sulfurik asitte kurbagalama yuzen dayi15
profili

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    1- rte'nin anadolu'daki oy kaybı, %15 seviyesinde...erzincan seçimine bakabiliriz.

    https://youtu.be/nia9wfkxsno

    2- istanbul ve ankara minimum %57 seviyesinde millet ittifakında ..izmir'de %70...

    istanbul asya yakasında erdoğan'ın önde olduğu sadece sultanbeyli var. ümraniye, üsküdar ve beykoz kafa kafaya... diğer ilcelerde millet ittifakı neredeyse ezici biçimde önde.. avrupa yakasında şirinevler'den batıya erdoğan'ın önde olduğu sadece arnavutköy var, başka yok... sultangazi'de biraz da fatih'te ezici erdoğan üstünlüğü olur, bunun dısında esenler, bahçelievler, bayramaşa, gop gibi yerlerde bile kafa kafaya, avrupa yakası sahil hattında millet iitfakının üstünlüğünü saymıyorum bile.

    istanbul'da feci hezimet yaşayacaklar...

    3- şırnak, diyarbakır, van, ağrı, muş, hakkari, batman, siirt, kars, ığdır gibi sehirlerde %70 ila %90 arasında millet ittifakı oyu bekliyorum...

    4- en umutsuz bölgeler karadeniz'de sinop, bartın, zonguldak, amasya, artvin millet ittifakı önde... iç anadolu'da sadece kırşehir ve ankara'da...

    5- türkiye'de başa baş geçecegini düsündügüm bir kaç şehir var. kocaeli, bursa, giresun, samsun, bingöl bunlardan bir kaçı..

    6- ülke nüfusunun neredeyse %70'inin yaşadıgı ankara'dan dikey bir cizgi cekelim, erdoğan'ın önde oldugu sadece 6 sehir var... düzce, sakarya, bolu, afyon, kütahya, ısparta...

    nasıl kazanacak abicim erdogan bu seçimi, nasıl?

    oylarınıza, sandıklarımıza sahip çıkalım. kemal dedem %54 ile geliyor.

    oğan + muharrem %3 alacak, onu da buraya yazalım...

  • 14 mayıs 2023 kılıçdaroğlu'nun alacağı oy oranı

    ben size yazayım sonra ağlamayın.

    ince + oğan = 4
    rte = 37-38
    kemal bey = 58-59

    adam zaten 2 büyük şehirde %57 ile, izmir'de %65-67 ile süpürüyor...

    bunun dısında canakkale'den tut hatay'a kadar sahil hattında firesi yok, trakya keza.

    bursa, balıkesir, uşak, manisa, denizli, burdur, ısparta, eskisehir kendisinde...(iyip etkisi)

    güneydoğu'dan tut ığdır'a kadar 3-4 sehir hariç %80'li oylar alacak..

    zonguldak, bartın, karabük, sinop, belki samsun, artvin gibi karadeniz illeri yine kendisinde...

    rte'nin elinde sadece iç anadolu sehirleri kalmış, bir de 4-5 karadeniz sehri, gaziantep, erzurum..

  • 24 aralık 2021 dolar kuru

    size anlatıyorum.... iyi okuyun.

    dolar 17-18'leri zorlarken bir haber surüldü piyasaya; "katar ile anlaşıldı, dolar 22 tl'de sabitlenecek." yani yatirımcıya gel gel yaptılar. (dolar artacak mesajı)

    https://www.webtekno.com/…alindi-iddia-h118505.html

    bugün neyin haberi yapıldı? "reuters $/tl'yi 9.00 olarak tahmin ediyor" bu haber niçin çarşaf çarşaf yayınlandı. çok basit bu kez de sat sat diyorlar. (dolar düşecek mesajı)

    https://www.sozcu.com.tr/…smesini-bekliyor-6844001/

    herkesin yastık altındaki dolar ve altına göz dikildi, tam anlamıyla dolar sattırıp mb'nin sattığı rezervleri yeniden toplamasi gerekiyor çünkü.

    sözün özü doların 9.50'nin altıni görmesi için hic bir neden yok. ne oldu abi; altın rezervi mi bulduk, uretimimiz 5 kat mı arttı, ne oldu? hic bir şey...bundan 2 ay öncesine göre ne iyi gitti ki dolar dibi görsün.

    dolar 10-12 arasını bir süre destek/direnç yapacak, sonrasında tl'nin dolar karşısındaki devaluasyonun sonucu olan enflasyon ile birlikte tl dolar karsısında değer kaybedişini sürdürecek...

