istheisare10
profili

  • hayvanseverlerin böcek ikiyüzlülüğü

    (bkz: farkındalık)
    (bkz: consciousness)
    (bkz: memeli hayvanlar)

    insan da seviyorum, ama yoldan gecen adamin biri evime butun akrabalarını getirip, burası benim dese, ona karşı da bir önlem alırım. 200 tane kedi evime zorla girmeye kalksa, ona da onlem alırım.

    karinca bir derece, isini gorup giden bir hayvan. ama hamam böcekleri, fareler, sicanlar, bunlar ciddi anlamda hastalık sebebi olan hayvanlar.

  • 15 temmuz 2016 darbesine tiyatro diyen insan

    en son turkiye'ye geldiğimde bu gerizekalica tasarlanmış olay oldu. güle, katila seyrettik biz ailecek. sadece bu bilinçli ve kontrollu gelişen saçmalıktan haberi olmadan, gorevini yaparken ölen askerlere üzüldük. bir iki tane de çocuğunu alıp disari cikan beyinsiz mücahit var, o cocuklara uzulduk. o kendini sokağa atan güruha inandıkları allah, güvendikleri lider acimamis, ben mi acicam ? akli basında bir tek sivil de ölmemiştir o gece. akp'nin militanları falan hep.

    hala gülüyoruz beceriksizliklerinden, kendi yolsuzluklarindan destan yaratmaya calismalarina. yahu biz ortaokulda dersaneye giderken biliyorduk anafenlerde neler döndüğünü, bu badem biyiklilar mi bilmiyordu ? o yüzden ne kutluyorsanız iyi kutlayin, tarih 15 temmuz'u erdogan'in devleti tekeline almak, orduyu bitirmek icin yaptigi esi, benzeri görülmemiş ahlaksizliklarindan biri olarak hatirlayacagi icin milli bayram hevesinizi alin.

    bir de kendime acidim, amerika uçakları iptal olduğu icin hawaii tatilimi bir hafta kısaltmak zorunda kalmistim. bir de comar ilcelerinden geçerken yasadigimiz gurultu ve görüntü kirliligi vardi ki sormayin. yanyana gelince daha iğrenç olup, daha cok mide bulandiriyorsunuz.

    israrla carpitildigi icin cok sonradan gelen bir edit: tiyatro olan, insanların olumu degil, olayların medyaya yansitilisi ve akp'nin tutumu. insanlar oyun olsun diye intihar ettiler gibi bir sey savunmuyorum. olenlerin degil, onları ölüme gonderenlerin bu akil almaz teşebbüsü daha once ogrenip, bilerek ve isteyerek gerçekleşmesini beklediklerini düşünüyorum. gulunen ölümler degil, kurgusunu kendilerinin yaptıkları bir darbe teşebbüsünden destan veya milli bayram yaratmaya calismalari.

    biri demis ki: "menderes'e de guldunuz di mi ?". bak orada yalan yok.

  • kadının doğurmaktan başka yaptığı en önemli şey

    isi, gucu olup, zekasıyla bir yere gelmiş hiç bir erkekten boyle bi soru duymadım. bu tarz sorular nedense hep eksi sözlükte ayda 400 entry giren adamlardan cikiyor. bilim adamları, tech mühendisleri boyle sorular sormuyorlar, cunku hepsinin birlikte calistigi kadınlar var. ama babasının dukkanini isleten killi anadolu maymunu, düşünüyor, tasiniyor, bulamıyor bu soruya bir cevap.

    senin ne gibi bir özelliğin var ? gururla ovunmekten çekinmediğin erkek zeka ve becerisi sende mevcut mu ? nerede calisiyorsun ? yoksa sabah 8 aksam 6 ofis boyluk yapip, kadınların da parçası olduğu bilisim ve mühendislik teknolojilerini kullanarak "kadınlar da hiç bir ise yaramıyor yaa" diyenlerden misin ?

    senin bir erkek olarak bu dunya'ya ne gibi bir katkin oldu da, bu soruyu sorabilme yetkisini kendinde goruyorsun ? senin yapabildiğin ama kadınların yapamadigi nedir tam olarak?

