kaputt6
profili

  • kafatası 8 yerden kırılan kız çocuğu

    t24 haberinde biraz biraz bilgiler cikmaya baslamis. ama olay karisik, ihtimal vermiyordum ama sinifta bir seyler olmus acaba sinif arkadaslari mi yapti, sanki hoca bir sey yapmamis gibi. yani ambulansi aramamak buyuk ihmal o ayri ama cocuga ne oldugu konusu garip. bence en can alici kisim, teyzesinin su aciklamasi:

    “şu anda da hala yoğun bakımda, hala hayati riski devam ediyor. bir ‘çıkacak’ diyorlar, tam çıkacakken tansiyonu yükseliyor, nabzı düşüyor. zaten en büyük sorunumuz o, kalp atışları yavaşlamış. kalp atışları yavaşladığı için yoğun bakımdan çıkartamıyorlar. bekliyoruz. profesör ameliyattan çıktığında ‘neden bu kadar geç kalındı’ diye kızdı. beş dakika daha geç kalınsa mira ölecekmiş. yoğun bakımda mira’ya ‘mucize’ diye sesleniyorlar. mira’nın başına gelen olayın saatini 10:00’dan 12.00’ye çekmeye çalışıyorlar ama mira şu an konuşmaya başladı ve üçüncü derste olduğunu söyledi. olayın ne olduğuna ilişkin mira da şu anda bir şey söylemiyor. yalnız mira’nın dün gece annesi yanına girdiğinde ‘konuşmayacağım’ diye sayıkladığını duyduk. ne olduğunu bilmiyoruz yani. ‘öğretmenler dövmüştür’ demiyoruz, hocamızı seviyorduk çünkü. bilmiyoruz, kimseye iftira da atmak istemiyoruz. sadece tek bildiğim şey öğretmeninin en büyük ihmali ambulansı aramamak. üç saat beklememeliydi çünkü çocuk kafasını vurmuş, sınıf karışmış. şimdi annesi yanımda, ufak ufak bilgiler veriyor. kesin net bilgiyi bize mira verecek. biz onu konuşturmak istemiyoruz, pedagoglarla konuşacak.”

    sinif karismis diyor, hoca da panik olmustu diyor. sanki sinifta ogrenciler arasinda bir sey olmus gibi anladim. sonra zaten mira kafasini masaya koymus ve kalkamamis, hoca kararsiz kalmis ambulansi aramakta. teyzesi arayin deyince aramis, sanki hoca durumun ciddiyetini anlayamamis gibi.
    acaba cocuklar kafasina agir bir seyle mi vurdular. kavga mi oldu, sinif karisti ne demek?
    umarim kisa zamanda anlariz. iyi olan mira’nin hatirliyor olmasi ama anlatmak istememesi, bu da biraz arkadasin yapmasi ihtimalini guclendirdi.

  • 20 şubat 2020 hanau saldırısı

    öldürenin tobias r. isimli bir alman oldugunu ve radikal sagci nedenlerle öldürmüs oldugunu söylüyor su an alman gazeteleri. yani özetle almanya'nin göbeginde bir alman, irkci sebeplerle 9 türk'ü öldürdü, 5 kisi de agir yarali. driftler, berlin'deki catisma vs hepsi gerizekalilik ama hicbiri bu durumu hakli cikarmaz.
    türkiye'de bu durum bin tane konunun icinde hemen unutulur, hatta hicbir zaman atakan'in basin toplantisi kadar dikkat cekmez. ama yil olmus 2020, afd'nin yükselisi almanya'da korku yayarken, bu kadar yüksek sayida ölüm ve ne yazik ki cogunlugu gencler, almanya icin korkunc bir olay. sonuclari ne olacak görecegiz.

  • 22 yıldır çocukları taciz eden okul müdürü

    bugün ayşe arman'ın röportajı ile haberdar olduğumuz belki de türkiye'nin en kapsamlı taciz ve tecavüz olayı.

    olay izmir'in bir köyündeki küçük bir okulda geçiyor. adam okulun müdürü, 22 yıldır orada. yani sapıklıklarına bu dönem okuttuğu çocukların anneleri ile başlamış. olayı ise oraya atanan saadet öğretmen ortaya çıkarıyor. akla gelmeyecek, ağıza alınamayacak şeyler yapıldığından bahsediyor.

    aileler de az çok farkında, hatta dediğim gibi birçok anne zaten kendi de yaşamış bunları küçükken. ama çok zor şartlarda yaşadıkları, imkanları olmadığı ve belki utanç, korku ile bu zamana kadar kimse sesini çıkaramamış. taa ki saadet öğretmen 6 kız çocuğunu konuşturmayı başarana kadar..

    dava açılmış 102 yıl istenmiş, sadece 1,5 yıl ile kurtulmuş pislik. cezayı sadece tacizden almış. ama tecavüz de var. hatta konuşturulabilirlerse belki onlarca küçük kız, genç kız, anne daha var itiraf edecek, sadece 6 kız değil bahsedilen.

    iğrençliğin seviyesi çok yüksek, porno izletme, izlettiklerini kızlara yaptırma, gıdıklama oyunu adı altında çocuklara taciz, odaya kitleyip tecavüz etme ve hepsini, sizi kazdığım çukura gömerim diyerek korkutup susturma...

