silayor13
profili

  • 31 mart 2024 gecesi hissedilen duygu

    yüzde acı bir tebessümle buruk bir sevinç.

    boşa gitmiş yıllar.

  • survivor 2024 all-star

    bir yerden bir yere sipariş vermeniz için yarışmacının bir odası, kapı numarası, adresi olması lazım. lokal veya restoran sizin siparişinizi x kişiye ancak öyle götürür. ada veya kampta kalsalar barakaya götürün diye uzaktan sipariş mi verecekler?

    gerçekten odalarda, evlerde kalıyorlarmış. ayrıntıları o yüzden veremediler. yoksa acun en ince ayrıntısına kadar deşerdi anlatırdı bu işin.

    zaten aysu'nun “benim hesabıma mı göndermiş?” lafının kaçması da tüy dikti. hesaplarınıza girebiliyor musunuz yoksa, umarım tamamen aysu'nun dünyanın en saf insanı olmasından kaynaklıdır bu soru. aksi halde orada restoran olan bir lokal var. yarışmacıların hesapları, ayrı kaldıkları kapı numaralı odaları var demek ki.

  • 3 eylül 2023 sırbistan türkiye voleybol maçı

    çeyrek final polonya maçı. ilk set. polonya 16-13 önde. set sonuna geliniyor ve ivmeyi yakalamışlar. bir sayı bile alsalar fark dört olacak. seti alıp maçı da kazanmaya yakın olacaklar. ama o da ne? elif şahin giriyor ve harika asistlerle, blok gücüyle sette ilk defa öne geçiyoruz. cansu 24-22 iken giriyor son anda. set sayısı atılırken. tabii ki mola alacağımız bir duruma düşüyoruz. neyse ki top vargas'a geliyor seti alıyoruz. maçı da 3-0 kazanıyoruz rüzgarı arkamıza alıp.

    italya yarı final maçı.. kötüyüz. inanmayacaksınız ama bir sette vargas'a sadece ama sadece üç pas atılıyor. inanmadınız biliyorum. isteyen mesaj atsın yemin edebilirim. lobici cansu, hande'ye atıyor pasları. vargas'ı kullanmıyor ve vargas da gittikçe düşüyor. set sonuna geliyoruz ve italya artık 3-1 maçı alacağına emin. biz de öyle düşünüyoruz. ama o da ne? polonya maçı gibi elif şahin giriyor ve dördüncü setin sonundan karar setin tamamında elif topları vargas'ın istediği şekilde vargas'a atıyor. hatta o bölümleri yeniden izleyin. elif atmaması gereken yerde, zor durumda bile vargas'a ısrarla atıyor. önündeki kişiye değil, arkasındaki oyuncuya atıyor. iyi pozisyon almamışken, vargas'ın yerini tam görememişken atıyor. elif seken topta üç metre dışında kalınca; voleybol kitabı gördüğüne pas at riske girme der. ama elif o riski alıyor. ve vargas coşuyor. rakip düşüyor. öyle ki karar setini 15-6 kaybedecek kadar çaresiz kalıyorlar. unutmadan, son set 5-5 devam ederken 14-5 öne geçiyoruz. 9-0 lık bir seri. evet, hem de o italya'ya. o sete cansu ile başlandı. prensesin morali bozulmamalı diye bir algı var kaptan eda ve hocada. minnakı çok seviyorlar. 5-5'ten hemen önce elif girdi. girmese seti 3-2 italya alacaktı.

    bilin bakalım 9-0'da servisi kim atıyor? evet, elif şahin. eğer servis attıktan sonra sayı verilse cansu girecek oyuna ama kaçırmıyor ve sayıları alıyoruz. cansu giremediği için o güçlü italya'ya 9-0 seri yapıyoruz. voleybol tarihinde çok az görülür bu seri bu seviyede. araştırın bulamayacaksınız böyle bir seri. cansu yok yine sahada, elif şahin var. sakın beşinci sette ezdik, çok kolaydı diye düşünmeyin. 5-5'e kadar kafa kafaya dengeli gitti. ta ki elif şahin servis turuna başlayana kadar. bu arada maç sayısı atılırken oyuna giren cansu* gizem örge ile yine çarpışmayı başarmıştır yaptığı panik ve heyecanı yüzünden. bloktan seken top sola değil sağa gitse, çarpışan oyuncuların oraya düşse sayı sırbistan'ın olacak. geri dönmeyeceklerinin garantisi var mı? ya o anda durum 14-14 olsaydı?

