antartika vatandasi9
profili

  • beyoğlu'nda tokat atılan gencin ölmesi

    eğitimsizliği, kavgayı, şiddeti, hapishaneyi öven mahalle abisi(!) temalı arabesk diziler acilen yasaklanmalıdır. yetişkinler bile izledikleri dizilerin etkisinde kalırken, çocuklar adeta yaşam stili haline getirip derinden bağlanıyor.

    bu konu abartısız bir milli güvenlik sorunudur. bir de uyuşturucuyu, şiddeti, polisten kaçmayı falan yüceleştiren keko rapçiler var tabi.

    resmen gençlik "esir alınmış" durumda. köyden kente göçeli henüz bir kuşak olmuş eğitimsiz aileleri zaten buna önlem alabilecek medeniyet seviyesinde değil. devlet için bu konu muazzam derecede aciliyet arz etmekte.

    bu çocuklara bir şekilde "kariyer yapmış insanların" kahraman olduğu dizi ve fimler sevdirilmeli; entelektüel müzisyenler dinletilmeli. bu gerekirse kitlesel bir manipülasyon ile sağlanmalı. milli istihbarat bu konu üzerine eğilmezse, mafya olanların sayısı olmayanların sayısını geçecek.

    tanım: ailesine sabırlar dilediğim cinayet.

  • 21 ağustos 2023 fenerbahçe'ye verilen penaltı

    bu konu ile artık fenerbahçe spor klübü hukukçularının ilgilenmesi gerekiyor.

    10 senedir şampiyon olamamış, orta sıralara demirlemiş, borç içinde yüzen, taraftarının dahi dalga geçtiği ve ciddi beklentilere girmediği bir fenerbahçe var. her sene "ya bu sene şampiyon olursa" ihtimallerine karşın böyle inanılmaz çirkin ön-algılar yapılıyor. fenerbahçe, borsada işlem gören bir şirket. buraları da milyonlarca insan okuyor, olmuyor.

    aynısını bizim taraftar yapıyorsa onlara da yazıklar olsun. saha içini, tekniği, taktiği konuşamaz olduk. saplantılı, asosyal ve öfkeli gençler buralarda farkında olmadan inanılmaz bir organize kötülüğün parçası olmuş durumda.

    hatta, sözlük yönetminin artık bunlara bir dur demesi gerekiyor. takıntılı fanatikler ve flört amaçlı sözlük hesabı satın alan azgınlar sebebiyle sözlük bitti. ciddi bir alternatifi olması durumunda da tüm kitlesini kaybedecek.

  • 2024 memura yüzde 15+10 zam teklif edilmesi

    kpss'de başarısız olmuş, saplantılı ve memur düşmanı tiplerin hemen doluştuğu başlık.

    memur çokmuş. ezber bir yalan, ama cehalet mutluluktu değil mi?
    nüfusu bizimle yakın olan almanya'da memur sayısı bizden fazla.
    60 milyonluk fransa'da memur sayısı bizimle aynı.
    liberal abd'de dahi 20 milyondan fazla memur çalışıyor.

    devlette işleri yarım saat gecikse şikayet ederler ama burada "memurların sayısı azaltılsın" diye ağlarlar.
    beğenmiyorsan istifa et diyenlere; kolaysa siz memur olun diyorum. adama bak; lisansüstü eğitimini almış, dil puanlarını tamamlamış, türkiye derecesi yapmış ve imza yetkisine sahip devlet görevlisine "beğenmiyorsan özele gel :)" diyor. ulan senin başarısız olduğun için mahkum olduğun cehenneme, haklarımı iyileştirmek istediğim için kendi isteğimle mi geleyim? hiç mi muhakeme yeteneği yok sende?

    kpss'de türkiye derecesi yapmadan merkezi atamada şansının olmadığını, bu işin de torpille alakası olmadığını anlamayan hippiler; oturduğu yerden kendisinden başarılı insanları kıskanıyor ve utanmadan kötü durumlara düşmesi, azaltılması, yok edilmesi için dua ediyor. müthiş.

    gidin de bir polise, adli yargı personeline, sağlıkçılara bakın.
    çalışmaktan dilleri dışarıda geziyorlar. ne sanıyorsa bunlar memuru, yazık.

    üretime katkısı yokmuş, sen özel sektörde ne üretiyorsun ya? hizmet sektöründeki adam, devlet görevlilerini yaftalıyor inanılır gibi değil.
    buradaki "kendinden iyi durumda olan herkese" özellikle de devlet görevlilerine takılmış olan hippilerin başlıklarına tıklayın; kız düşürmek için açılmış, flört başlıklarında fink atan, kolpalar sıkan asosyal ve ağlak tipler olduklarını görürsünüz.

    adamlar istiyor ki, şartları bizden iyi olan herkesin maaşı düşürülsün.

    tanım: kabul edilmemesi gereken, insani olmayan zam oranı.

    edit: yukarıdaki arkadaşa ithafen; 60 puan deme sebebim tercih yapabilme alt sınırı olduğu içindi ama onu bile bilmiyor. 2019 merkezi atamada 84 puan, ingilizce dil puanı, yüksek lisans mezuniyeti ile atandım. şu an da doktora yapıyorum. birimimdeki herkes de benimle aynı eğitim düzeyinde, altı ya da aşağısı zaten mümkün değil.
    ama bu kız düşürmek için açılmış yeni yazar hesaplardaki hippiler oturdukları yerden kendinden başarılı olan herkesi kıskanır, yaftalar. hayatta tek bir başarıları dahi yoktur. iddia ediyorum sınava girse 60 değil, 55 dahi alamaz.
    bizi kısır günü yapmakla ithaf etmiş bir de, hodri meydan. kendisini bakanlığa davet ediyorum.
    sadece ingilizce mail trafiğini ve resmi yazışmaları mesai saatleri içerisinde bitirebilirse istifa edeceğim.