    1,5 yıl ile kurtulduğunu sanan pislik için şimdi yeniden başlayacak dava süreci, bu sefer saadet öğretmen sesini duyurabilmiş gerekli yerlere. ama daha çok duyulmalı. tek başına, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen, savaşmış orada. tüm resmi kurumlar olayın üzerine örtmeye çalışırken direnmiş. şimdi bir umut o pisliğe, hak ettiği cezayı vermek mümkün olmayacak olsa da, bir nebze bunları yaşayan kızların ve ailelerin içini rahatlatacak cezayı vermek mümkün.

    duyurabildiğimiz tüm mecralarda konuşulmalı bunlar. konuşup, verilebilecek en büyük cezanın verilmesi sağlanmalı. bunu örtbas edenlerin bile gizlemeye yüzü olmayacak kadar ses çıkmalı ki, o küçük kızların geleceğe dair biraz ümidi olsun.

    edit:
    kimliği de belli bu pisliğin, olayın farklı detayları anlatılan aşağıdaki linkte fotoğrafı da var. aynı zamanda evli ve iki çocuk babasıymış. insanın midesi bulanıyor yüzüne bakınca...
    http://www.esnafbulteni.com/…tismar-skandali/63261/

    (bkz: adil şahintürk)

    bundan sonraki hayatında bir saniye huzur bulamaz umarım.

  • poyraz karayel

    --- spoiler ---

    sadrettin'in ölümünü tüm bölüm boyunca hazırladılar aslında detaylarla..

    - bölümün başlarında sadrettin tam kendi sonuna yakışacak ve hayatını özetleyen cümleyi sarfetti.
    "şu kadarcık kalmıştı mutlu olmama"

    - daha sonra zorlama bir salaklık yapıldı ki ölümün yolu açılsın. kendini gitti adil'in önüne atıp adamı vurdu. böyle kritik bir anda bu kadar saçmalayacak kadar da aptal değildi aslında sadrettin.

    - ama bu sayede gitti koltuğunu babasına bıraktı ve boş kalan koltuk için yer açtı.

    - oraya poyraz'ın geçmesi için bir tercih gerekiyordu, ya ayşegül ya da kötü tarafı seçecekti poyraz. onu işlediler tüm bölüm gitgellerle. ve sonunda poyraz'ı o boş koltuğa geçirecek kötülük geldi.

    - tabii mafya olabilmesi için polisliği bırakması gerekiyordu, onun için de müdürü bahane ettiler ve daha bölümün başında poyraz istifa etti.

    - ve baba-poyraz diyalogları aslında varisi belirledi. koltuk boşken baba tabii ki bunu oğluna bırakacaktı. ama iki oğlunu da adil öldürdüğü için geriye tek isim kalıyordu ve bunu bölümde birkaç kez baba "sen benim oğlumsun/ senin baban benim" gibi cümlelerle poyraz'a belirtti.

    yani çok üzülsem de sadrettin'in ölümü güzel güzel işlendi tüm bölüm. buradan sonrası 3.poyraz dönemi.. artık ayşegül ve polislik olmayacak, poyraz babanın yanında o koltuktaki insan olacak bir süre. bol kanlı ölümlü silahlı bölümler izleyeceğiz. benim tercihim bu süreci çok uzatmamaları çünkü mafya dizisi istesek başka alternatiflerimiz var, poyraz karayel'i silah, intikam için sevmedik.
    tez zamanda 4.poyraz dönemine gireriz inşallah..

    --- spoiler ---

  • t3.oyveotesi.org

    pılımı pırtımı toplayıp hatay samandağ'a yerleşmeye karar verdim. yüzlerce tutanak girdim ilk kez karşıma akp'nin 0 aldığı bir yer çıktı. neredeyse birçok sandığında oylarını chp ve hdp arasında dağıtmış. ne güzel yermişsin sen samandağ, seni hiç unutmayacağım.

  • ikinci bir özgecan olayı neden yaşanmasın

    buyrun bu da yeni bir haber.

    başka bir minibüsçü, başka bir genç kız, yine yoldan ayrılan bir dolmuş ve minibüsçünün inmek isteyen kıza söylediği cümle..

    sonuçta kız minibüsten inmeyi başarmış. yani tecavüze uğramamış, yaralanmamış, ölmemiş. ve bunlar başına gelmediği için mahkeme bu minibüsçüyü tutuksuz yargılanmak üzere bırakmış.

    kızın isyanı çok haklı değil mi?
    "şikayetçi oldum ve olay mahkemeye taşındı. ama tutuklanmadı bile. tutuklanması için illa benim ölmem mi gerekiyordu."

    unutulmaması için
    #özgecanyasası