fabiangoteller16
profili

  • uçak inince ayakta beklemek

    koridor kenarındakini bir nebze olsun anlarım. çantasını önce kapıp gidecek. cam kenarında durup ayakta dikilen var. söyleyecek söz bulamıyorum. ayakta da olsan otursan da aynı sonuç. bir de koridor kenarındakine "hadisene" falan diyen oluyor. geçmek istiyorsan geç ya başkasına ne karışıyorsun.

  • 2024 asgari ücret tahmin yarışması

    asgari ücret arttıkça asgari ücretle çalışan sayısı artıyor, maaşların çoğu da asgari ücrete yaklaşıyor. buna muhteşem bir çözümle geldim.

    öncelikle 20 yıl kadar önce yaşanmış bir örnekle geleyim. ekmeğin gramajı zamanla iyice düştüğü için "çift ekmek" diye bir şey peydah oldu. gel zaman git zaman herkes bu ekmeği tercih edince çaktırmadan tek ekmeği kaldırdılar. şu an yediğimiz ekmekler bir zamanlar çift ekmekti. 20 yılda küçüle küçüle yine tek ekmek boyutuna geldi. çok güzel kanıksadık anlayacağınız. güzel yedirdiler.

    gelelim çözüme. neden çift asgari ücret diye bir uygulama yapmıyoruz? misal asgari ücret sabit kalsın, çift asgari uygulamasına geçelim. bu da 22.500 lira olsun. herkese verilmesin ama. kıdemli vasıfsız çalışan diye bir şey uyduralım, kıdeme göre alsın bunu. insanlar yıllarca çift asgari alabilmek için çabalasın. bu sürede çift asgarinin alım gücü bir şekilde şimdikinin yarısına inmiş olur. sonra şaaak, herkes çift alacak desinler. bayram edelim. ana fikir bu. biraz geliştirilebilir. mutlaka değerlendirilmesi gerekir.

  • ikinci el otomobil piyasası

    buraya "üstüne koyarım sıfır alırım" diyenlere laf atan kişiler türemiş. neymiş efendim gidip alırmışız, tutan mı varmış, buraya yazılır mıymış, tatlı mıymış, kimmiş...

    öncelikle bunu yazmak için para sahibi olmaya gerek yok. ortada mantık hatası bir durum var, bunu parası olan da olmayan da gelip buraya yazabilir. burası sarı site değil, haddinizi bilin! buraya bunları yazan insanlar başkalarını bilinçlendirmek için yazıyor.

    ayrıca aracın sıfırını da şu an almak zorunda değil kimse. önümüzdeki ilkbaharı bir görelim bakalım. para da altında dursun, size ne? lâvuklara bak ya.

    lan egea'nın 2020 modeli 750 bin lira. aklınızı mı oynattınız. hani ota boka "serbest piyasa bu kardeşim" diyenler var ya, görün şimdi serbest piyasayı. o fiyatları sike sike düşüreceksiniz çünkü alıcı bulamayacaksınız.

    bildim ben sizi. ilanını biri favorilere ekleyince fiyatı bir yükseltip bir düşüren çakalsınız siz. hadi kendi sitenize hadi...

  • emniyet şeridinde ticari araca çarpan scooter

    "kim hatalı" tartışmasına mı neden olmuş? bunu tartışan varsa trafiğe çıkmaktan men edilmeli.

    emniyet şeridinden hızlı bir şekilde gidemezsin. bir aracın sağından geçmen doğru değilken en sağdaki aracın sağından da geçmemelisin.

    gerçi kime anlatıyorum. parklara, kaldırımlara girmeyi kendine hak görenlere ne anlatsam boş.

  • büsra pekin estetikli

    (bkz: django zincirsiz)

  • kafelerde ısıtıcının ücretli olması

    olur. ısıtıcıya para verelim, soğutucuya para verelim, aydınlatmaya para verelim, kuver adı altında servise para verelim, garsona bahşiş mutlaka verelim...

    peki biz maliyeti 2 lira olan bir bardak kahveye ne sikime 20 lira veriyoruz? onu 5 liraya sat, biz de elektriğini ve suyunu ayriyeten ödeyelim. artan maliyetler ürün fiyatlarına yansımıyormuş gibi şunun savunulması anlamsız.

  • keanu reeves

    yıllar önce bu başlıkta yine bir gün keanu övülüyor. övülsün gerçi hakkıdır.

    biri de çıkıp “mükemmel bir insan. keşke gelip hepimizi sikse” gibi bir şey yazmıştı. bulamadım şimdi. acaba metroda yer verdiği başlıkta mıydı.

    tanım için edit: sol frame'de görünce övüldü sandığım aktör.