  • rus kızları gözünden türk kızları

    yanlış mi gordum yoksa dünyada rukuslugu,abarti anlayisi, high maintenance liklariyle bilinen rus kadınları, "turkler çok fazla leopar giyiyor" mu dedi ?

  • bir kadının bakire olmadığını anlama yöntemleri

    sadece tedavi görmesi gereken sapıkların merak ettigi yöntemler

  • üniversitede kitap açık girilen sınav

    (bkz: it's a trap)

  • 5 senelik köpeğini mi kurtarırsın bir insanı mı

    asıl sorunlu, cahil, cühela'nın türcülük yapıp kopek denen hayvanın yasama hakkının insan denen hayvanınkinden daha az oldugunu düşünüp insanı seçeceği ikilem. yine temelinde 'yaradılıs' arap masalları temalı sacmalıklar var muhtemelen bu secimde. ınsan da, kopek de birer hayvan.

    5 yil birlikte yasadigi, bir seyler paylastigi bir canlıyı, tanimadigi bir insan icin feda edicek tiksinç insanlar da benden uzak durabilirler. psikopatlık belirtisidir çünkü benim icin.

    eğer bahsedilen insan cocuk degilse, bir saniye bile düşünmeden köpeğimi kurtarırım.

  • evlenirken kızın beline bağlanan kırmızı kuşak

    batı kültürünün cinselliğe olan bireysel ve hedonistik yaklasimini ahlaksızca bulan, ama aslında dunyanın en ahlaksız kültürlerinden birine sahip olan bir toplumda yapılan mide bulandırıcı bir gelenek.

    bundan bir kademe ötesi tecavuz, kadın pazarlıgı.

  • ilk çıktığında süper olup sonra bozan şeyler

    ilk ciktiginda olmasa da, peak'ini herhalde bir 10 yil once yasayip, istikrarla dususe gectiginden

    (bkz: ekşi sözlük)

    nerede cokluk, orada bokluk gibi bir durum. populasyon arttikca insan kalitesi ne yazik ki dusuyor.

  • reddedilince tecavüz edip balkondan atan erkek

    edit3: bir yazardan supheli'nin adının çağatay aksu olduguna dair bir bilgi geldi(şule çet'in yakınları tarafından edinilen bir bilgi oldugu iddiasıyla). bu isimde, haberlerde kullanılan fotografları da barındıran bir facebook profili var.

    bir de bütün bunlar yasanırken gayet rahat takılan/seyreden bir kankası olan erkek.

    aynı zamanda daha once firar etmis olmasına ragmen iki kere göz altına alınıp sonrasında bırakılan erkektir.

    yasasaydı redettigi erkek tarafından kezban olarak damgalanıcak sule çet'in basına gelenler bu ulkede ne yazıkki binlerce, yüzbinlerce kadının basına geldi.

    polis kaynaklı mı, medya kaynaklı mı bilmiyorum ama bu olaya karısmıs suphelilerin akıbeti hakkında da halka herhangi bir açıklama yapılmamıstır hala. içeride mi, firari mi bulunamıyor bu bilgi.

    edit: balkondan degil 20.kat camındadan atılmıs. benim yanlısım.

    edit2: erkek yazarların bir kısmından, baslık ve entry'de ki 'erkek' teriminin yanlıs oldugu, sucun bireysel oldugu yonunde elestiriler var. cezalandırılması gereken kisi tabi ki sucu isleyen erkek. fakat turkiye'de ve dunya'da islenen 'sebepsiz' kadın cinayetlerinin ortak noktası erkeklik kulturunun icinde belirgin olan bir takım kırılgan erkeklik hırsı ve gururu gibi ogeler. erkegin toplumdaki yeri, kabulu, beklentileri, yetistirilme tarzları ne yazık ki bu tarz cinsiyetci, cinsel saldırıların sebeplerinin basını cekiyor. bu her erkek boyledir demek degildir. erkeklerin edindigi bu tarz zehirli tavır ve davranıslarda , bir anne ve ebevyn olarak kadının rolu ve 'sucu' da aynı sekilde tartısmaya acıktır.