Değerli ziyaretçilerimiz,

Öncelikle, sitemize gösterdiğiniz ilgi ve destek için hepinize teşekkür ederiz. Sizlerden gelen geri bildirimler ve beğeniler bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Sozlock olarak tam 9 senedir her gün ekşisözlük'den okumaya değer içerikleri filtreleyip günlük listeler oluşturduk. Bu işi yaparken kişisel davranmadık, günün en popüler başlıklarının en beğenilen entrylerini aldık listelerimize. Üstelik bu gayretimiz hiç bir zaman ticari bir kaygı taşımadı. Yayına başladığımız ilk günden beri en ufak bir reklam yayınlamadık, sponsorluk anlaşmaları yapmadık. Sozlock üzerinden tek kuruş kazanmadık.

Bütün bunlara rağmen, ne yazık ki son dönemde ekşisözlük yönetimi tarafından alınan bot koruma önlemleri nedeniyle, ekşisözlükten entry çekme ve beğenilen entryleri listeleme hizmetimizi maalesef devam ettiremiyoruz. Bu durum ekşisözlük yönetiminin aldığı bir karar olup, tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşmiştir. Bu zorunlu durumdan ötürü yaşanan aksaklık nedeniyle anlayışınıza sığınıyoruz.

Sozlock Ekibi

Rastgele
Hepsini aç
  • 1. kadıköy ve şişli türkiye'nin kaymağını yiyor

    tamam moda'daki 60 m2 eve sen gel ben de kısıklı'daki şatoya gideyim dedirten bir reis vecizesi.

  • 2. akp seçmeninin yavaş yavaş uyanmaya başlaması

    ben 2003 yılında askerden geldikten kısa süre sonra susurlukta büyük gibi bir gıda firmasında patron asistanı olarak ilk işime girdim.

    1500 kişi çalışıyordu. sosyalistim 6 yaşımdan beri, bilgisayardan önce yani.

    bu işçiler bir kaç ay sonra bana gelip irregular bey okumuş adamsın bu işleri bilirsin biz sendika istiyoruz bize bi el et dediler. ooo sosyalistim ya zaten. hemen atladım. bi kaç sendika ile konuştum ne yapılır öğrendim. bana ustabaşı falan olsun hemen işten çıkaramaz onları 10 imza yeter dediler. böyle 10 düz imza olunca yönetim hemen onları işten atıp süreci baltalarmış. konformist burjuva işte.

    neyse dedim, dayılar böyle böyle yapiciz. tamam dediler irregular bey. komprador burjuvazi bizi sikiyor çoluk çocuk sana duacıyız. rahat olun dedim proleter kardeşler küçük burjuva olarak devrimin hizmetinde bir neferim kanım canım feda olsun proleterya diktatörlüğüne.

    attık imzayı. 15 dk sonra patron odaya çağırdı.

    bu 10 usta orada. ben de varım. oturdum az önce hesapladım. bugunun parasına asgari ücretine oranla adam başı 20 lira zam yaptım herkese imzasını çekmeyen var mı dedi.

    hepsi çekti anında. 5sn sürmedi.

    onların yanında bana, bu sana ders olsun irregular efendi bu orospu çocuklarına güvenip iş yaparsan bunlar adamı 5 kuruş için 5 kere siker. seni işten çıkardım siz işinizin başına dönün dedi.

    bunlar dönüp gittiler küfrü de yediler. ama hiçbir şey demediler.

    işsiz kaldım tabi 1 sene falan. hayat zor.

    şimdi hayatın bugun beni getirdiği tepede durup arkama dönüp geçmişin tepelerine ovalarına vadilerine iniş çıkışlarıma bakıyorum. götüne girsin hepsi bunların. uyansa ne olur uyanmasa ne olur.

    tayyip bunlara şubatta 20 lira zam yapar. hepsi oy verir.

    türk işçi köylüsüne güvenilmez. bir şey yapacak isen kendin yapacaksın. o zaman da gidip denizin mahirin ulaşın hayatını oku. götün yiyorsa onu yaparsın. ben şanslıyım kanım akmadan öğrendim. en iyisi siktir olup gideceksin. duranı sikecekler çünkü. en iyi ihtimalle öldürüp cesedini siker bunlar en kötü ihtimalle de önce sikip sonra öldürürler.

    ben başka alternatif görmüyorum türkiye'de kalan bizler için.