  • squid game

    --- spoiler ---

    temperli cam oyununda camcı abinin misketi bolmuş gibi atması çok saçmaydı. güç bela bir tane cisim bulmuşsun, o da önceki oyundan kalan bir misket. belli ki adam onu cebellezi etmiş. camcı abi anında fırlatıp "daha yok mu, diğerine de atacam" diyor.

    altındaki cam temperli işte. önce ona atsana misketi. vücut ağırlığı sesi keser diye düşünüyorsan da misketi fırlat, düşmeden önce zıpla işte. en azından temperlinin çıkardığı sesi bilirdin.

    --- spoiler ---

  • 19 mayıs 2021 beşiktaş şampiyonluk kutlama töreni

    hayaller

    hayatlar

    hayat böyle yalan dolanla doludur işte. umrunda değil ama gelmiş buraya kudura kudura entry döşemiş.

    kuduranın götünde, otoban kenarındaki stadın çatısına yerleştirilmiş ama kullanılamamış havai fişekler patlasın.

  • 24 eylül 2020 beşiktaş rio ave maçı

    bir beşiktaşlı olarak galatasaraylılar ne kadar taşak geçse yeridir diyorum. instagram'da ve twitter'da çokça gördüğüm, burada nispeten daha az olan madde bağımlısı taraftarımız da bunun sebebi.

    gerçi bunlara taraftar demek ne mümkün. 2 sene avrupa'da iyi performans gösterince ülkeye en çok puan getirmiş, hatta ülkeye iki tane avrupa kupası getirmiş takıma sallamaya başladılar. ulan bir sakin olun, bir yerinizde durun be. sizin yüzünüzden efendi denilen beşiktaş'a orospu çocuğu muamelesi yapılmaya başlandı.

    son 5 yıl son 10 yıl muhabbeti yapana kadar şimdiye kadar 2 takımla şampiyonlar ligine kimin sayesinde gidebildik ona bir bakın önce amına koyayım. seversiniz sevmezsiniz, ben galatasaray'a bayılıyorum sanki. gerçekler ortada.

    al işte son iki senedir dağ takımı gelip küsküyü verip gidiyor. biri taşak geçince cevap veremiyorum sizin gibi mallar yüzünden. kızamıyorum da kimseye.

    yarın öbür gün bir derbi kazanırız "hüeee babanız beşiktaş len" yazar bunlar. sene sonunda da ligi üçüncü bitiririz, taşak geçtikleri takım elde kupayla geziyor olur. insan biraz kendini bilir ya. biraz tevazu amına koyayım.

    edit: hemen bir tanesi damladı. bak bak kaliteye bak, ağzının yapabileceği laf bu kadar işte malın görsel

    edit 2: aynı malın girdiği entry'ye de bir göz atın istedim. beyni sıksan cühela fışkırıyor maşallah görsel

    edit 3 : sana engeli bastım ama buraya baktığını biliyorum serseri. senin gibi düşünen başka zevatlar da olursa öncelikle şunlara bir baksın ben nasıl beşiktaşlıyım, beşiktaş'ı nasıl savunmuşum. it oğlu it. adını amokachi yapmakla mı beşiktaşlı olunuyor?

    (bkz: #83635587) (bkz: #109189354) (bkz: #101784687) (bkz: #102349475)

    bunları beğenilenlerden ayıkladım da koydum. daha bunlar gibi milyon tane var. mantık çerçevesinde konuştuğum için kusura bakmayın. anladığınız dil bu değil ama ne yapalım.

    edit 4: leş biri daha geldi. beşiktaşlı'dan tepki beklerdim de bu galatasaraylı yazdıklarımdan ne anladı da bunu yazdı, anlamak gerçekten güç. anlayabilen varsa beri gelsin görsel

    bir insan nasıl bu kadar mal olabilir? bu entry'den ne gibi bir anlam çıkarmış olabilir? kendisinin entry'lerine bakınca bir günlüğüne yazar olmak isteyen, ilgi isteyen bir mal olduğunu gördüğüm için ismini bilerek paylaşmadım. kendisiyle hukuk yoluyla hesaplaşacağız.

  • askeriye yemekhanesinde yenilen ilk yemek

    öğle yemeği vaktinde girmişim ki direkt alıp yemekhaneye götürdüler. benimle aynı anda giriş yapan 7-8 kişi sivil kıyafetlerimizle yemiştik. karnım toktu, canım da sıkkındı. 2 adet tavuk but ve pilav olduğunu hatırlıyorum. çorbayı ve tatlıyı unutmuşum.

    burada "aç kaldık, yemekler leş gibiydi" gibi söylemlerde bulunanların çoğu ya çok eskiden askerlik yapmıştır ya da anacığının önüne üfleye üfleye tabak koyduğu bir ponçiktir. nankör bir pezevenk de olabilir.

