iste buralar hep uzay21
profili

  • vişne ile kirazı ayırt etme yöntemi

    bunun bir yöntemi yok ki lan. görünce otomatik anlıyorsun. hissediyorsun. hiç böyle bir ikilemde kalmadım. defalut geliyor olması lazım herkese bu özelliğin. anlayamıyorsanız üreticinizle görüşün derim.

  • hasan can kaya'ya elazığ isyanı

    hasan can kaya hiç sevmem, programını da izlemem fakat şu memleket savunma, dağdan taştan oluşan koca şehri kişileştirme mallığı ne zaman son bulacak güzel ülkemde? böyle ezikçe bir şey olabilir mi lan? ''elazığ özür bekliyormuş'' ahaha.

  • kadınların dert anlatan erkeklerden hoşlanmaması

    genç arkadaşlara tecrübelerimiz sonucunda süzgeçten geçen “özü” aktaralım.

    flört aşamasında dert anlatmanızdan hoşlanırlar. çünkü bu özel şeyleri ona anlatarak değer verdiğinizi hissettirir. kaldı ki zaten cidden değer verdiğiniz için anlatıyorsunuzdur bilirim sizi. bir erkek kolay kolay derdini anlatmaz. çok sevdiğine, güvendiğine anlatır ki % 99 erkek olur bu.

    ne demiştik, flört aşamasında severler evet. fakat bir ilişkiye başladıktan sonra bu bir fatal error'dur. anlatmayın. diyeceksiniz ki bunu anlatmaya çekindiğim bir kadınla neden birlikteyim? yetişkinliğe hoş geldiniz.

    ayrıca başlık altında da tonla örneğini görebilirsiniz bu durumun. ''herkesin derdi var sizinkini mi dinleyeceğiz'' diye yazıyorlar haha. insan ''sevdiğini'' söylediği bir insan hakkında böyle düşünür mü lan? düşünüyor işte. ona göre hareket edin. bana her şeyini anlat martavallarına inanmayın.

    not: ben anlatmam. öyle bir mizacım yok. fakat anlatana da niye anlatıyorsun demem. yardımcı olmaya çalışırım. sadece dinlemek bile büyük bir yardımdır bazen. bencil insanlar kendileri gibi bencil insanları bulur umarım ve mutlu mesut yaşarlar.

  • 11 kasım 2022 herkesin hasta olması

    her yıl sonbaharda olan şey. neden bu kadar abartıyorsunuz anlamıyorum? pandemiden öncesini mi unuttunuz nedir? insanlar sürekli, grip, nezle oluyordu lan sakin olun.

  • simülasyonda olduğunuzu fark ettiğiniz an

    başlık altında harika entry'ler var okuması keyifli. sadece "bütün çöp kutuları neden aynı kokar? tek bir koku kodu yazılmış" diyen güzel bir detay yakalamış fakat bunun nedeni genel olarak "hidrojen sülfürdür." çöp de olsa hepimiz aşağı yukarı aynı elementlerden meydana geldiğimiz için oksijensiz bir ortama maruz kalınca ortaya çıkaracağımız koku aşağı yukarı aynı oluyor. hele bunlar karışınca tek tip bir koku çıkması çok doğal.

  • evrendeki tek canlılığın dünyada olması ihtimali

    bir tane daha kum tanesi ve "israf" örneklemesi görürsem kusacağım artık. varsayımlar üzerine ilerlemez bunlar. sırf "israf" olacak diye yaşam var olacak değil. carl sagan başımıza bela etti bu cümleyi. her okuyan da; "lan ne kadar süper bir cümle bu" diyip çaktırmadan kendininmiş gibi kullanıyor.

    mantıken baktığınızda evet olması gerekir. ama fizik, astronomi mantığın çok çok ötesindedir. mantıklı gördüğünüz şeyler inanılmaz mantıksız çıkabilirler. var ya da yok tartışması çok ama çok anlamsız. varsa muazzam bişey olur keşfedince. fakat var ve asla keşfetmeyeceksek var olmasını zerre önemi yoktur. o bizim için yok hükmündedir. bu yüzdendir ki ya onlar gelip bize selam verene ya da biz onlara gidip selam verene kadar hiçbir anlamı yok...

