lforliseli9
profili

  • apple silah üretirse olabilecekler

    neredeyse bütün tabancalar 9mm veya 45 acp mermi kullanırken, apple tabanca 8,879 mm gibi diğerleriyle uyumsuz saçma sapan bir mermiye uygun olurdu ve bu mermiler sadece apple bayisinde satılırdı.

  • jahrein

    bu başlıkta beş adet yazım var ve hepsinde jahrein'i savundum ama bu sefer eleştireceğim. (inanmayan adımı aratsın baksın)

    ülkenin içinde bulunduğu durum malum. yolsuzluk milyar dolarlar seviyesine çıkmış, akp'nin en küçük ilçe başkanının yardımcısının akrabaları bile para içinde yüzüyor, ülkede fakirlik afrika seviyesine gelmiş, demokrasi yok, güvenlik yok, her gün kadın cinayetleri işleniyor, her türlü suçlu serbest bırakılıyor, sınırdan herkes elini kolunu sallayarak giriyor, torpilsiz hiçbir şey yapılamıyor, fırsat bulan ülkeyi terk ediyor, çoğu şehirde branş doktoru bulunamıyor, mühendislik diplomasını alan direkt siktir olup gidiyor, halk ekmek kuyruklarında perişan, bilgisayar ve telefon almak imkansız, araba almak hayal bile değil, yarın twit atıp hapse girmeyeceğimizin garantisi yok, can güvenliğimiz bile yok...

    darbe dönemlerinde bile halk daha huzurluydu. ben bu yazıyı yazdığım için dava edilebilirim öyle bir rezil dönemdeyiz. türkiye tarihinde görülmemiş bir kepazelikte yaşıyoruz ve jahrein en güçlü muhalefet adayının adını lekeliyor. şu anda türkiye'nin birinci önceliği malum kişiden kurtulmaktır. cumhurbaşkanlığı seçiminde zurna dürümü aday gösterseler, zurna dürüme kafa atarak oy basmamız gerekiyor. böyle bir dönemde muhalefeti eleştirmek, yenilecek bok mu yani? zaten ak parti'nin gönderdiği müfettişler ibb'de 7/24 kamp kurmuş, kuruşu kuruşuna her şeyi denetleyip imamoğlunu çürütmek için fırsat kolluyorlar. böyle bir dönemde ibb'de yolsuzluk bulmak sana mı düşer? bırak adamlar başa gelsin, başa geldikten sonra istediğin kadar eleştir. biz de eleştiririz. şu anda first world problemler ile ilgilenmenin zamanı değil.

    yani seni bugün a haberde gördüm ya jahrein... çok iğrendim. kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünü gör.

  • imamoğlu cumhurbaşkanı olsa dolar düşer mi

    erdoğan gitse, yerine hiç kimse gelmese, koltuk boş kalsa bile dolar 2 lira düşer. berat albayrak'ın istifasını hatırlayın.

  • çin roketinin hızla irtifa kaybetmesi

    arkadaşlar, bir başlıkta yazım hatası varsa 15-20dk sonra moderatörler tarafından düzeltilir. başlık hatasıyla ilgili yaptığınız bütün espriler başlık düzeltildikten sonra boşa gidiyor. bilgi vermeyecekseniz boşu boşuna başlığa sıçmayın. yıllardır ekşi sözlükteyim her defasında aynısı yaşanıyor hiç şaşmaz.

    tanım: her dakika daha da alçalan cisimdir. çok hızlı hareket ediyor ama atmosfere yaklaştığında hızını iyice kaybedecek. dizi izler gibi izliyorum.

  • türk halkının vergileri protesto etmeme sebebi

    türk halkı hakkını aramayı bilmez. türk halkı, hiçbir özgürlüğünü protesto ederek, direnerek, boykot ederek kazanmamıştır. türk halkının sahip olduğu her hak, atatürk tarafından avantadan verilmiştir.

  • göbeklitepe'nin urfa'da olması talihsizliği

    görüyorum ki urfa hakkında kimse net bir bilgiye sahip değil. güneydoğu'da yaşayan bir yazar olarak açıklığa kavuşturmak isterim.

    urfa'da yaşanan hırsızlığın, kanunsuzluğun, çocuk tecavüzünün, kavga dövüşün, dolandırıcılığın, aşiretçiliğin, cemaatçiliğin, kaçak elektriğin, kaçakçılığın vs. haddi hesabı yok. urfa 2020 yılında taş devri döneminde kalmış bir şehirdir. urfa'da bir yıl bulunan birisi konya'ya gittiğinde kendini londra'da zanneder. defalarca urfa'ya gitmiş ve uzun süre urfa'da bulunmuş biri olarak yorumum budur.

    ekleme: urfa güzellemesi yapan yazarlar olduğu için bu kadar açık konuşma gereği duydum. muhtemelen 12 bin yıl önce göbeklitepe'de yaşayan insanlar bugünkü urfa'dan çok daha medeniydi.

  • devlet hastanelerinden randevu alınamaması

    3 ay önce dişimde apse çıkmıştı, ağrıdan ve ateşten ölüyordum. diş hastanesine gittiğimde 2020 yılının ocak ayına randevu verdiler (6 ay sonrası). 3 yıl önce dişim kırıldığında da ağrı içinde kıvranırken iki ay sonrasına randevu vermişlerdi.

    açık konuşmak gerekirse ben bir üniversite öğrencisiyim. ailemin gönderdiği üç kuruş dışında bir gelirim yok. özel hastaneye gitmek gibi bir imkanım da yok. beni bu hale düşüren sistemin ta a. koyayım.

  • 2019 ramazan ilk dayak piyangosu

    yozgat demek geçiyor içimden ama aklı başında kimse de yozgat'a gitmez ki... belki memur olduğu için zorunlu gidenlerden birinin başına gelebilir. çomarlığına güveniyorum yozgat.

    (bkz: yozgat)

  • devlet bahçeli'yi 3 kelimeyle özetlemek

    şerefsiz
    beyinsiz
    karaktersiz