bilmesendahaiyi9
profili

  • okullarda zorunlu olarak verilmesi gerken ders

    empati dersidir.

    günümüzde yaşanan kavgalarda, aşk, evlillik ve tüm insan ilişkilerindeki sorunlarda, hatta hayvanlara olan eziyetlerde bile, empati eksikliğinin büyük payı var.

    empati yapabilen bir insana, birçok şeyi anlatmak daha kolaydır. böyle bir dersin en kısa zamanda ilkokuldan başlayarak verilmesi elzemdir.

    edit: başlığı yazarken kelime hatası olmuş. modlar düzeltirse sevinirim.

  • durex yöresel lezzetler

    (bkz: durex analı bacılı)

  • galatasaray

    bu akşam babel'le başlayarak zaten maçı karşı takıma hediye etmiş takımım.

    mis gibi etebo taylan belhanda orta sahasıyla çıkmalı, emre kılınç'ı sol çizgiye atmalıydı fatih hoca. babel'den hala ne bekliyor bunu gerçekten anlayamıyorum. kaç maçtır sıfır katkı yaptı! çok yazık oldu çok.

  • 3 şubat 2020 nihat özdemir'in istifa etmesi

    dört büyük takımın da taraftarı olmayan bir başkanın gelmesine vesile olmasını dilediğim istifa. bıktık amk masa başında bir şeyler dönüyor mu diye düşünmekten.

  • kadınların güzel gözüktüğünü sandığı şeyler

    burun, dudak, dil piercing’i.

    burnun sağına veya soluna takılan boncuğumsu zıkkım.

    dudağın altına yapılan dövme. hülya avşarda bulunur.

  • beş birim sevip üç birim sevilmek

    (bkz: tüm birimlerin dikkatine)

  • istiklal marşı'nda ayağa kalkma zorunluluğu

    marşın okunduğu ortama dahilsen kalkılması gerektiğini düşündüğüm zorunluluk.

    sıkıntı ayağa kalkma zorunluluğu değil, olur olmaz yerde istiklal marşı okunması, çalınmasıdır. bu marşın bir saygınlığı var. her ortamda okunmaz, çalınmaz. bunun bir ruhu vardır. mesela milli maç dışındaki her lig maçında okunması da gereksizdir, anlamsızdır. illa okunacaksa lig maçlarında, sadece açılış maçında okunsun veya kapanış maçında.

  • 2019 evlilik maliyeti

    sade bir nikah töreniyle evlenmek isteyen o güzel kızlar, o güzel atlarına binip gittiler. alayı show peşinde. birini seviyorsan onunla bir ömür geçirmek istiyorsan böyle abartılı şeylere, kendini zora sokmalara ihtiyaç duymazsın. zaten düğün artık içi boşaltılmış bir mevzu olmuş günümüzde. bu nane, evlenecek gençlere yardım etme müessesesi iken şu an çevreyi memnun etme müessesesine dönüşmüş durumda.

  • çukur (dizi)

    bir önceki bölümden:

    celasun, aklını kaybetmiş karısı akşın'ı, sokaktan alıp derme çatma bir eve yerleştirdiği medet'in yanına götürür. ona göz kulak olmasını ister. sonrasında akşın ve medet'i, göğüs hizalarının üzerinden görebildiğimiz bir sahnede, mutfakta olduklarını ve yemek yaptıklarını anlarız. aralarında geçen sohbette medet'in gözleri yaşarır. akşın, soğandan mı yaşardı diye sorar. medet de evet der ve soğan doğramaya devam eder. bu sırada celasun gelir. kamera medet ve akşın'ın yemek yaptığı tezgahın tamamını gösterir. ortada ne yemek vardır ne malzeme. medet sadece akşın'ın haline üzülmüş ve ona ayak uydurmuştur.

    medet karakteri'nin ne kadar saf ve temiz bir yüreği olduğunu bundan daha iyi anlatan bir sahne olamazdı doğrusu.

    ama ne yazık ki dizi, duygusal tarafını giderek kaybediyor. karakterler ciddiyetten uzaklaşıyor. herkes gibi beni de heyecanlandıran cumali karakteri, dizinin başından beri anlatılan cumali karakterinden olabildiğince uzaklaştı. komedi unsuru her dizide kullanılabilir. ama aksiyon ve dram diye yola çıkılan bir dizide bunun dozunu ayarlayamazsanız, işin tadı kaçar, durumlar komik olmaktan çıkar...