    (bkz: kimsenin olmadığı bir yerde devrilen ağaç)

    ağacın devrildiğini görmediysek o ağaç bizim için asla devrilmedi.

  • 13 temmuz 2022 ay'ın görünümü

    hocam ne fotoğraf ama be. james webb uzay teleskobu ile mi çektin?

  • getir'in artık 10 dakikada getirmemesi

    bütün embesiller toplanmış politik doğruculuklarıyla beraber kafa sikiyorlar. sizin boş duyarlarınız yüzünden insanlar işlerini yapmıyorlar artık. peynire 20 tl yerine 25 tl veriyorsa bir müşteri ortaya konan 10 dakikada gelir taahhütü yüzündendir. getirmiyorsan yalan söylüyorsun demektir.

    sömürü mantığı ile çalışan beyinler bu durumun çözülmesi için hemen motorcuların daha hızlı gitmesi gerektiğini akıl etmişlerdir. buradaki asıl çözüm daha fazla kurye alınması gerektiğidir. o zaman 1-2 kurye fazla alacak depolar ve bu sorun çözülecek. getir 2 kurye fazla çalıştırdı diye batmaz.

    son olarak ben çok takılmam bu konuya. fakat takılıp da hakkını arayan insana da iğrenç duyar dilinizle saldırmaktan vazgeçin.

  • havaalanında karşılanmayı bekleyen kız arkadaş

    "özleseydin giderdin" demek için 19-20 yaşında filan olmanız lazım. ne alakası var özlemeyle.

    yaş ilerledikçe sevgi şuna dönüşüyor; havaalanından gelen kişi der ki "atlayayım taksiye gideyim. yormayayım şimdi boşu boşuna."

  • 17 temmuz 2021 istanbul sıcağı

    yav he izmir sıcağı he. en soğuk izmir, en sıcak izmir, en boyoz izmir. gelin de görün nasıl bir nem var burada. herhangi bir kıyı şehri nasıl rahatsız edici derecede sıcak ise burası da öyle. ne eksik ne fazla. üstüne betonlaşmanın getirdiği sıcaklık ve rüzgarı kesmesini de ekleyin tabii. nefes alınmıyor.

  • imamoğlu'nun vatandaşa hak ettiği cevabı vermesi

    şimdi verilen cevabın doğru olmadığını ekrem imamoğlu bilmiyor mu sanıyorsunuz? sorunun alt metninde yatan bambaşka bir şey. o bir saniyede bunu herkes anlıyor ve ona göre pozisyon alıyor ekrem imamoğlu'nun yaptığı da bu. bu soruyu soran kişi yüzde 99.9 akp'li. oradan geçen siyasi, bir akp'li olsaydı bu soruyu soracak mıydı? hayır. aklınca karşı ideolojiden birini alt etmek için bir soru neticesinde kendi alt olan bir vatandaş görüyoruz. yoksa o adamın da corona morona umrunda değil aslında.

  • instagram'da profil fotoğrafı yapılamayan fotoğraf

    yahu burada birbirinizi gaza getirmeyin fotoğrafta gram korkacak bir şey yok.

    edit: cidden bunun neyinden korktunuz lan ahaha. sabah saatlerinde metrobüste daha korkunçlarına denk gelebilirsiniz.

