sınır alanı ihlali.
mübarek ülkede herkes başkasının yaptıklarına/giydiklerine/düşüncelerine laf söyleme hakkını kendinde görüyor.
kendimettimkendimbuldum9 profili
-
tedavisi olmayan türk hastalıkları
-
mutlu olmayı beceren insanların ortak özelliği
beklentileri minimumda tutmak, gereksiz kaygılarda boğulmamak ve yetinmeyi bilmek.
-
tatlı yemeyi bırakmak
tam tamına beş aydır en ufak bir tatlı yemedim (bal, reçel dahil), ilk başlarda çok zorlandım, çikolata ve sütlü tatlı yemeden duramayan biriydim ben, ilk önce 21 gun kuralını uygulayım bakalim yapabiliyor muyum dedim, bir şekilde zorlansam da 21 günü tamamlayabildim, ondan sonrası ise çok daha kolay oldu.
insan tatlı yemedikçe, yememeye alışıyor, istemiyor. umarım bundan sonra da hep böyle devam eder.
gelen sorular üzerine edit: ilk üc ay intermittent fasting yapmayı denedim, günde iki öğün yiyordum ama yediğim zaman makarna falan da yediğim için sadece 3 kilo vermiştim. son iki aydır yediklerime tümden dikkat ediyorum, makarna pilav börek çörek yemedim 5 kilo daha verdim, toplamda 8 kilo vermiş oldum ve de düzenli beslenmeye devam ediyorum, bakın aç kalmıyorum hiçbir şekilde sadece abur cubur şeker yönünden zengin gıdaları yemiyorum.
edit 2: insülin direnci olan biri olarak, beş ay sonunda yaptırdığım kan tahlilinde insulin direncinin bayağı azaldığı görüldü, yakın zamanda şeker ilacını bırakabilecegimi bile söyledi doktor, o yüzden sağlıklı bir hayat için siz de bu adımı atın yediklerinize dikkat edin.
edit 3: ayda bir veya iki defa meyve yemişimdir, meyvede de fruktoz şekeri var çünkü, ayrıca gazlı içecekleri ve meyve sularını da içmedim. -
85-95 arası doğan efsane nesil
81-86 arasi doğan efsane nesil ile 85-95 arası doğan efsane nesilin kesişim kümesinde yer alan biri olarak, bizler herseyin zevkine vara vara yaşadık, teknolojinin ilerlemediği zamanlarda teyple kasetle müzik dinledik, arkadaşlarımızla kumlarla dışarıda oynadık, teyzelerden salça ekmek yedik, teknolojinin gelişimini an be an takip ettik, biz mutlu bir çocukluk geçirdik.
-
reddedilince hemen vazgeçen insan
kimse vazgeçilmez değil, kimsenin götünü kaldırmaya değmez, oyuzden vazgeçerek yenilerine yelken açarak iyi yapan insandır.
-
8/5 çalışmak vs 9/6 çalışmak
ikisi de özendiğim çalışma türü, son zamanlarda 9-9 çalıştığım için, evden çıkışım varışım da 7-10 olduğu için, ikisinin de her türlü gideri var benim açımdan.
-
30 yaşında bekar kadın
beni rahatsız eden bekar kalmak ya da evlenememiş olmak değil açıkçası. insanların bekarlara bakış açısı beni rahatsız eden.
bekarsan, sen bir birey değilsin insanlara göre. mesela aileme göre bir yere gideceksek evli abime soruluyor gelebilecek misin diye, bana sorulmuyor benim işim olma olasılığı ya da başkasına sözüm olma olasılığı olamaz çünkü, benim adıma söz verilebiliyor yani.
bekarsan, bağlı olduğun üstüne göre işyerinde saat kaçta çıktığının saat kaça kadar mesaiye kaldığının bir önemi yok. daha geçenlerde işyerinde bağlı olduğum kişi, sizin akşamları bu kadar çok çalışmanıza üzülüyorum, gerçi senden ziyade diğer arkadaşlara daha çok üzülüyorum, çünkü onlar evli ve çocuklu dedi. niye öyle söylüyorsunuz ki, ben de bu gidişle evlenemicem diye cevap verdim.
bekarsan, bir de 30 yaşını geçmişsen evde kalmış gözüyle bakarlar. ilave olarak yöneticiysen sorunlu derler. erkek olsa canı istemedi, kafasına yatmadı, düzgün kız bulamadı falan derler halbuki.
genellemek hoşuma gitmiyor ama, türkiyedeki genel algı bu şekilde maalesef. umarım bu tarz şeylerden kaynaklı evlilik kaygısına düşüp hiçbir zaman mutlu olamayacak insanlarla evlenme gibi bir yanlışa düşmezler. -
sözlükçülerin iş ile ev arası yolculuk süreleri
her gün değişmekle birlikte genel olarak,
sabah;
6,45te çıkarsam >> yarım saat
7,15te çıkarsam >> bir saat
7,30da çıkarsam>> bir buçuk saat
akşam ise;
18de çıkarsam >> bir saat 45 dak
19da çıkarsam >> bir saat
20.30da çıkarsam >> yarım saat
istanbulda trafiğe çıkış saati cidden çok fark ettiriyor. -
yaş ilerledikçe katlanılması zor şeyler
insanların kaprisi, bencilliği.