natuk baytan8
profili

  • 3. dünya savaşı'nın başlamasına ramak kalması

  • talat paşa'ya teşekkür ediyoruz

    savaşı fırsat bilerek yaşadığı ülkenin halkını katledip, bütün bölgeyi gasp etmeye çalışan ermeni çetecilere ve onların yardakçılarına dünyadar ettiğin için, anadolu'nun türk yurdu olarak kalmasını sağladığın için sana ne kadar teşekkür etsek az.

    ruhun şad olsun paşam.

    edit: başlık sansürleniyor, lütfen tepkimizi gösterelim, diğer başlıklarda bakınız olarak verelim.

    edit 2: sansür kalktı, desteğiniz için teşekkürler.

  • pitbull terörü

    öncelikle biz bunları kitaplarımızda zaten daha önce yazdık;

    (bkz: çocuğa saldıran rottweiler /@natuk baytan)

    tekrar izah etmeye çalışalım, yeterli şekilde sosyalleştirilmeyen her köpek saldırgan olabilir ve bu elbette sahibinin suçudur ama burada sorun şu, örneğin benim beagle cinsi bir köpeğim var, diyelim ki ben bunu hiç sosyalleştirmedim ve tamamen vahşi bir hale getirdim ve köpeğim de gitti ve birine saldırdı, böyle bir durum köpeğimin fukara sümüğü gibi duvara yapışması ile son bulur çünkü kendisi 6-7 kg ve 30-35 cm civarında bir köpek, zarar vermek istese bile kolayca engellenebilir ama pitbull ve diğer iri köpekler saldırdığında fiziksel olarak kendini koruyabilecek insan sayısı azdır, çocuklara hiç değinmiyorum bile.

    pitbull saldırısını diğer köpek saldırılarından farklı kılan bir husus daha var. genel olarak bir köpek saldıracağı zaman önce hırlar, havlar, dişini gösterir, yani mutlaka bir şekilde vücut dilinden agresif olduğunu anlamak mümkündür ve bir nebze de olsa kurbana kaçmak yada kendini savunmak adına biraz zaman verir. pitbull ise diğer köpeklerin aksine uyarı sayılabilecek herhangi bir şey yapmadan, direkt olarak kurbanına saldırır, ne havlama, ne hırlama, sadece kurbanına konsantre olur ve adeta bir mermi gibi hedefine doğru koşar, kurban hazırlıksız yakalanır ve kendini savunmak yada kaçmak adına hiçbir şey yapamaz.

    pitbull sahibi olarak köpeğinize çok iyi bir eğitim verebilirsiniz, onu çok iyi sosyalleştirebilirsiniz ama asla içindeki saldırganlığı yok edemezsiniz. bu cins nesiller boyunca dövüş köpeği olarak üretilmiştir ve bunu içinden söküp atamazsınız. yine kendi köpeğimden örnek verebilirim, beagle bir av köpeği ve doğal olarak çok iyi koku alıyor ve aldığı kokunun peşinden gitmek istiyor, ona ne kadar eğitim verirsem vereyim bunun değişmesi mümkün değil, ilginç bir koku aldığı zaman onun kaynağını bulmak için gitmeye çalışıyor, bunu eğitimle değiştirmek mümkün değil.

    tekrar söylüyorum, bir insana zarar verdikten sonra kime ne faydası var suçlunun sahibi olmasının? potansiyel olarak bu köpeklerde saldırganlık var mı? evet, var. anladık sahibine göre saldırganlığı kontrol altına alınabiliyor. iyi ama sahibine neden güvenelim? sadece insanların iyi niyetine mi bırakılsın bu köpeklerin nasıl yetiştirileceği? apaçilerin, hanzoların insafına kaldık yani, onlardan köpeklerini uslu yetiştirmelerini beklememiz gerekiyor.

    bir benzetme yapmak gerekirse; aslında silahlar çok güzel şeyler, onların kötü yapan sahipleri, tetiği çeken olmadığı sürece silahın da zararı yok, onu da ruhsatsız herkes alsın bari, biri öldürülürse, suçu sahibine atarız.

    dünyada yüzlerce köpek cinsi var ve çoğunluğu da tehlike arz etmeyen çok güzel yaratıklar, lütfen kendinize pitbull dışında bir cins köpek seçin, pitbull ekmek su falan değil kardeşim, buna sahip olmadığı için ölen insan yok henüz ama bazıları sahip olduğu için ölen çok.

  • kimse türkiye'nin sabrını sineması

    yeni açılmış devasa bir sinema zinciridir.

  • sanki ölmemiş gibi hissettiren insanlar

    (bkz: shaggy)

  • maria puder'i canlandırabilecek oyuncu

    (bkz: marion cotillard)

  • 13 kasım 2015 fransa saldırılarının sorumlusu

    birinci sorumlu amerika birleşik devletleri; 2003'te saddam rejimini ve ırak ordusunu dağıtıp, bugün ışid olarak tanınan ırak islam devleti örgütünün kurulmasına neden olduğu için.

    ikinci sorumlu da bizzat fransa; kaddafi'yi devirip libya'nın akdeniz kıyılarını ışid'e telsim ettiği için ve sürekli "esad gitmeli" diyerek, suriye'de otorite boşluğunun artmasına neden olduğu için.

    bu kadar organize saldırılar için uzun süreli eğitim ve planlama gerekir, bu eğitim ve planlama da ırak, suriye ve libya'daki terör kamplarında yapılıyor, yani bu ülkeler abd ve fransa tarafından istikrarsızlaştırılmamış olsaydı, bu örgütlerin bu kadar büyük saldırı potansiyelleri olmazdı.

  • ışid'i yenebilecek tek güç kim

    (bkz: bal porsuğu)