  • dört yıl hamile kalmayacağım

    daha bugün cocuğumu özel okula yazdırdım. ve maalesef burada egitim veren tüm ögretmenlere üzülüyorum.

    dün bir sunum yaptılar "yüksek musaademizi" filan istiyorlar konuşma sırasında...

    bin bir tipten sırf para verdiği için çocugunu yarış atı gibi koşturacak velilerle muhattap oluyorlar.

    disiplin uygulama konusunda sadece bir nebze sert olma şansları var; fazlası söz konusu olduğunda veliler sert tepki verecektie muhtemelen biricik cocukları için..

    ben mi? klasik babayım. eti senin kemiği benim cinsinden. haftasonları hic bir etüd ya da etkinlik için cocugumu kosturmak istemiyorum, çocuk biraz da cocukluğunu yaşamalı, bahçede, parkta, denizde arkadaşlarıyla zaman gecirmeli; okulda ne ögreniyorsa o. zaten 16 kişilik sınıfta ögrenme güçlüğü yasıyorsa sorun sistemde değil bizimkindedir mantığındayım. özel okula verirken tek mantıgım cocugumun mültecilerle dolu 40 kişilik sınıflarda kaybolup gitmesini istemememdi; bir de sosyal etkinlikler, spor filan.

    ögrermenlerin işi gercekten zor; hamile kalamayacak kadar sisteme ayak uydurmak zorunda olmak da bunlardan biri.

  • sedat peker'in ünlüler geçidi düğünü

    (bkz: orhan gencebay) vizyonu.

    ah be abi, kula kulluk edene yazıklar olsun diyen adamdan bu günlere...

    güç kimdeyse orhan abi oradaymış.

  • survivor 2021 ünlüler-gönüllüler

    sergen'deki rahatlığa bak amk. gerçek hayatta şu söylediği lafların 10'da 1'ini söyleyemeden kendisini yere serecek adama "gerizekalı" diyemiyor da, "algısı kıt" diyor, "cahil" diyemiyor "sözlüğe bak" diyor...

    kibirli herif... senin etin budun ne lan? kendini çok mu entelektüel, çok mu kültürlü bilgili biri sanıyorsun, nedir lan?!

    yanarım yanarım turabi barzosu olsa bunun hakkından gelirdi "o elini kolunu oynatmadan konusmayi ögren önce zibidi" filan derdi de götü başı ayrı oynamazdı adamın.

    valla ismail, efendi adamsın, sabırlı adamsın kardeş ben olsam yarısma filan demez gömerdim konseye lavuğu.

  • survivor 2021 ünlüler-gönüllüler

    ismail'in daha evvel 19-20'li yaşlarda güreşe "yapamazsın, edemezsin" denmesine rağmen başladığını ve bu negatif yaklaşımların kendisini daha da kamcıladığını kendi ağzından duymuştuk.

    daha öncesinde de annelerin cocukları ile sorularında "annelerine yardım ederler mi?" sorusuna annesi "her zaman" diye cevap vermisti. açıkçası bu cevap da benim için çok etkileyiciydi; çünkü maddi zorluklarla büyüyen çocuklar bazen bu yokluğu kanıksar ve daha da zarar görmemek için güçlü bir kişilik geliştirir; azimli, çalışkan, vefalı olur. ailesiyle gurur duyar ve asla onların haysiyetini zedeleyecek bir şey yapmaz... belli ki ismail de bu anlamda; hayırlı bir evlat.

    burada da kendisini tanıyan arkadaşlar; el bebek gül bebek değil tam aksine; meyve/sebze hallerinde yükün altına girerek ekmek parası kazandığını, eğitimini tamamlayamadığını söylemişler; açıkçası hem biraz üzüldüm hem de bu kadar başarılı biri haline dönüstüğü için kendisi ve ailesi adına gurur duydum.

    tabii ki para kazanmanın, maddi/manevi zorluk yaşamanın ne demek olduğunu bilmeyen kolej bebelerinin anlayamayacağı seyler bunlar; anlatmaya uğraşarak da vakit kaybetmek anlamsız.

    ancak without a tracedizisinden aklımda kalan bir şeyi yazmak isterim. bir insanın yüzünde asimetrik bir gülümseme söz konusu ise bunun tek bir açıklaması vardır: kişi, karşındakini küçümsemekte, onunla alay etmektedir; bu duygu sadece kibirdir.

    bunu ısrarla kimin yaptığını söylemeye gerek yoktur sanırım.