    vnl dünya şampiyonası… cansu değil elif şahin oynuyor. hande hep yedek, cansu ikinci planda. ve ilk defa altın madalya alıyoruz. şampiyon oluyoruz. toplar en güzel şekilde vargas'a atılıyor. asık surat, moral bozucu kore maçı tribal enfeksiyonundan kurtulamayan cansu, takımı düşüremiyor. ve amerika'yı bu sefer biz geri dönüşe izin vermeden yeniyoruz. elif şahin gerekeni yapıyor. küçücük ayrıntılarla yürüyoruz vnl'de. o ayrıntılarda elif şahin var hep. hande, saçma sapan hatalarla bize kaybettirecek o bir sayıyı karşıya veremiyor.

    vnl sonucu tükiye tarihinde ilk kez bu kadar iyi blok yapıyor. otoriteler, rakip hocalar bu duvardan söz ediyor. o duvarda elif şahin var çünkü. bu işi amerika voleybol takım hocası kadar bilemeyiz sanırım. adam diyor ki “italya'yı bloklarla yok etti türkiye” evet, hem pasör hem de boyu ve fiziği ile elif oynadı o turnuvada çünkü. ayırıca kanserimiz olan servis atma sorunu da çözülmüş gözüküyordu o turnuvada. en güzel ikinci özelliğimiz servislerimiz oluyor. hani italya'ya 9-0 seride atılan etkili servisler gibi. bu ayrıntının en önemli mimarı da elif şahin tabii ki.

    bunun gibi on maç daha yazarım kafadan şu iki aylık süreçte. ama ne hikmetse cansu ve hande as kadroda oynamaya devam ediyor. santarelli herkesin gördüğünü görmüyor gibi duruyor. voleybol'dan, oyuncuların durumundan anlamasak bile bu kadar şey tesadüf olamaz diyoruz. bizim bilmediğimiz ne var?

    hande'ye parantez açayım. hande arka alanda harika manşet alır aslında. ben onun kullanılmasından yanayım doğru zamanda. dün italya hande'ye 37 kez servis attı 6'sını tutamadı ama olsun. arka alanda manşet iyi olmazsa öndeki oyuncular bir şey yapamaz.

    neyse, italya maçından sonra eski milli oyuncumuz neslihan demir canlı yayında cansu ve hande'yi övüyor. finalde sırbistan karşısına cansu ve hande ile başlamak gerektiğini ısrarla vurguluyor. elif şahin yedekten arada girmeli diyor. öne sürdüğü tek neden ise cansu ve hande'nin bu tür finalleri daha önceden oynamış olması. bu finallerden bir tanesinde, hem de olimpiyat çeyrek finalinde kore'ye karşı maç bitmeden ağlamaya başlayan cansu'dan bahsediyor. siz maç bitmeden ağlamaya başlayan bir sporcu gördünüz mü? evet, morali bozulmasın diye dün maç sayısı için yeniden sahaya sokulup panikle arkadaşına çarpan cansu'dan bahsediyor. yaşadığı heyecan ve panik yüzünden kime pas vereceğini çok belli edip dün feyk atamayan, smaçörlerin istediği pası aynı sebeplerle atamayan cansu'dan bahsediyor. hani soğukkanlı vargas'ın bile avucunu yukarı yukarı yapıp cansu'ya “at şunu bana ve yükseğe” diye kendi çapında isyan ettiği cansu'dan bahsediyor. siz vargas'ın böyle bir tepki verdiğini gördünüz mü? kızın en heyecanlı anlarda yüzünde mimik bile olmaz. maç bitmeden ağlayan bir başka oyuncu eda olmuştur bu arada ama o da son sayı altın madalya servisi atarken.