  • sma hastası aziz cemal'e sen de umut ol kampanyası

    merhaba arkadaşlar çok yakın arkadaşımın bir arkadaşı olan aziz cemal sma hastası. bazı hastalıklar var ki tedavi süreci maalesef sadece maddiyata bakıyor. sma hastalığı da onlardan biri. bu hastalığın bir ilacı var. ilacın adı zolgensma ve dünya'nın en pahalı ilacı. birimizin bu kadar maddi gücü olmayabilir fakat eğer birlik olursak bu dünya'ya yeni gelmiş bir bebeğin gözlerindeki umut ışığı, kahramanı olabiliriz.

    ekşi sözlüğe güveniyorum ve bunu başarabileceğimize inanıyorum. ne kadar yardım yaptığınız hiç önemli değil. gelebilecek her yardım bir damla umut demek. sosyal medya hesaplarınızda paylaşacağınız bir link belki de kocaman bir umut demek. yardım yapamıyorsanız bile sadece linki paylaşarak, bu başlığı yukarı taşıyarak bile çok büyük katkı sağlayabilirsiniz. hepinize teşekkür ediyorum. yardım linkini ve detayları aşağıya bırakıyorum;

    yardım linki: aziz cemal'e sen de umut ol

    sosyal medya hesabı: aziz cemal'in mücadelesi

    "merhaba biz aziz cemal’in ailesiyiz. aziz cemal doğduktan sonra spinal muscular atrophy tip-1 tanısı aldı. sma hastalığı insan vücudunda kasların hareket etmesini sağlayan smn-1 ve smn-2 geninin olmamasından kaynaklanan bir hastalık. aziz cemal'de bu hastalığın en ağır şekli olan tip-1 hastası, oğlumuz doğar doğmaz el ve kollarında hareket kabiliyeti neredeyse sıfırdı. bunun üzerine şüphelendik ve doktorları gezmeye başladık. sonrasında hayatımızı yıkıma uğratan sonuçla karşılaştık. bizim umudumuz ve aziz cemal’in yaşama şansı olan "zolgesma" (motor nöronların temel özelliklerinden biri olan bir kere üredikten sonra ömür boyu bir daha değişmeme özelliğini kullanan bir ilaçtır. bu ilaçta içine smn geni yerleştirilen rotavirüs kapsidleri motor nöronları enfekte eder, içlerindeki viral dna normalde virüsün protein kapsülünü üretmesi gerekirken, bu parçanın yerine smn proteininin kodu koyulmuştur. bu sayede vücut eksik olan smn proteinini üretir, hastalık tedavi edilmiş olur) ilacı var. bu ilacı alabilmemiz için 2,4 milyon euro (2,1 zolgensma maliyeti + 300k tıbbi tedavi) ulaşmamız lazım. aziz cemal şimdilik 4 aylik ve bu ilacı alırsa yaşayacak hatta parklarda kendi başına oynayabilecek. bunun için herkesten destek bekliyoruz. belkı bir insan yapamazsınız ama bir insanı kurtarmak elinizde."

    belge

    edit: arkadaşlar çekincelerinizi anlıyorum. bir kaç kişi valilik izni var mı gibi sorular sordular. fakat devlet ilaca onay vermediği için resmi bir bağış izni bile çıkarılamıyor. o yüzden yabancı bir aracı site üzerinden bu para toplanılmaya karar verildi.

    bir de arkadaşlar eğer twitter ahbap ve haluk levent'e atabilirseniz bu linki belki dikkatlerini çeker ve daha çok kişiye ulaşmamızda yardımcı olurlar. şimdiden çok çok teşekkür ediyorum her birinize güzel insanlar.

  • maskeyi kola takmak

    sanırım burdaki tipler 24 saat evde, uyurken, banyoda filan da maskeyi ağızlarından çıkarmıyorlar. embesil misiniz siz kuzum? bunalınca etrafta da kimse yoksa neremize takmamızı istersiniz? bir şeyin bokunu çıkarmada üstünüze yok.

