grezcar14
profili

  • kilis öğretmenevinde suriye bayrağı açılması

    siyasal islam yüzündendir.

    bu ülke islamdan çok çekti. hala da çekiyor. şu bedevi maymunlarını doldurduk ülkeye. kim gönderirse oyum ona.

  • bulgaristan başkanı ukraynalı mülteci açıklaması

    yerden göğe kadar haklı bir beyanat.

    entrylerin tamamını okumadım ama adam ne diye ülkesini arap mitolojisinin esir aldığı mağara insanıyla doldursun?

    kızının başı taşla mi ezilsin?
    karısı tecavüze mi uğrasın?
    evi mi soyulsun?
    sokaklarda belinde kılıçla yamyamlar mi gezsin

    bence çok doğru yapıyor. umarım şu illet arap mitolojistleri herkesten uzak durur.

  • 900 bin suriyeliye tc vatandaşlığı verilmesi

    bu vatandaşlıklari iptal edecek kim olursa olsun oyum onadır. eğer sarigul iptal ederim derse ona. ajdar çıksın iptal ettim desin aday olsun oyumu vermezsem şerefsizim. resmini de buradan paylaşırım.

  • evlenip ev kurmanın çok zor olması

    eşini seçmeyle alakası olmayan bir durum. bugünün şartlarında. 2+1 evin eşyasını almak 150bin tl. yeni iş başı yapmış bir çiftin toplam gelirinin 10bin tl olduğunu düşünürsek sadece ev eşyası için 1.5 yıl çalışıyoruz

    eşini iyi seçersen demiş. ne olacak yani. eşimi iyi seçtim çamaşırı elinde mi yikayacak eşim. gıdaları toprağa mi gömecek. halının üstünde mi uyuyacağız. yemeği balkonda ateş yakıp kazanda mi pisirecegiz

  • kürdistan vs türkiye araba fiyatları

    boşuna kurdistan yok vs diye kendinizi yormayın. türk pasaportlarına kurdistan mührü basılıyor kapılarda.

    buradaki mevzu arabanın fahis fiyatlara satilmasidir. bunu konuşalım. buna tepki koyalım.

  • altay bayındır

    son pozisyonda topu eliyle kontrol etmiştir.

    hakem de bunu eş geçmiştir. sorarlarsa federasyon gese falan dersiniz.

  • ekrem imamoğlu

    mansur yavaş ile birlikte güçlü bir muhalefetin iktidarı nasıl maymun edebileceğini göstermiştir.

    eğer ekrem imamoğlu çıkıp cesur bir şekilde rakamların çelişkili olduğunu açıklamamış olsaydı bugün hala fahrettin koca ile yalan rüzgârları esiyor olacaktı. yalan yanlış bilgiler verilecek önlemler alınmayacaktı.

    istanbul belediye başbakanı olmak bakanlıktan bile önemliymiş ve etkiliymis hele ki ehil ellerde olursa.

    adam covid ile mücadelenin gidişatını değiştiriyor.

    edit: başbakanı yerine başkanı olacak.

    edit 2: sağlık bakanı an itibariyle önünde diz çöküp tövbe ediyor. sayesinde doğru rakamları öğrenmeye başladık.

  • 21 nisan 2019 hulusi akar'ın rezalet açıklaması

    kılıçdaroğlu'nu linç etmek için bekleyen yamyamlara ekip otosundan yaptığı sesleniştir.

    "değerli arkadaşlarım, mesajınızı verdiniz, tepkinizi verdiniz. şimdi sükunet içinde dağılın.şehidin annesine babasına taziyeye gidelim"

    neyin tepkisini veriyorlar? kemal kılıçdaroğlu bu ülkenin erk sahibi mi? dün 4 şehit varsa bunun sorumlusu iktidardır. iktidarın milli savunma bakanidir. asıl tepki görmesi gereken beceriksiz bakan sensin. ayıp yahu. utanmanızda mı yok ?

    yalan diye bana küfür edenlere gelsin .
    https://twitter.com/…ber/status/1119947295909449729

    #soyluistifa

  • marcos do nascimento teixeira

    feto'nun dağıtılması sonrası ligde ancak 17. sırada kendine yer bulabilen takımın taraftarları arasında dalga konusu olmuş .

    forveti 30 maçta bir gol atabilen takımın hem de.

