geraltofrivia8
profili

  • ekonomik kriz esnasında ucuz kalan şeyler

    ya şu kelime oyunlarınızı ve ucuz ayar verme çabalarınızı bir zahmet götünüze sokun da iki fikir edinelim şurada piyasayla ilgili ama yok maşallah herkes cem yılmaz herkes orhan pamuk amk yerinde.

    6 aydır türkiye dışındayım belki iki üç tespit yaparım yazılan ürün veya hizmet fiyatları üzerinden diye bakıyorum başlığın yarısı umut, etik değerler falan. çook etkilendim bro imzalı kitabını gönder lütfen ya.

    hata sizde değil tabi, sözlüğü ufak da olsa bilimsel bir çıkarım için kullanabileceğini sanan bende.

  • rusya ve abd ordusunun işe alım videosu

    üç reklam da sivil topluma hitab etmesi için hazırlanan pr çalışmasından ibarettir. her ülkenin kendine has gündemleri, toplumsal normları ve hassasiyetleri vardır. reklamlar da buna göre hazırlanmıştır.

    bugün abd sosyolojik yapısına baktığımızda irili ufaklı azınlıklardan oluşan heterojen bir toplum görmekteyiz. abd denilen ülkenin kurucularının bile 18. yüzyıl kıta avrupasından gelen ingiliz, fransız göçmenlerden oluştuğunu unutmamak gerekir.

    bir laf vardır mesela, abd yi çinliler inşa etmiştir derler. kısmen doğrudur, kuruluş yıllarında abd altyapısının belkemiğini oluşturan demiryollarının inşasında yüzde doksan oranda çinliler ve afro amerikanlar çalışmıştır.

    böyle bir ülkede, homojen toplumlarda (rusya,çin) olduğu gibi tek bir erdemin (onur,güç) üzerinden propaganda yapamazsın.

    sosyal medyanın da gelişmesiyle azınlıkların sesi hiç olmadığı kadar gür çıkıyor. böyle bir toplumda farklılığı yüceltmekten başka çaren yok. yoksa asayişi kaybedersin. trump dönemi ayaklanmalar ne ilkti ne de son olacak.

    şunu da unutmamak gerekir ki, abd halen gerek bütçe, gerek envanter gerek ise teknoloji açısından dünyadaki en güçlü muharip kuvvettir. ordusuna alım reklamında iki anne ile büyüyen bir kadını öne çıkarması da bu gerçeği değiştirmemektedir.

    bu entry her hangi bir değer yargısı içermemekte olup sadece gözlemlenen bir realitenin yazıya dökülmesinden ibarettir.

  • the witcher 3 wild hunt

    evet gene oyunu yermek isterken aslında öven bir arkadaşla karşı karşıyayız. bayılıyorum bu başlığa yazılanları okumaya.

    çok ayrıntı var?
    çok diyalog var?

    bunlar da eleştiri olarak geliyor.

    bunu size bırakıyorum arkadaşlar ben yatacağım geç oldu yarın iş var:)

  • red dead redemption 2

    arap atını falan almayın arkadaşlar.

    şu güzelim atmosferli oyunda bile derdi "en optimal duruma nasıl ulaşırım" olan tiplerin önerisine kulak asmayın. oyunun başından en iyi ata ya da silaha sahip olmak zorunda değilsiniz. en iyi at da arap atı değil zaten, ama konu bu değil.

    çıkın doğaya, keşdefin, kampınızı kurun etrafı izleyin, kaybolun şu dünyanın içinde.

    oyunda 30 küsür çeşit at var. deneyin hepsini tek tek, sevdiğiniz, bağ kurduğunuz at ne ise onu kullanın. ben oyunun başında ilk görüşte vurulduğum kül rengi mustang ile geçirdim oyunun yüzde doksanını.

    size önerebileceğim yegane şey budur, gidin ve dünyasında yaşayın.

  • 9 mart 2019 thy uçağının acil iniş yapması

    32 kişi yaralanmış başlığı açan adam da belli ki olay yerinden bildiriyor, hala bazı gereksizler şirket mı iniş yapmış heheh diye entry giriyor.

    gereksiz ve onemsizsiniz olm, öyle de kalacaksınız ne kadar gotunuzu yırtarsanız yırtın kimse siklemeyecek sizi.

    yaralılara geçmiş olsun dediğim kazadır.

  • pintipanda

    ne çok yalayıcısı varmış la sözlükte.

    oğlum hiç mi eşiniz, dostunuz, arkadaşınız, sevgiliniz yok da internette tanımadığınız bir adamı bu kadar savunuyorsunuz lan?

    mal mısınız olum o adamın sizin ezik hayatınıza yoldaş olmak için mi çıkıp orada sizinle arkadaşça konuştuğunu sanıyorsunuz? adam tonla para kırıyor olm o işten, dünyada 50.000 adet üretilen konsoldan gönderiyorlar adama, yoksa sizin chate yazdığınız boklu şeylere sizi sevdiğinden falan cevap vermiyor az uyandırayım dedim.

    olaya bak lan, ne kadar yalnız ve ezik insan varsa bunun fanı olmuş. gidin size gerçekten değer veren insanlarla zaman geçirin lan, adamın tek derdi sizin gibi yalnızlar sürüsünü güdüp abone sayısını artırmak. nedir yani bu yok adamdır bilmem ne. abone olmazsanız itsiniz köpeksiniz demiş adam burdaki ezikler hala uyanamamış.

    yukarıda biri var zamanında mesajlaştım kendisiyle falan yazmış. ibrahim tatlısesle fotoğrafım var diye sevinen köylüden farkı yok amk.

    benim anlamadığım bu adamlar nasıl yazar olmuş. tamam kalite düştü de o kadar mı düştü lan?!

  • taksiciyle minibüsçünün kaza yapması

    hakkında iki üstte linki verilen videoya yapılan yorumla akşam akşam yarmış versus.

    "olm ermenistan güney kıbrıs milli maçı izler gibi oldum. kimi tutçağımı bilemedim?"

    dsahgdjasdas.

  • game of thrones

    --- spoiler ---

    jaime de mount and blade ci çıktı beyler. baktı kergitler orduyu biçiyor, karşı tarafın komutanına koltuklanmış kargı vuruşuyla tek atmaya çalıştı ama olmadı.

    edit: svadya olup da şövalye yerine piyadeyle gezersen böyle olur.

    --- spoiler ---