  • eminönü'nde denize çırılçıplak giren kadın

    akıl sağlığı yerinde olmayabilir başka birçok neden de olabilir. birinin çıplak bir şekilde denize girmesi onu videoya çekip internete atma hakkını nasıl verebiliyor size? ekstra duyar kasmıyorum da şu otun bokun videosunu çekip insanlardan izinsizce internete atmanın boku çıkmadı mı artık?

    edit: ulan siz ne riyakar, utanmaz insanlarsınız? soyunmasaymış ne demek? kadının akıl sağlığının yerinde olmadığı o kadar belli ki. şunun o da mini etek giymeseymiş söyleminden ne farkı var? 20 milyonluk şehirde çıplak denize girmiş isteyen videoya çekip atabilirmiş. bravo lan. vallahi bravo. siz tek hücreli yaşamın kanıtısınız. el-göz koordinasyonunu tutturup klavyede doğru tuşlara basıp anlamlı (anlamsız) cümleler çıkarabilmeniz bile mucize. bu video nete atılmasaydı bu kadar kişi görmeyecekti bunu. 100-200 kişiyle sınırlı kalacaktı. 20 milyonluk şehirde bunu yapması demek 50 yıl boyunca nette 1 milyar kişinin görmesine sebep olmamalı. hiç mi kafanız çalışmıyor lan sizin?

    bir sjw değilim. burada yaptığım da bir duyar kasma değil. buradaki konu sizin artık tamamen "duyarsız" olmanız. 15 yıl önce nete ismini yazmayan toplum artık götünü çekip internete atıyor. özel hayat diye bir şeyiniz kalmamış ki. sosyal medyada yaşıyorsunuz. tuvalette sıçarken bile story atıyorsunuz o yüzden size doğal geliyor tabii böyle şeyler. öyle dejenere olmuşsunuz ki farkında bile değilsiniz. ayrıca kamuya açık alanda diye kimseyi çekme hakkınız yok haberiniz olsun. okumuyorsunuz bari işkembeden uydurmayın.

    bakın büyük harflerle yazıyorum burayı "kamusal alanda diye birinin izinsiz videosunu çekip yayamazsınız bu kişilik haklarının ihlalidir. biris dava açar da içeri yatarsanız görürsünüz o zaman habermiş, ben istediğimi çekerimi filan."

  • 8 nisan 2020 efsanevi teke tek özel programı

    ilber ortaylı ne anlatıyor gerçekten ben de uyuyacağım birazdan celal şengör gibi.

    edit: yahu yeter be adam tamam en bilgili sensin.

    edit2: ahahaha fatih altaylı hocam bir nokta koysan celal şengör uyuyacak çünkü dedi. celel hoca bir irkildi bir şeyler söylemeye başladı ama sesi kapalı. gerçekten horlama sesi gelmesin diye kısmışlar sesini :)

    edit3: fatih altaylı çok çakal adam. biliyor ki sosyal medya yıkılıyor şu an. bu durumu sıfırlamak için direkt celal hocaya "celal hocam uykunuzu aldınız" dedi. o sıralarda ilber ortaylı; ahaha

  • 22 mart 2019 bodrum'da görünen göksel cisim

    uaaaa göksel yazmış ne kadar komik aaağ. embesil ordusu.

    twitter'da gördüğüm kadarıyla bir iki kişi daha yazmış. ufak çaplı bir göktaşının atmosferde yanmasını görmüşsünüz sanırım.

  • kadınların komik olamaması

    en azından senden daha akıllılar. aynı başlıkları 100 kere açmıyorlar.

    (bkz: kadınların espri yapamaması)

    ayrıca hepi topu 2 3 kadın tanıyıp gelip burda genelleme yapmıyorlar mı asıl komik olan bu.

    edit: başlık açan arkadaşın gülerken halaylar çektiğimiz zeka dolu esprisine bir bakın isterim; #74932642

    edit2: ayakta işeyebiliyorum. saçma bir tespite saçma demek için illa o cinsiyete mensup olmak gerekmiyor. mesaj atıp durmayın.