  • 3. 26 kasım 2018 insight'ın mars'a inişi

    osmanlı'nın çöküşü anlatılırken hep şunu derlerdi ; çağın gerisinde kalmış olmak.

    nedir lan bu çağın gerisinde kalmak diye düşünürdüm. şimdi daha net anlıyorum.

    2018 yılında ; bir ülke mars'a araç indirirken, yine bir başka ülke aynı dönemde soğan depolarına baskın yapmakla meşguldü...

  • 4. 27 kasım 2018 mhk kararı

    insanlar hala ısrarla galatasaray konyaspor maçındaki olayı hakem hatasına indirgeyerek laçkalaştirma peşinde.

    galatasaray maçında yaşanan hakem hatası değildir.
    hakemin tartışmalı bir pozisyonda vara gitmemesi ve maç skoruna kasıtlı olarak etki etmesidir.
    hakem hatali karar verebilir.
    vara gidip izleyip yine hatalı karar verebilir.
    ama vara gitmeyi reddedemez.
    var hakemi de 86. dakikada son derece tartışmalı bir pozisyonda hakeme izlemeye gerek yok diyemez. bu şaibeli bir karardır.

    karar yetersizdir.
    hakemler bir takımın aleyhine kasıtlı olarak karar vermiş ve açıkça şike yapmıştır. cezaları hakemlikten uzaklaştırmak ve yargıya hesap vermektir.

  • 5. araç kullanmayı bilmeyen şehirler veritabanı

    45 plaka görürseniz;
    1. önünüzdeyse takip mesafesini 2 kat olarak sabitleyin
    2. arkanızdaysa sağa çekin ve geçmesini bekleyin. geçtikten sonra 1. kuralı uygulayın.

  • 6. şule çet cinayeti

    bu davanın takipçileri ülkede sosyal medya değeri en çok olan kadınlar ve erkekler olmalı.

    örneğin şeyma subaşı. ben bugünlerde ondan beklerim böyle bir tepkiyi. nafaka ile değil bununla gündemde olmaya ne dersin?

    aslı enver? tam da o güzel kalbine yaraşır bir hareket olmaz mı?

    ezgi mola? gülüşün kadar dikkat çekebilir misin bu konuda?

    burak altındağ, kerimcan durmaz, danla bilic ? storylerinizin gücü adına.

    demet akalın? o gürleyen sesinle bir höyt desen 50.000 kişi dönüp bakar 10 saniyede.

    ve daha kimler kimler ..

    adalet birgün herkese lazım olacak. bunu unutmayın.

  • 7. 8 liralık yola 44 euro isteyen taksici

    plakasi: 34 tcr 98
    kaynak: https://www.dha.com.tr/…aksiciye-ceza/haber-1611812

  • 8. izmir'i anadolu'yla kucaklaştıracağız

    bol bol suriyeli, alkolsuz mekanlar, beton bir sehir. guzel vaat.

  • 9. hayal edilen vs sahip olunan araç

    tardis vs botlarım

  • 10. sizce uzay milyarlarca dolar harcamaya değer mi

    bunun tartışılması bile aptalca, hayatımızda kullandığımız kaç ürün uzay çalışmaları yaparken bulundu bunu bile bilseler bu aptalca argümanları ortaya atmazlar.

  • 11. 40 yaşında adamların ekşi sözlük'te takılması

    bir geri zekalı beyanı...
    hem kendi nicki ni sevmiyor. ( kendisi entry girmiş)

    yine kendi beyanı; 20 yıllık iş hayatı varmış...

    nasıl boş bir insan olduğunu kanıtlamış.
    amq bambinosu.

  • 12. mars'ta b.k mu var

    içeriğe bakılırsa yazının murat bardakçı'nın avrupa eleştirisi yapmasına verdiği bir cevap olduğu görülebilir. okuma özürlüler başlığa göre yazar değerlendiriyor.

