thewidthing6
profili

  • don't look up

    filmde jennifer lawrence'ın kızıl saçlı olmasının bir sebebi var. burada magazinsel yönüyle ele alınmış ama kate* , göklere bakan, yıldızları izleyen, tüm insanlığı yok edecek gök cismini keşfeden kadın. yani, cadı. tıpkı hypatia ve maria margaretha kirch'in bir zamanlar cadı sanıldığı gibi. bu yüzden kimse kate'e inanmıyor çünkü marjinal bir kadın, toplumun olumladığı bir kadın değil. bu yüzden kate'in kızıl saçının modaya ya da magazine yedirilemeyecek kadar önemli bir sembolizmi var.

  • in moscow erdogan kneels to putin

    5 mart 2020 tarihli washington examiner makalesi. yazıda erdoğan'a çok sert ifadeler kullanılmış, putin'in aslında yaptığı her hareketle erdoğan'ı aşağıladığı fakat cumhurbaşkanının sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmasına da anlam verilememiş. makale "atatürk mezarında ters dönüyordur" cümlesiyle sonlanıyor.

  • uçaklar yağ damlatıyor yangına müdahale edemiyor

    türkiye cumhuriyeti'nin bakanı türkiye'nin ormanlarının yanmasına ses çıkarmıyor üstüne bir de ahkam kesiyor insanlara. sen bakansan müdahale edersin değilsen de haybeye maaş almazsın. terbiyesiz.

  • çanakkale kirazlı'da neler oluyor

    şu çanakkale'den ve kaz dağlarından elinizi çekin artık! yıllardır talan etmeye uğraşıyorsunuz. onun bunun çocukları nereye elinizi atsanız çürütüyorsunuz çekirge sürüleri gibi.

  • halk açken sarayda zencefilli somonlu suşi yenmesi

    "halkı açken cumhuriyet balosu düzenleyen lider" diye atatürk'e laf edenler vardı. bakın bu islamcılar kadar şerefsiz ve iki yüzlü takımı dünyada yoktur. nazilerden bile beterdir bunlar.

  • türkiye'yi anlayabilmek için okunabilecek kitaplar

    (bkz: saatleri ayarlama enstitüsü)