz).

    akp eğer ekonomik mucize yaratamazsa (ki bu imkansıza yakın ama soros ve küreselcilerle barışılır, rusya ile ara açılırsa biraz mümkün) kesin olarak gidicidir.

    parti üye sayısı vs bunlar önemsiz detaylardır.

    osmanlı'nın tarihi bu tür ağır vergi isyanlarıyla doludur. halk şimdi isyan etmez, sandığa gömer. 2003'te ne olduysa benzeri olur.

    edit2: 7 haziran seçimleri.

  • zatürreden senede 4 milyon insanın ölmesi

    hastaneye gidip doktorlara bu güzel haberi ver ve hepsine sarıl. hastalara da sarıl. onlar seni güzelce anlayacaktır.

  • dinlerin insanların ürünü olduğunun kanıtları

    sadece bir tane örnek bile yeterli.

    mesela bir ayette "sizden 1 kişi onlardan 20 kişiye bedeldir" diyor.

    neyse bunlar gidip yeniliyor. derken ikinci bir ayettte "tanrı bunda sizin için zorluk gördü, sizden 1 kişi onlardan 2 kişiye bedeldir" diyor.

    düşünün, tanrı, melekleri ve yerde savaşan yandaş insanlar topyekün saldırıyor ve müşrik düşmanı yenemiyor. tanrının öngörüsü yok. her şeyi bilemiyor, bilemediği gibi her daim düşmanı yenemiyor (hava desteğine rağmen).

  • selamun aleyküm demenin kıroluk olması

    merhaba arapça, selamün aleküm ibranicedir: shalom aleyhem

  • istanbul'u ak parti'nin kazanacağı gerçeği

    hassiktir oradan trol. değişik-farklı cümleler kurmayı deneyin, bu şekilde inandırıcı olmuyor.

  • 6 nisan 2019 ömer çelik'ten chp'ye efsanevi ayar

    trollere siktir çekin geçin.

  • ithalatın yüzde 16.9 azalması

    fakirleştiğinden eskisi gibi herhangi bir boku ithal edemiyorsun anlamına geliyor.