  • 13. cem adrian'ın takipçilerine küfür etmesi

    cem adrian'ın twitter hesabının arda turan'ın eline geçtiğine inanırım daha mantıklı aq!

  • 14. yaparım çocuğu boşarım adamı alırım nafakayı

    kadınların yaparım çocuğu, boşarım adamı, alırım nafakayı dedikleri erkekler siz değilsiniz fakir sözlük yazarları. sizlik bir şey yok, çok şaapmayın.

  • 15. milf denince akla gelenler

    hırvatistan cumhurbaşkanı

  • 16. alman dendiğinde zihinde oluşan ilk imge

    umut sarıkaya

    alman

  • 17. binali yıldırım'ın ibb başkanı adayı olması

    normal bir ülkede 22 temmuz 2004 hızlandırılmış tren kazası ile bitmesi gereken siyasi kariyeri taçlandıracak olay.

  • 18. şeyma subaşı'nın aylık 125 bin tl nafaka alması

    (bkz: acunacak haldesiniz)

  • 19. 2019 yerel seçimlerinde 3 büyük il tahminleri

    saat 08.00-17.00 arası oy kullanmaca. ve de gavura vurur gibi mühür vurmaca. arada twitter'a düşen usulsüzlük haberleri.

    saat 20.00 gibi chp genel merkezinden gelen " öndeyiz, sandıkları terk etmeyin" açıklaması. halk tv'nin gaza gelmesi. grafikler eşliğinde henüz chp'nin önde olduğu mahallelerde sandıkların açılmadığının söylenmesi. ancak yüz ifadelerinden buna kendilerinin bile inanmadığının belli olması. (yalnız grafik vereceklerinden pek emin değilim. henüz öyle bir teknolojiye geçmemiş olabilirler:)

    saat 22.00- 22.30 arası balkon hazırlanıyor haberleri.

    saat 24.00 civarı balkon konuşması ve dombıra.

    ertesi gün öğlen saatlerinde kılıçdaroğlu'nun kameralar karşısına geçmesi. ve bu seçimlerin esas kazananının chp olduğunu söylemesi. ve kapanış.

    benim tahminim bu yönde. hadi hayırlı tıraşlar...

  • 20. bir otomobili çomarlaştıran detaylar

    (bkz: osmanlı tuğrası)

  • 21. erkekleri ağlatan filmler

    christopher nolan insanların duygularıyla oynamayı seven bir yönetmen olmamasına rağmen, interstellar'ın bu sahnesi istisnadır.

  • 22. rte'nin türkçe soruya ingilizce cevap vermesi

    ibretliktir.
    https://streamable.com/o0hcs
    açamayanlar için twitter linki şurada.

    gazeteci soruyor;
    "istanbul, izmir, ankara açıklanacaktı, istanbul'la ilgili istişareler devam mı ediyor, bir sorun mu var?"

    erdoğan bu soruyu "yes" diyerek cevaplıyor.

    gazeteci düzeltmek için yeniden "sorun mu var" diye soruyor. "yes dedim" diye yanıtlıyor.

    ingilizce müthiş yalnız. gurur duydum...

  • 23. ekşi itiraf

    birkaç saat önce ölmüş olabilirdim.

    insandan uzak, tarla ortasında kendi zevkimce döşediğim bir evde yaşıyorum. doğal olarak buralarda ısınma ya elektrik ya sobayla oluyor. bir kömür sobam var. onu bugün normalde hiç yakmadığım şekilde, kovası gereğinden biraz daha dolu olacak şekilde yaktım.

    işim için sobayı kısıp evden ayrıldım. döndüğümde sobanın içinde yanmamış kömürler olduğunu ve ortadan aşağı doğru yanmanın ilerlediğini ancak kenardaki kömürlerin sağlam olduğunu gördüm. çok üstelemeden hava girişlerini tekrar açıp yakarsam sorun olmayacağını düşündüm. lakin öyle değilmiş.