    elif şahin soğukkanlıdır ve feyk atar. rakip, kime pas atacağını cansu'da olduğu gibi kestiremez. voleybolu çok takip etmeyenler için söyliyeyim. smaçöre özel pas vardır. egonu'ya blok üstü vursun diye fileye uzak yukarıdan atarlar. hande ve vargas bloğa takıldığında tüm suç aslında cansu'nundu. pasları ya fileye çok yakın attı blok yedirdi, ya çok belli etti rakip bloğu hemen kurdu ya da vargas'a alçak attı ve vargas'da blok üstü vuramadı.

    tartışmaya açık küçük bir ayrıntı: egonu'nun neden dünyanın en iyi voleybol takımı vakıfbank'tan ayrıldığını kendisine sorun. neden vakıfbank'a gelince eskisi gibi performans yapamadı? bildiniz, vakıfbank'ın pasörü cansu'dur. egonu'yu bu hale sokan odur. egonu da takımdan bu sene ayrılmıştır şampiyonlar ligini almalarına rağmen. ayrıca boşkoviç, milli takımda daha iyi oynuyor, maç seçiyor deniliyor. ah ah, böyle bir şeye gerçekten inanıyor musunuz? yoksa milli takımda ona gelen paslar çok daha mı kaliteli? egonu da olsan boşkoviç de olsan vargas da olsan fark etmez; her şey sana gelen pasın kalitesine bağlıdır. neyse devam edelim.

    her şey apaçık görünürken hocasından, yorumcusuna, eski milli voleybolcularına kadar cansu güzellemesi bitmiyor. sanki burası moral bulma yeriymiş gibi “maç sayısında cansu girmeli çünkü morale ihtiyacı vardı” diyor eski bir voleybolcu. neslihan demir değil bunu diyen. ismini vermeyeceğim başka bir eski voleybolcu. diğer konuk cansu 9-0 seriden sonra maç sayısında girmemeliydi diye eleştirmişti. bu eski kadın voleybolcu manevi kızını savunur gibi söz kesip “cansu'nun morale ihtiyacı vardı, o yüzden oyuna sokması doğru, elif çıkmalıydı son sayıda” dedi. ağzımı bozacağım ama burası cansu'ya moral kazandırma yeri mi arkadaş. prenses üzülmesin diye tek bir sayının bile hayati öneme sahip olduğu yerde maç mı vereceğiz? ama yok, elif şahin arada girmeli deniyor ve hala cansu'nun bu maçları kaldırabileceği söyleniyor.

    inanamıyorum tüm bu duyduklarıma. resmen yıkılıyorum. anlam veremiyorum. neslihan demir, yayın başında neden vargas'a atmadılar diye izlerken çıldırdım diyor oysa. sebebini anlamamış olamaz diyorum. bizim bilmediğimiz neyi biliyor santarelli diyorum. başta orkid olmak üzere sponsorluk bir şeyler mi var diyorum bu oyuncular için. cansu'nun bu lobisi, basın desteği nereden geliyor diye sorguluyorum. vloglarda, çekilen fotolarda, videolarda neden cansu ve vargas birbirine bu kadar uzak, soğuk diyorum. başka bir açıklama bulamıyorum.

    final öncesi bu sebeplerle heyecanım gidiyor. yerini endişeye bırakıyor.

    bu arada italya maçında bir sette vargas'a sadece üç kez top atıldığını söylemiş miydim?

    üç kez…

    vargas'a…

    sadece üç…

    üç…

  • 23 ağustos 2023 yunanistan türkiye voleybol maçı

    avrupa şampiyonasında hiçbir takım böyle rotasyon yapamaz. yapsa da her maçını böyle eze eze alamaz.

    dünya bir numarası olmak böyle bir şeydir.

  • angel di maria

    herkes messi ve mbappe’yi konuşurken dünya kupasını takımına kazandıracak oyuncudur.