    çakma kabadayı dedikleri adamın neredeyse kapatma noktasına getirdiği bir kulüpten bahsediyoruz .

  • bedelli askerlik

    21 gün askerlik yapmış gelmiş birisi olarak, ben yandım fakat başkası yanmasın diyerek 21 gününün iptal edilmesini dilediğim uygulamadır.

    ayrıca ücretsiz izin denilen bir ucube var. bu dönemde ücretli izin yapamadık, maaş alamıyoruz.

    şimdi aşağıda insanlar ne zor durumda askerlik yaparken vs diye saçmalayanlar olacak. kimse kıskançlığından laf salatası yapmasın, sana denk gelmedi bana geldi ben bedelli yaptım sen de uzun dönem yaptın. ayrıca fakir-zengin yok, benim koğuşumda inşaat işçisi de vardı. 15bin tl'yi bir araya getiremeyen adam bir zahmet siktirsin askere gitsin. hiç hümanist olamayacağım. bir yanda 12 ay, bir yanda 15 bin tl. ben 21 gün yapmamak için bir 15bin daha verirdim. fakir - zengin edebiyatı yapan adam kıskançlığından çatlıyordur.

    devlet çıkarmış bu yasayı bana yararlanmak düşer. itirazı olana mahkeme yolu açık burada ötmeyin. gidin çok sevdiğiniz vatanı mahkemeye verin, aihm'e verin.

  • bedelli askerlik

    an itibariyle tamamladığım uygulamadır.

    uzun dönem askerlik yapıp burada bedelli vatan hainliği diyenleri daha iyi anladığım askerlik seysidir. uzun dönem yapıp askerliği öven adam cidden toplum içinde sürekli ezilen adam bunu anladım. zavallı bir kimliğe sahip.

    gittim gördüm ne askerliğe ne vatana ne de kendime bir faydam olmadı. üzerine devlete yük oldum. tek yaptığım izmarit toplamak, koğuş temizlemek, nöbet tutmak, günde 2 paket sigara içmek, gözlerimi yumup çıkan yemeği yemek, soğuk algınlığı ilacı alınsın diye doktora neredeyse yalvarmak, meyve yiyememek, soğuk suda duş almak, 3 tane mermi sıkmak, leş gibi kokan adamlar içinde yatmak. günde 15 defa 4 lü sıra hizasi yapmak. yani vatan ile ilgili hiç bir şey öğrenmedim arkadaşlar. bunları 21 günde yaparsanız bedelli, 6 ayda yaparsanız poşet, 12 ayda yaparsanız uzun dönem oluyorsunuz. yarın bir gün bir ihtiyaç olursa tüm uzun dönem erler gibi ben de silah kullananamam.

    hayatımda en boş geçen, bir an önce unutmak istediğim zaman dilimidir.

    zorunlu askerlik görevi bir erkeğin hayatındaki en büyük zaman kaybıdır. bir an önce profesyonel ordu!!!

    edit : aşağıda saf katıksız süzme bir orman çocuğu hala tunceli'deki asker diyor. oğlum mal mısın? aptal misin? kafan almıyor mu? ben bu sistem kalksın diyorum. kimse zorunlu asker olmasın. çok meraklıysan sen siktirir gidersin. yeter lan sikecem sizin demogojinizi. eğer tunceli'de dün iki asker donup şehit olduysa tek sebebi var o da sensin. emin ol o askerler senin korkakligin ve tembelliğin yüzünden ölüyor. günahları senin boynuna olsun

  • bedelli askerlik

    böyle bir rezalet olabilir mi cümlesinin yeni cevabı

    bu insanlar iş güç ev bark sahibi. 28 gün dediniz 21 yaptınız. 3 kasımdan önce almayacağız dediniz. bayram öncesi hemen alacaz dediniz insanları endişeden uyutmadınız. 28 ağustos tarihinde celp açıklayacağız dediniz günün yarısı geçmiş daha celp yok ortada. asal'ın sitesine de girilemiyor, telefonları da cevap vermiyor.

    ulan siz bu insanlar yarım saat içerisinde nasıl program yapıyor nasil yapacak diye düşünüyor musunuz? iş yeriyle nasıl konuşacak? belki 15 gün sonra silah altına alınacak. daha işyerine kesin bir şey söyleyemiyor insanlar. siz şaka mısınız yahu? hayır yapamıyorsanız, oturduğunuz koltukları terk edin kardeşim zorla değil ya.

    bu kafayla beni yarrak alırsınız askere.

