the ultimate driving machine12
profili

  • 14 nisan 2021 memurların 16.00'da iş bırakması

    11 yıllık memurum, yurtdışında iş bulduğum için istifa edip işimden ayrılıyorum.

    yata yata para kazanıyor diyen arkadaşlar arasında eminim benim şimdiye kadar girip çıktığım işlere girmek için mülakat aşamasına bile gelemeyecek ezikler vardır.

    iki üç devlet dairesinde gördüğünüz memurlar ile genelleme yapmayı bıraktığınız anda bir aydınlanma yaşayıp kendiniz için bir şeyler yapabilirsiniz belki.

    içinizdeki bu memur nefretini bırakıp "biz neden aynı haklara sahip değiliz" diye düşünerek örgütlenirseniz belki daha iyi şartlardakilerin şartlarının kötüleşmesini beklemek yerine kendi şartlarınızı iyileştirebilirsiniz.

    ama hayır böylesi daha kolay.

    edit: çok mesaj geldi. mesleğim ağaç işleri endüstri mühendisliği. (okuldayken kereste mühendisi şeklinde dalga geçilen bölüm, hacettepelilere sevgiler). aynı bölümden yüksek lisansım var ve ders aşamasını bitirmek üzere olduğum bir doktora sürecindeyim. yds den b notum var. bulduğum iş kalite kontrol ve güvence üzerine. yani çok spesifik bir iş aslına bakarsanız. mobilya standartları ve kalite yönetim sistemleri, akreditasyon, ahşap ve ahşap esaslı kompozit malzemeler üzerine deney ve değerlendirme metodları gibi konularda oldukça fazla tecrübem var. memuriyetten önce de özel sektöre ülkenin en iyi firmalarından birinde 3 sene imalat ve ürün mühendisliği kısmında çalıştım.
    3 tane video mülakata girdim ingilizce olarak. teklif aldığım ücret almanya için ortalama bir ücret. transfer olmuyorum yani. ve para için de gitmediğime emin olabilirsiniz. hatta buradaki mevcut hayat standardıma orada kaç sene sonra ulaşırım bilemiyorum.

    edit 2: gelen bir mesajı aynen paylaşıyorum. kime ne laf anlatmaya çalışıyorum siz de görün diye. halbuki daha önce yazdıklarımı biraz okusa, evli ve çocuk sahibi olduğumu öğrenebilirdi. ama ne gerek var değil mi? ondan sonra da neden çaylaklara mesajı kapatıyorsunuz diyorlar.
    gelen mesaj:
    "ahahhaha cv pdfini atsaydın memurların dörtten sonra çıkması durumu için belki düşer diye ne varsa yazmışsın sapık"

  • henry cavill ile 1 gece vs 50 bin dolar

    kimin kimi sikeceğine göre cevabı değişebilecek olan sorudur.

  • 7002 bitcoin yüklü cüzdanın şifresini unutan adam

    mermer merve mermer merve mermer merve yi denemediyse denemesi gereken kişidir.

  • çöken bina haberini yapan muhabire dayak atılması

    arkadaki polislerin ellerinde bir çekirdek eksik, maşallah kolluk kuvvetlerimize.

    hatta itişme başladığı anda bir adım arkadaki polis olayı görüyor ve arkasını dönüp kaçıyor... yani ne demek lazım bilemiyorum...

    adamların polisin 2 metre önünde muhabir dövecek cesareti nereden bulduğunu anlamış oluyoruz.

  • yazlık almak vs 5 yıldızlı otellerde konaklamak

    600.000 liralık değil de 150.000 liralık bir yazlık ile kıyas yapılırsa yazlığın tercih edileceği versustur.

    yıllardır ben de aynı şekilde her sene aynı yere tatile mi gidilir diye düşünüyorum. ama artık yer bakmaktan, seçim yapmaya çalışmaktan sıkıldım. bi yazlığım olsa da düşünmek zorunda kalmasam diye düşünmeye başladım.

    bu arada yazlığın en büyük dezavantajı her sene aynı yere gitmekten ziyade siz oradayken gelen eş dost yüzünden kafanızı dinleyemeyecek olmanızdır bence...

  • pilavcı tarafından öldürülesiye dövülmek

  • ideal meme büyüklüğü

    ideal memenin fotoğrafı olmadan "ideal meme büyüklüğü haberi" nasıl yapılır diye merak eden olursa haber linkine tıklayabilir.

    bize rakamla gelmeyin. insan duyduğunu unutur, gördüğünü hatırlar.

  • sırtına dokunan kişi sayesinde ölümden dönen adam

    kasanın kapağını kapatamayan malların trafikte koca koca kamyonetlerle serbestçe dolaşıyor olması kadar ilginç olmayan videodur. daha 2 ay önce odtü'de bir öğrenci bu yüzden hayatını kaybetmedi mi? hiç mi ders alınmaz hiç mi sorgulamaz insan kendi yaptığı işi?

  • kyk borçlarının silinmesi kanun teklifi

    ulan ekşide insanlara borçlarını ödemeleri gerektiğini anlatmaya çalışacağım hiç aklıma gelmezdi be.
    adam borç almış, sonra da ödemek istemiyorum diyor. ve bu konuda onu haklı görmemizi bekliyor.
    üstelik üniversite harçları kalkalı kaç sene olmuş. biz hem üniversite harcı ödedik, hem de sizin yaptığınız masrafların aynısını yaptık be.
    kimisi de diyor ki devlet vergi borçlarını affediyor bizi de affetsin. yani yanlış bulduğu bir uygulamanın kendisini de kapsaması durumunda o uygulamanın doğru olacağına inandırmaya çalışıyor insanları.

    çok acayip değil mi ya? bir tek bana mı çok garip geliyor?

  • masterchef türkiye

    kimonolu reyiz: japonyada bir suşi üstadı 50 senede yetişiyor, suşinin uzmanıyım deme başka yerde komik duruma düşersin!

    süper mario: çiğ balığın içine pirinç haşlıyosun sonra onu..... derken sustu.

    adama diyorlar ki 50 yılda usta yetişiyor, adam 2 saniye sonra suşi tarifi vermeye başlıyor. murattan sonra trol rolü buna verilmiş belli ki. ama güldürdü maryo.

  • hülya avşar'ın selfi filmine kimsenin gitmemesi

    bir arkadaşımla bu konuyu konuşurken bu tip hareketlerin bir kara para aklama operasyonu olabileceğine vurgu yaptı. neticede film çekilirken daha çok "hizmet" alınıyor. bu hizmetin de bir alt üst sınır tarifesi yok. montaj için şu kadar para verdim ahanda faturası diyip vergisini algısını ödedikten sonra parayı aklamış oluyorsun çünkü.

    bu işlerden çok anlamam ama sanırım olabilitesi var.

  • iş bulma umudu %0 olan üniversite bölümleri

    klasik yunan dili ve edebiyatı

    bir kız arkadaşım vardı bu bölümü okuyan

    4 sene okuyup bıraktı.

    sonra macar dili ve edebiyatını kazandı

    sanırım sonra onu da bıraktı.

    bu arada acayip yakışıklı bi çocukla evlendi. benden iyisini bulamaz sanıyordum. göt oldum.