    önce her şey normaldi. saat 18:30 gibi baş ağrısı, hafif bir mide bulantısı başladı. sonra halsizleşmeye başladım. yorgunluk veya hastalıktan olduğunu düşünüp koltuğuma uzandım. üşümeme rağmen kolumu kaldırıp burnumun ucundaki polara uzanasım gelmiyordu. uyku basıyor ve sersemliyordum.

    o sırada kilometrelerce ötedeki kız arkadaşım hayatta yapmadığı şeyi yaptı ve facetime ile aradı. telefon elimin altında olmasına rağmen öyle zor açtım ki anlatamam. halimi görünce şaşırdı herhalde.

    benim sersem sepelek konuştuğumu fark edince sobanın yanık olup olmadığını sordu. cevabı alınca hemen kalkıp dışarı çıkmamı söyledi. ben o ana kadar zehirlendiğime ihtimal bile vermemiş aklımın ucundan geçirmemiştim.

    sözünü dinleyip bir güç bularak önce sobanın baca hariç her yerini kapadım sonra kapıdan dışarı attım kendimi.

    soğukta üzerimde dandik bir tisortle hamakta ne kadar yattım bilmiyorum. biraz kustuktan sonra açılmaya başladım. eve girip bütün camları açtım.

    o kanepede uzanırken sevgilim beni aramamış olsa belki uyuyakalmış ve ölmüş olacaktım. ölmek sorun değil ama beni bulacak ailemi ve sevgilimi düşündükçe kahroluyorum.

  • 24. ceo mu daha mutludur yoksa çoban mı sorunsalı

    koyun diyerek noktayı koyuyorum.

  • 25. doğurduğu bebeği çatı katında ölüme terk eden anne

    bence anneden daha çok toplumun “ahlak” yapısı suçludur. bir anneye doğurduğu bebeği ölüme terk edecek kadar baskıcı, ayıplayıcı, suçlayıcı bir ahlak yapısına sahibiz. o kadın bebeği hiç istemeyecek kadar vicdansız şerefsiz haysiyetsiz katil olsa hiç bakmazdı ama haberde belirtildiği kadarıyla her akşam çocuğuyla ilgileniyormuş. ayrıca bu kadın bu çocuğu tek başına da yapmadı. “ben çakar geçerim yeağğ” zihniyetinde bi sevgilisi var sanıyorum çocuksa senin de çocuğun deyip hakim, savcı artık neyse ona da ceza vermeliler.

  • 26. geceye latince bir söz bırak

    (bkz: esse est percipi) demiş berkeley, yani var olmak algılanmaktır. tarih boyunca söylenmiş en sevdiğim ilk üç sözün içindedir.

    sonra düşündüm bunun üzerine, bir sürü şey okudum. aşağıdaki dizelerle karşılaştım sonra, vay be dedim. hepimiz aynı yolun yolcusuyuz desene, haz duydum.

    ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.
    kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
    sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok.
    ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok!

    ömer hayyam

  • 27. istanbul başakşehirspor

    bir takım düşünün.

    taraftar sayısı 30 bin etmez.

    pazarlama gücü, reklam, marka değeri yok.

    bir geçmişi, tarihi, başarısı vs. yok.

    stadını karşılıksız olarak hükümet yapmış.

    arda'ya 4 milyon euro, clichy'e 3 milyon euro, adebayor'a 2.5 milyon euro ödüyor.

    birçok futbolcusu milyon euro üzerinde para kazanıyor.

    üç büyükler dahil olmak üzere tüm kulüpler maddi sıkıntı yaşarken bu abidik gubidik kulübün öyle geçen seneden beri değil, uzun süredir thy, vodafone, medipol, ziraat bankası gibi 19 tane sponsoru var.

    sonra da burada bazı embesiller "adamlar çatır çatır oynayarak lider. siz ne yaptınız?" diyor.

    doğru ya, adamlar çatır çatır oynuyor. siz de haklısınız. çünkü sizin kafanız ancak bu kadar basıyor.

    tanım: bu sezon şampiyon yapılıp katarlılara satılmazsa iktidar değiştiği zaman asansör gibi amatör kümeye düşecek takım.

  • 28. dominos'un pizzasından solucan çıkması

    dikkatsizlik konusunda master yaptığımdan dolayı ben onu zeytin zannedip löpletirdim.