    acemilik dahil 3 farklı birlikte bulundum. hepsinde haftada en az bir gün kolum kadar balık çıkardı. çoğunlukla uskumru idi. diğer günlerde ise kırmızı et, tavuk veya hindi mutlaka olurdu. asker hastanesinde bulunduğum dönem günde 5 öğün yemek verilirdi. ara öğünler taze, sıcacık poğaça, açma vb şeylerdi hem de.

    amcık hoşafı çıkmış diyordu "ben sivilde böyle yemem balığı". "be amına koduğum burası evin mi? bin kişiye yemek yapılıyor, bir zahmet tuzunu limonunu sen koy" diyordum. başka bir paşam da allah'ın siktir ettiği bir ilden gelmiş, hayatının 5 senesi öğrenci evinde makarna yiyerek sığır gibi yaşamakla geçmiş, sırf nankörlükten yemeğe laf ediyor.

    nasıl bir beklentileri vardı bilmiyorum ki. sivilde yediği en lüks yemek zurna dürüm amına koyayım. ben bildiğin yeşil mercimek ve yarım ekmeğe razı şekilde gittiğim için mi abartıyorum bilmiyorum.

    bizim birlikten bazen civar birliklere sevk olurdu. onlara da yolluk verilirdi. bir poşet içinde bir bütün ekmek, bir kutu ton balığı, bir kutu mısır. çikolata ve hatırlamadığım birkaç şey daha vardı. herif diyor ki "devlet bize bahmir". amcık ağızlı. gideceğin 3 saatlik bir yol. yolda ölme diye sana, ben orada nöbetteyken canımın çektiği şeyler veriliyor, sen diyorsun "dövlet bize bahmir". amın oğlu ya!

  • masterchef türkiye

    bugün programı izleyemedim de tekrarına bakıyorum. kayısının baskın olduğu bir yemek istemişler. yapan çocuk tek tek anlatıyor "kayısının tüm tadını pilava verdim, tatlı bir pilav oldu, kayısı tadı baskın oldu". üstüne de iki tane kayısıyı terletip koymuş.

    mehmet şef gelmiş diyor ki: "3 tane mantar var, 1 tane gaysı. şimdi gaysı assoliz mi oluyor?"

    evet amına koyayım assolist oluyor. assolist de 1 tane değil midir? mantığın nedir memo? sırf bahane bulmak için "burada 300 pirinç tanesi var, bir kayısı var. bu nasıl kayısı bazlı yemek?" diyecek utanmasa.

    edit: bahsettiğim arkadaş haklı olarak son ikiye kaldı ve son ikide yine aynı şekilde eleştirilerek ikinci oldu. kazanan kişi de gayet yaratıcı bir tabak yapmıştı ancak başka bir yarışmacıya "biz et yemeği istemedik" demedi mi şefler?

  • 20 şubat 2019 çanakkale depremi

    burada depremi küçümseyen "bunda ne var ya" ya da "kedi götü gibi" diyen amcıklara sözüm var.

    seni hafifçe sallayan bir deprem, ülkenin bir yerinde kıyamet koparıyor olabilir. yalova depremi izmir'den hissedilmemişti ya da çok az hissedilmişti.

    insan bilgi almak istiyor. bir boka yaramıyorsun bari sus ve kalabalık yapma.

  • galatasaray'ın ligden çekilmesi

    yıllarca süleyman seba'nın "şerefli ikincilikler şaibeli şampiyonluklardan iyidir" sözüyle dalga geç,

    rakibine hakem gol atsın, sezon sonunda bir puan farkla şampiyon olduğunda rahatsızlık duyma,

    rakibinin oyuncusu ceza alsın diye kural değiştirilsin, cezayı aldıktan sonra tekrar değiştirilsin,

    rakibine herhangi bir haksızlık yapıldığı zaman "ağlayacaksanız oynamayalım" diye dalga geç,

    rakibin haksız yere 7 kişi kalsın, takımın pas yaparken 'oley' çek,

    sonra bunlar başına gelince ağla. ne güzel değil mi?

    berabere biten fenerbahçe maçından bu yana yaptıklarınızı herhangi bir rakibiniz yapsa buralara "ahahah aha kudurun" tadında şeyler yazardınız.

    ben yazmayacağım.

    tanım: gerçekleşmesi mümkün olmayan olay. ligdeki bütün takımlar anlaşıp çekilse bile galatasaray son anda cayar, tek başına oynayıp her sezon şampiyon olur ve bundan taraftarı çok keyif alır.

  • tarantino'nun kullanabileceği türkçe şarkılar

    hali hazırda kullanmış olduğu var.

    söğüdün erenleri

  • tarantino'nun çekeceği lotr evreni

    gandalf'ı samuel l. jackson oynardı.

    (bkz: you shall not pass motherfucker)