  • memur olmanın zorlukları

    kpss ile atanmayı başaramamış insanların öfke nöbetlerinin hedefi olmak.

    bunlar oturduğu yerden "akp'den torpiller ya solitaire oynuyorlar :))" falan der. iki tane de kolpa hikaye sıkar.

    halbuki merkezi atamanın mülakatla ilgisi olmadığını bilmezler. çünkü o aşamaya gelememiştir bile. ya da mülakatlı alımlarda sıralamaya girmek için dahi 90'a yakın puan almak gerektiğini bilmezler.

    doktora yapan bir memurum, ek mesaiye de kalıyorum, hafta sonu da geliyorum çalışıyorum. etrafımdaki herkes de aynı şekilde. hemşire de doktor da polis de adli yargı personeli de herkes ek mesailerden, yoğunluktan kafayı yemek üzere. üstten gelen talimat emir niteliğinde olduğu için eğip bükebilme şansınız da yok.

    ama sonra buraya atanamamış (ama sorsan kpss gereksiz bir sınavdır paşamız tenezzül etmemiştir) biri gelip "çok kazanıyorsunuz, oyun oynuyorsunuz, banane cumartesi de çalışın" diye ağlıyor.

    efsane vallahi.

    biz dipteyiz, herkes dibe girsin istiyorlar.
    biz de bir basamak yukarı çıkalım diyen yok.

  • iktidara gelmek için vaatte bulunmak

    vatandaşlık skoru sistemine geçilecek. her vatandaş eğitim durumu, suç durumu, çevreye ve kanuna uyum gibi kriterler üzerinden skor edinecek. bu skor nezdinde oy kullanabilecek.

    örneğin gün boyu tespih sallayarak mahalle aralarında terör estiren mafyatik tiplerle, aile babası bir öğretmenin oyu da kamu hizmetinden alacağı öncelik de bir olmayacak.

    tabi bu vaat sebebiyle seçilemezdim, ütopyam olarak kalmaya devam ederdi.

  • 22 ocak 2022 ankara kar yağışı

    ulan burada bile kar duyarı kasıp "evinizden fotoğraf atmayın yazıklar olsun dışarıda üşüyenler var" diye basmışlar.

    yeminederim bu ilgi manyağı ve takdir edilme hastalığı yüzünden kastığınız duyarlar mide bulandırıyor artık.

    tanım: eryaman tarafında henüz olmayan yağış.

  • mesut özil

    hala "takımda mesut'u anlayacak forvet yok" deniyor.

    yahu takım aynı, kadro aynı. pelkas şov yapıyor aynı takımda, irfan mest ediyor, muhammed küçücük çocuk alex esintileri sunuyor. ama mevzu mesut olunca "çok hassas daha hazır değil önünde forvet yok :( "

    abi hakikaten inanılmaz. fiziken ve mental olarak bitik, dirilme ihtimali de yok çünkü konfor alanında ve zihin kendini en iyi performansı için zorlamıyor.

    mesut'un onlarca maçtır yapamadığını muhammed yarım maçta yaptı. pelkas tek ayağı sakat çıksa mesut kadar oynar. biz ona takımı sırtında taşısın diye para veriyoruz ama takım onu sırtında taşıyor sanki kötürüm gibi.

    bir oyuncu için

    "ayağına top gelmiyor"
    "besleyen yok"
    "önünde ulu forvetler yok"

    gibi ezber ve avutucu yorumlar başladıysa olay çoktan bitmiştir, tuttuğu görülmemiştir o oyuncuların zaten.

    tanım: pelkas'ın yedeği, 2010'ların başında iyi oynayan eski yıldız.

  • 6 mart 2018 quaresma'ya verilen ceza

    futbolda rakibine yumruk atmanın haklı bir gerekçesi olamaz.

    alper, quaresma gibi futbolcular gecenin kaybedenidir.

    "ama o başlattı, ama o gıcıklık yaptı, ama o itti, o mızıkçılık yaptı da ondan kroşe vurdum" tarzı şeyler inanilmaz saçma.

    bizim fenerbahçe taraftarı da aynısını tolgay için diyor, vay efendim tolgay, hasan ali'yi üstüne yürüyüp tahrik etmiş, şöyle demiş böyle demiş de, alper aslında yavaş vurmuş öyle düşmemeliymiş de..

    milyon dolarlar alan adamlarsınız. saha içinde bir buçuk saat top oynayıp eve dönemeyecekseniz bırakın bu işi.

    premier ligde, bizim 50 derbide olmayan provokasyon, yarım saatte oluyor. başa çıkamayacaksanız, ben delikanlıyım vururum, kırarım diyorsanız, olmaz böyle birşey.

    umarım volkan da alper de quaresma da artık ya şu öfke kontrol problemini yenerler ya da adam akıllı bir ceza alıp bir süre rahat bırakırlar gündemi artık.

  • manuel neuer

    fenerbahçe'nin yarı finali kıl payı kaçırdığı sezon chelsea takımı oyuncuları röportaj vermişti.

    lampard, terry, ballack, hepsi ülkemizi ve fenerbahçe'yi övüyor, nezaketen de olsa çekindiklerini söylüyorlardı.

    favori olmak ayrı birşey, rakibe saygı duymak bambaşka. yoksa elbet bir şekilde turlar bayern.

    bu sebeple açıklamalarını gereksiz bulduğum oyuncu.