  • secretcv'ye verilmiş müthiş iş ilanı

    (bkz: prezantable)

    (bkz: milyarlık telefon) sen milyar milyon?

    işe girince başka iş aramayan? anlıyorum.

    edit: hay samimiyetinize tüküreyim. baydı şu muhabbetiniz. bu samimiyet değil saygısızlık ve patavatsızlık. bu kadar yozlaşmış başka bir kelime de yoktur dilimizde. bakkala çırak mı alıyorsunuz bu nasıl bir dildir. bu dili kendine yakıştıran varsa gitsin yarın köle olarak başlasın.

  • sigara fiyatları 3 tl olabilir

    bu sözlükte kimse mi okuduğunu anlamıyor?

    "buna karşılık sigara fiyatlarının 7 lira ve altına düşmesini önlemek için uygulanan paket başına 5.6 liralık 'asgari maktu vergi' sıfırlandı. paket başına alınan 42 kuruşluk maktu vergi ise aynı kaldı."

    yani asgari maktu vergisi kaldırıldı yazıyor. sigara markasının insafına bırakılmış durum. indirim yapılır mı? sanmam. bu verginin adı değişir mi? bence olabilir. çünkü eniştem durup dururken beni niye öptü.

    kutsal bilgi kaynağı editi: çaylak bir arkadaştan mesaj geldi. durumu çok güzel özetlemiş. onun da izniyle paylaşıyorum. teşekkürler oxir.

    "şöyle bir durum var. bir sigara paketinin ortalama maliyeti 50 krş, dağıtım payı yine 50 krş. vergiler, üretim maliyeti ve dağıtım payı çıkarıldığında geriye kalan şirkete kar olarak dönmektedir. bu düzenleme öncesi durum şu şekildeydi.

    amv: asgari maktu vergi tutarıvo: vergi oranı
    vy: sigara üzerindeki vergi yükü
    mv: maktu vergi
    spf: sigaranın perakende satış fiyatı
    kdv: katma değer vergisi olsun.

    buna göre; vy=((amv+mv+kdv)/spf)x100 şeklinde olacaktır.

    10 tl’lik bir sigara için durum şu şekildedir.

    vy=(((10×0,6525)+0,3246+(10×0,1525))/10)x100= %83,746

    50 kuruş üretim maliyeti ve 50 kuruş dağıtım payı çıkarıldığıdan şirketin kartı 63 kuruş oluyor.

    asgari maktu vergisi şu demektir. parekende fiyatının yüzde kaçı asgari maktu vergisiyse o kadar vergi kesilir. parekende fiyatı azaldıkça alınan vergi artmaktadır. 8 tl’lik bir sigaradan toplam alınan vergi %90 iken, 13 tl’lik sigarada vergi %81’e düşmektedir. devlet fiyatları doğal olarak artırmak için bu yönteme girişmiştir. asgari maktu vergisinin kalkması bu sebeple sorgulanabilir bir durumdur. muhtemelen sigara fiyatlarının daha fazla artmaması için yapılıyor. çünkü bu gidişle, hemde bu dolar kuruyla sigaralar 15-20 tl’ye doğru oturacak. muhtemelen şirketler üzerindeki vergi yükünü azaltmak ve artışları kısa süreliğine de olsa durdurmak için yapılmış bir durum.

    2019 ile sigaradan alınan kdf %62,5’ten %67’ye çıkarıldı. ancak asgari maktu vergi kaldırıldı. benim tahminime göre seçim öncesi bir fiyat artışı istemedikleri için(ocak ve haziran ayları tütün ürünlerine zam yapılan aylardır) seçimlere kadar böyle bir uygulama düzenlendi. yani seçimlerden sonra sigaraya tekrar asgari maktu vergisinin geleceğini ve sigara fiyatlarının 1 tl kadar zamlanacağını düşünüyorum."