  • 29. ölen kişiden geriye kalan en hüzün verici nesne

    çok sevdiğim arkadaşımı 3 sene evvel lösemiden kaybettim. aylarca hastanede yattı. o dağ gibi çocuğun gözümüzün önünde iyice zayıflayıp çökmesi beni çok yaralıyordu ve hiçbir şey yapamıyordum. bir gün yanına hastaneye gitmiştim. ilik nakli planlanmıştı mutluyduk,çok umutluyduk ama korkusu hiç geçmiyordu. ona moral vermek için şakalar komiklikler yapıyordum kendimce. üstündeki kapüşonlu ceketini lisede çok giymişti. şimdi hastanede yine giyiyordu.
    kerem dedim üstünden ameliyatla alıcaz yeter giydiğin. o anda çıkarıp bana verdi. al bakalım sende kalsın iyileşirsem geri alırım ama dedi. canım arkadaşım keşke benden gelip alsaydın. kokun hala üstünde duruyor sanki. seni çok özlüyorum. huzur içinde uyu.

  • 30. hatun kelimesinin iticiliği

    orhun yazıtlarında geçen ve anlamı kraliçe olan kelime 2018'de itici bulunuyor. ama olsun kızlarımızın nickleri zaten çok çekici.

  • 31. barış özcan

    barış özcan’ı seven, takip eden insanları küçümseme furyası çıktı. kimse barış özcan’ın 21. yüzyılın en önemli bilim insanı olduğunu iddia etmiyor. youtube gibi gittikçe çöplüğe dönüşen platformda insanların hayatlarına bir şeyler katmaya çalışan birisi olarak bakıyoruz. gayet yalın bir dille, anlaşılır şekilde, insanlara bir şey öğretmeye çalışıyor. yorumlarda binlerce genç, çocuk ilham aldığını söylüyor bu adamdan, peki bu adam sayesinde yüzbinlerce aboneden iki bilim insanı çıkarsak güzel olmaz mı, yıllar sonra barış abimiz ilham verdi deseler. olmaz, ekşi sözlük’te beğenilmek ne zor iş be arkadaş

  • 32. ali koç'a hırsızın başkanı diyen trabzonsporlu

    aynısını aziz yıldırım'a söyleyebilir miydi merak ettiğim ayı trabzonsporludur.

    bu ülkede sessiz sakin adam oldun mu ezmek için sıraya girerler. önüne geleni sikeceksin hakaret edeceksin işte o zaman saygı görürsün.

    not: gs

  • 33. fuatavni

    hadi be memleketin komikleri yürüyün. hepiniz en komiksiniz. biz ne espri yapacağız simdi amk. cem yılmazlara bak hele.

  • 34. kızın vücuduna değil zekasına bakarım diyen erkek

    ne zeka tek başına yeterlidir ne de güzellik.

    zeka sizin karşıdaki insanı sevmenizi sağlamaz, karşıdakinin de sizi sevmesini.

    güzellik de aynı şekilde sadece ilk zamanlar sizi heyecanlandırır ama dünyanın en güzel tatlısını bile her gün yerseniz bıkarsınız.

    insanda zekadan veya güzellikten daha derin ve değerli bir şey vardır ve bir insanı sevmenizi sağlayan şey budur. o da karakterdir. ve malesef böyle bir insanı bulmak zeki veya güzel birini bulmaktan daha zordur.

    kusura bakmayın ama sırf zekaya veya sırf güzelliğe bakarım diyenler hepiniz robotsunuz.

  • 35. sevgilinin geçmişi

    benim için önemi vardır. ha nasil vardir? şöyle ki eğer geçmiş sevgililerinden herhangi birini herhangi bir sebeple aldatmişsa direk elerim. onun dışında çok umursamam.