  • kıbrıs'ı işgal eden türkiye karabağ'a karışamaz

    "bir milleti etnik kökeninden dolayı yerinden etmek" eğer soykırım ise dünya uzerinde soykırıma uğramamış millet yok demektir.

    (bkz: bir siktir git denen hewal zırvalıkları)

  • türkiye'nin en kötü araba kullanılan şehri

    ben öncelikle tüm bursalı kardeşlerimden özür diliyorum. bunca zaman sizin trafikte en kötü şoförler olduğunuzu düşünmüştüm ancak daha kötüsü varmış; hakkınızı helal edin.

    bu nadide şehir açık ara sakarya'dır benim için.

    ulan biriniz de dönel kavşakta yol verin hayvan herifler. orada taliden ya da ana yoldan geliyorsun; belediye öküz kadar yol ver tabelası koymuş, yaya yolu çizmiş o da yetmiş kasis yapmış sen yine de ipini koparmış hayvan gibi geliyorsun.. dönel kavşak dediğim de küçük bir yuvarlak değil he, yanlış anlaşılmasın ülkede o yüzölçümünden daha küçük ilçe var amk.

    serdivan'da zaten dedim herhalde burayı ikinci otobana bağlamışlar; şehir içinde 70'den aşagı giden yok; 80 90'lar hak getire. pezevenkler bir de yaya yoluna yaklaştıkça daha da hızlanıyorlar yaya geçmeye kalkarsa zaman kaybeder diye; eve gidip füzyon yapacak çünkü algısını siktiğim.

    sinyal kolu zaten bunlar icin tespih asma aparatı zaten onu söylemeye gerek yok.

    devletimize buradan sesleniyorum; sakarya'da maden var ey yüce devletim. buraya eds, hız tüneli koyun, polis denetimlerini arttırın; dış açığımızı buradan kapatabiliriz; ya da adam akıllı araba kullanmayı, yayalara ve birbirlerine kars8 saygılı olmayı ögrenirler.

    not: bu entry düzgün şoförleri tenzih edilerek yazılmıştır. %3 filan vardır yani tahminim *

  • alaçatı'ya tatile götürülen sevgilinin terk etmesi

    (bkz: cool story bro)

    (bkz: keçiboynuzumu yedim bekliyorum) başlıklarını 100 metreden tanıyoruz artık. adam yürüyen cinsellik, tükenmeyen libido. *

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    helal olsun berkan'a aklimdan geceni son dakikada söyledi.

    "ben benchte oyun kazanmak istedigim icin evrim dahil herkesi desteklerim, adaya dönünce bir şey paylasmak istemem(hayat görüslerimiz farklı)"

    bravo lan, valla bu işin özeti budur.

    evrim umarım defolup gidersin tez zamanda.

  • 11 nisan 2020 kadıköy fotoğrafları

    oh be çok şükür; şehrin bile iki gün nefes almaya ihtiyacı var 18 milyon yıllardır sikti belasını.

    tanım: özellikle mülteci ve arap akınından itibaren güzelliginden eser kalmayan ilçenin fotografları.

  • 1 eylül 2019 azerbaycan'ın vizeyi kaldırması

    hemen azerbaycan'dak o muhtesem hosteldeki yerimi ayırttim.

    https://www.booking.com/…om=searchresults#hoteltmpl

  • hayatın otuz iki yaşında bitmesi

    beş yıl önce öldüğümü ögrendigim baslık. allah rahmet eylesin, iyi insandım.

  • televizyona çıkmış sözlük yazarları

    2004'te sinan cetin'in film gibi'sinde gelmeyen adamdım. sayılır mı?

    evet çok kindarımdır.