magellan12
profili

  • eyt çıkarsa sgk sistemi tamamen iflas eder

    40 45 yaşındaki insanlara bakmakla yükümlendirilmemizi anlayamıyorum. ülke her şeyiyle orta doğu ülkesi ama seçim zamanı al gülüm ver gülüm politikalarıyla iskandinav ülkesi oluyor birden. 80 yaşında hala adaylık kovalayan adamlar 40 yaşındaki adamlara emeklilik vaadettiler. hani diyor ya kk kurultayda çekilecektim tam o sırada bir muhtar hakkımı helal etmem dedi akan sular durdu çekilmedim diye, bunun hakkını nasıl ödeyecekler?

  • ek motorlu taşıtlar vergisini ödememek

    cehalet kokan entryler görüyorum. yok trafik aracını bağlar yok kredi notun düşer yok yurt dışına çıkmazsın.

    siz bu yaşa kadar iyi yaşamışsınız he. ölmeyin dikkat edin kendinize sizin gibi cahillere çok ihtiyaç var siz olmasanız kimi güderler.

  • başıboş köpeklerin bir kadını ağır yaralaması

    inanılır gibi değil ulan bir savanadaki afrikalılar bir de biz yırtıcı hayvan saldırısına uğruyoruz. 2023 yılında her gün çoluk çocuk kadın yaşlı demeden birisi saldırıya uğruyor. ilgili bakanlık belediye yani sorumlular ise izliyor. ya bu nasıl bir saçmalık? başlarım mamanıza da hayvan sevginize de yeter artık ya. ulan it var diye servise arabayla götürüyorum eşimi yürüme mesafesi yere. akıl tutulması yaşanıyor resmen tüm ülkede. üç beş tane ciğersiz bu hayvanları sömürüp üzerinden para kazanacak diye vatandaşın canı tehlikeye atılıyor. çok seviyorsanız gidin para toplayın barınak yaptırın. sokakta hayvan ne arar? kaldırımlara insanların evinin önüne çocuk parkına köpek maması yemek artığı koymak ne alaka? hindistanda yaşar gibi yaşıyoruz.

  • beyaz show'un yeniden başlaması

    (bkz: kubat) heyecandan duramıyordur şimdi. adam ara ara sadece beyaz showda görünüyor halkalı şeker söyleyip efendi efendi iki helyum çekiyor gidiyordu.

  • 2023 mayıs enflasyon rakamları

    ben hakkımı helal etmiyorum yıllardır bu komik rakamlar üzerinden zam alıyoruz insan utanır ya. bana biri açıklasın bu ayki hangi giderim geçen aya göre yüzde 0,04 arttı? enflasyon sepetini açıklayın o ürünleri alalım. nerden alıyorsunuz bu fiyatları ordan alışveriş yapalım. iki yıldır saçma sapan şekilde oran açıklıyorlar. ha cebimdeki para çalınmış ha girmesi gereken para engellenmiş. bunun farkı ne?

  • maltepe'de sokak köpeklerini besleyen adama yumruk

    hergün geçtiğim yol burası buradaki parktaki köpekler saldırgan. eşim de kullanıyor ve hamile bir saldırı anında kaçamaz. işte o zaman beni de böyle haberlerde görürsünüz bunları besleyenlerin ağzına sıçarken. sokağa yemek dökülür mü? hangi gelişmiş ülkede var şu pislik. siktirin gidin barınakların şartlarının iyileştirmesi için baskı yapın. ulan yolda yürüyemiyoruz. daha geçen hafta kovaladım bir tanesini arkamızdan geliyor eşim korkuyor panik oluyor. bu stresi yaşamak zorunda mıyız aq? maltepe belediyesinin suçu ama bu. ama bu köpekler yüzünden bana ve aileme zarar gelirse işte o zaman görürler günlerini.

  • ruh sağlığı için uzak durulması gereken şeyler

    türkiye gündemi. hatta mümkünse genel olarak türkiye.

  • 6 almandan biri aç yatıyor

    o aç yatan alman gelirinin zekatını verse sen burda ailenin karnını doyurursun.

  • mostafa mohamed

    senin ben gelişini skeyim ya amk malının gelişinden belliydi kaçıracağı. tam bir dalyarak

  • kimliğini unuttuğu için lgs'ye giremeyen çocuk

    baylar hanımlar siz neyi tartışıyorsunuz aq ya yok hayatı kimliğe bağlıymış da yok tek bir sınava bağlıymış da... bu romantizmin mevcut gerçekliğe karşı hiçbir faydası yok. kurallar belli; geç gelme ve evraklarını getir. bunlar olmazsa olmaz. bence de el parmak vs okutabilinir daha iyi olur ama yok yani öyle bir uygulama yok. mevcut durum bu ve bunu çok önceden herkese elli kere bildiriyorlar. hepimiz girdik bu sınavlara ben kimliğimin yanına pasaportumu aldığımı da biliyorum ne olur ne olmaz diye. kimliğim bendeyken pasaportumu anneme verdim hatta aynı anda ikisi de kaybolmasın diye. başka bir sınava da evden çok uzakta girecektim ne olur ne olmaz diye üç saat önce gitmiştim, okul kapalı görevliler bile gelmemiş oturdum son son notlarıma baktım hatta. tamam herkes böyle olmak zorunda değil ama kurallara uymayanlara da yaptırım olacak, olmalı. zaten çocuk bir tepki vermemiş buradakiler yine romantizm kasıyor.

  • yaşadığın şehri adını söylemeden anlatmak

    türkiyenin dört bir kasabasından köyünden çeşit çeşit orospunun ve çocuklarının gelip köyünde yaşadığı gibi yaşadığı şehir.

  • cuma namazına gitmeme kararı almak

    çok önceden aldığım karar. nedeni de sözüm ona müslümanlar.

    cuma gününün dinimizde önemi malum. ancak cemaate bakıyorsun pislik içinde; ter kokuyor, çorapsız giriyor içeri. saygısız; sen ibadetini ederken zırıl zırıl cep telefonu çalıyor, senin duyabileceğin şekilde okuyor ayetleri. camilere ve görevlilerine bakıyorsun. fiyasko. o kadar bütçeye rağmen her cuma hutbe okunan beş vakit namaz kılınan caminin hoparlörleri bozuk oluyor, o çınlama sesi senin tüm maneviyatını dikkatini dağıtıyor. farz bitiyor hemen dışarı işportacı kılıklı biri çıkıp “camiye yardım camiye yardım boş geçmeyelim” diye bağırarak para topluyor. ama sen içerde inandığın tanrının huzurunda ibadet etmeye çalışıyorsun bu işportacı kılıklı herifin dikkatini dağıtmasına rağmen.

    ve tabiki bu sene 9 kasımda, geçen sene 10 kasımda bir kez bile olsun bu ülkenin kurucusu için bir fatiha okutmayan camide cumada benim işim yok kardeşim.

    allahım affetsin beni bu şekilde dinden imandan soğutanlara da gün yüzü göstertmesin.

    edit: sabaha kadar senin soğuyasın varmış diye mesaj atan gerizekalılar lütfen bana mesaj atmayın sövecem yoksa gelmişinize geçmişinize. sana ne kardeş sana ne seni mi ikna edicez bide?