  • 36. mustafa tuna

    sıradaki seçimler için aday gösterilmemiş olan şu anki ankara büyükşehir belediye başkanı.

    akp'ye karşı en ufak bir sempati beslemeyen ben bile bu adamı gerçekten seviyordum. kaldığı şu kısacık süre içerisinde yaptığı icraatlar ile kendini her kesimden bir sürü ankaralıya sevdirmeyi başardı. akp kendisini aday gösterseydi muhtemelen bütün ilkelerime karşı gelip kendisini desteklemek uğruna ilk ve son kez bir akp adayına oy verebilirdim.

    alıştık artık sanırım hiçbir alanda desteklediğimiz kişinin veya tarafın kazanmamasına. akp içinden iki kişi arasında bile birini desteklediğimizde öbürünü aday gösteriyorlar vallahi. neyse akp'ye mehmet özhaseki'yi aday gösterip beni ve benim gibi birçok kişiyi güzeller güzeli ankara'da akp'ye oy vermekten kurtardığı için teşekkür ederim.

    sen de kendine iyi bak mustafa başkan. 24 saat yaptığın toplu taşıma, 1 tl yaptığın park yerleri ve altyapı çalışmaları gibi daha birçok hizmet ile hatırlanacaksın.

  • 37. inşallah izmir'i nihat bey'le birlikte alacağız

    dusmandan mi aliyorlarmis?

  • 38. erkeklerin bir kadında aradığı en önemli şey

    yapmacıklıktan uzak tavırlar

    (bkz: samimiyet)

    ne yazık ki çok ama çok az bulunur...

    bonus olarak: zeka, eğitim, kısa saç, beyaz ten, ince bilek, venüs çukuru...

  • 39. genç yaşta kaybedilen büyük insanlar

    kimse de demiyor ki “iyi ki varsın eren”
    (bkz: eren bülbül)

  • 40. engin ustaali için adalet

    akla tayyip'in oğlu burak erdoğan'nın öldürdüğü sevim tanürek'i getirdi.

  • 41. kadın olmanın süper bir şey olması

    kadın olmanın tek iyi yani bir hayvanı veya çocuğu severken sapık damgası yemiyecek olmamız.

  • 42. 28 bin tl'ye satılan bebek arabası

    bebeğinize girdiği virajlardan sağ çıkma garantisi veren arabadır.

  • 43. 27 kasım 3018 ekşi sözlük gündemi

  • 44. masterchef türkiye

    kimonolu reyiz: japonyada bir suşi üstadı 50 senede yetişiyor, suşinin uzmanıyım deme başka yerde komik duruma düşersin!

    süper mario: çiğ balığın içine pirinç haşlıyosun sonra onu..... derken sustu.

    adama diyorlar ki 50 yılda usta yetişiyor, adam 2 saniye sonra suşi tarifi vermeye başlıyor. murattan sonra trol rolü buna verilmiş belli ki. ama güldürdü maryo.

  • 45. mehmet özhaseki

    kendisi hakkında fikir edinmek isteyenler, kayserideki fetullahçıların davalarını ve itiraflarını takip etsinler. kendisinin ne kadar pirüpak ve iftiraya uğramış mümtaz bir şahsiyet olduğunu şıp diye anlarlar! melih gökçek ekolündendir, yakışır!

  • 46. yakışıklı erkeklerin genelde yalnız olması

    sekse ulaşmak için evliliğe veya ilişkiye ihtiyaç duymaz. önüne gelen güzel kadına vasat erkekler gibi yavsamaz, zor beğenir, kapris, trip çekmez. hedef kitlesi dardır. o nedenle doğaldır böyle olması.

  • 47. soros'un gezi'nin finansörü olması

    gezi'de benim parami yatirmayi unutmus olan finansor.

  • 48. ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    günün ilerleyen saatlerine kadar içinde bulunacağım veritabanı ancak benim derdimden anlasa anlasa, 25-37 yaş sınırları içerisinde olan, 175-185 cm boyları arasında, yakışıklı, beden kitle indeksi 23-26 arasında olan, kel ya da uzun saçlı olmayan, akıllı, kültürlü, üniversite sınavı sayısalda türkiye sıralaması en kötü 20.000 olan, türkçeyi düzgün konuşabilen, vizyonu geniş insanlar anlar.
    arkadaşlar, daha ne kadar düşüreyim kriterlerimi, söyler misiniz? :(

  • 49. türkiye'de istisnasız herkesin sevdiği şarkıcı

    barış manço.