  • sollamak için tampona yapışan yavşak

    annesinin nerede ne zaman doğurduğu belli olmayan tiptir.

    oğlum siz ruh hastası misiniz?

    adam sollamaya çıkmış, sağında araç var 120km ile solluyor. ne bok yemeye adamın tamponuna yapışıyorsun? sollamasını bitirsin zaten yol verecek sana. sonra güle güle götüne sokarsın sol şeridi.

    bir diğeri de selektör fanatikleri. sellektör kime yapılır? ısrarla yol vermeyen adama yapılır. adam daha gelmeden 2 km öteden sellektör ile geliyor. ulan yol babanın mi? sen 180km hızla gideceksin diye ben kamyonun arkasına mi gireceğim.

    ya efendi gibi beklersin yada kuzu kuzu sağdan geçersin. böyle tiplere kesinlikle yol vermiyorum.

    edit: başlık gerizekalı turnusolu olmuş gidiyor. bazı gerzekler "sol şeritte istediğin gibi gidemezsin" diyor.
    olum mal mısınız? yoksa taklit mi yapıyorsunuz? diyorum ki ben de zaten sollamaya çıkmışım, ben de tırı, kamyonu artık önümde ne sik varsa onu soluyorum, işimi bitirince şeridime geri döneceğim. söylediğim gayet basit bekleyeceksin ben sollayacağım ardından sana yol vereceğim, sonra sol şerit senin, kilometrelerce sokarsın götüne.

    biz müptelasıyız sanki sol şeritte araç kullanmanın

    edit2: yalnız bu sene iyi yavşak yaptı ha. bildiğin bu platform içinde de bu canavar ruhlu yavşaklarla yaşıyormuşuz. iyi oldu bu başlık, gördükçe blok atıyorum.

  • bedelli askerlik

    hakkında netleştirelmesi gereken konular olan askerlik yapma şeysi;

    1- konunun akp içerisinde konuşulduğu açık. başbakanın şahsi görüşü falan değil. öyle olsa twitter'daki tweet silinirdi. bu adam başbakan boş bulunup konuşmaz. bu adama rastgele soru sorulmuyor. sorulacak sorular bile hazır. zamanlama konusunda bir sıkıntı yaşıyor olabilirler.

    2- iktidar tarafından önce piyasaya sunulup sonra yalanlaması çıkmayacağı anlamına gelmez. daha önceki örneklere bakabilirsiniz, ne kadar red edilse hükümet kanadından daha sonra çıkmıştır.

    3- bedelli askerlik uygulamasına geçilmesi için aylar ve yıllar süren bir program veya planlamaya ihtiyaç yok. hükümet bugün isterse, gelecek hafta kredi için bankaya başvurabiliriz.

    4- herkesin anlaması gereken bir diğer konu; hükümet zorunlu olarak askere gidenlerin bi boka yaramadığının farkında. bunların bir operasyona gittiği de yok. burada oturup "yeeea senin vergilelerinle mi bu çark dönüyor" muhabbetine bakmayın. zorunlu erin orduya maliyeti az buz değil.

    5- para tarafına gelecek olursak.bedelli askerlikin 20 bin tl tutarında bir rakam karşılığında yapıldığı ve 500bin kişinin faydalandiğı planlanırsa; 10milyar tl yapar. 7 tane şeker fabrikası satıldı 2 milyar tl etmedi. 2018 yılının bütçe tutarı 762 milyar tl. bedelli askerlik bunun yüzde 1.31'sını oluşturuyor. 2017 yılında bütçe açığı 47,4milyar tl. bedelli askerlik ile bu açığın yüzde 20'si kapatılabilir. içeriden başka bir kaynak oluşturabilecek olan varsa, buyursun. boş konuşmamak lazım.

    edit: bir sözelci ağlıyor gözleri yaşlı

    teşekkürler kureseltikinma