  • survivor 2022 all-star

    yunus emre, eğer ki şu aşk-ı memnu dizisinde boktan bir çocuk oyuncu olmak dışında vasfı olmayan batuhan’a karşı oyun kazandıktan sonra merhaba ben behlül! diye bağırırsan sana 100 oy borcum olacak söz*

  • içmeyin yemeyin giymeyin gezmeyin

    yeni türkiye’nin milyonlarca insanı tarafından kabul gören, vatan savunur gibi savunulan sloganı.

  • 29 ağustos 2021 türkiye çekya voleybol maçı

    demek ki almanlar almanya milli futbol takımını izlerken böyle hissediyor

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    acun’un reyting için, çıkarları için ne kadar alçalabileceğini gösteren yarışma. öyle ki orada yarışan insanları gram önemsemiyor sözlerinin aksine. ne doymaz adamsın, biraz vicdanlı ol, biraz kendine saygın olsun. yarışmacılara ve seyirciye saygıyı geçtim.

    diyorsun ki kayıtları gözden geçiriyorlar, daha bitmedi tarama. yorumumu yarın yapacağım diyorsun. peki neden konseyde yarışmacılara bunun duyurusunu yapıyorsun?

    hem de yarın yarış varken? hem de sercan isim söylemeden önce? neden onların moralini bozuyorsun yarıştan önce, neden isim söylemeden etkiliyorsun?

    kayıt taraması bitsin, zamanı gelince de yap yorumunu? ama sen iki gün fragmana koyup reyting peşindesin sadece. açmayacağın konu yok, harcamayacağın yarışmacı yok.

    şu dünyada bir kere de iyi olanlar kazansın zengin olsun yeter ya.

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    --- spoiler ---

    evrim: kaybedecek hiçbir şeyi olmayandan daha tehlikeli bir şey var mıdır?

    yasin: vardır
    evrim: ne?

    ...sessizlik...

    yasin: sen

    --- spoiler ---

    kahkaha attırdı piç*

  • previously on denince akla gelen ilk dizi

    gelmiş geçmiş en iyi dizidir.

    çünkü bu cümle sabırsız bekleyişin son bulmasıdır. nihayet başlamıştır, kafalardaki sorular cevap bulacaktır. ya da o sorulara yenileri eklenecektir. ne olursa olsun o cümlenin yaşattığı hissiyatı artık hiçbir dizi veremeyecektir.

    previously on lost

  • 140journos'un kesinlikle bir şeyler oldu videosu

    bu kadar büyük bir potansiyeli kullanamamış videodur. ne yazık ki olmamış,

  • half life'tan akılda kalanlar

    hiçbir oyunun hissettirmediği duyguları yaşatması. çağın ötesinde başka bir oyun çıkmadıkça aynı heyecan ve hissiyatı hiçbir oyundan almak mümkün olmayacak.

    akılda kalan çok şey var ama nedense oyunun sonunun hafızalardan silinmesi mümkün değil. yeni nesil bu oyunu oynayıp sonunu anlayamıyor ve nasıl devam edeceğini merak ediyor oyun bittikten sonra. trende kalıp canavarların arasına düşmek veya trenden inmek.. ekranın kararması ama hareket edebilmek hala... ayak seslerinizi duymanız... anlayamıyorlar ne olduğunu. düşünün artık diğer oyunlardan farkını bu oyunun. böyle biten bir oyun görmemişler çünkü.

    hem de 1998 yılında yapıyorlar bunu. herkesin aklına başta levye olmak üzere silahlar, yaratıklar, bilim insanları vs. gelebilir ancak ben o askerlere "yaşasın yardıma geldiler" diyip sevinerek ve rahatlayarak yaklaştığımda bana ateş etmelerini unutamam.

    yaşattığı yalnızlık, depresif ruh hali, gerilim ve finaliyle unutulmayanlar arasında zirvede ilelebet kalacakltır.

    seçilen isimler, karakterler, müzikler ve şok etkisi yaratan hikayesiyle half-life çığır açmış bilimkurgu şaheseri bizim için. her zaman akıllarımızda kalacak ve hep özel bir yeri olacak...

    bir de;

    “yanlış yerdeki doğru insan dünyanın en büyük değişimine sebep olabilir. "

    – g-man