velovis16
profili

  • sonu üzen kitaplar

    gazap üzümleri okuyanlar bilir, hafızalara kazınmış bir sonla biter.
    martin eden genellikle okuyanların çok sevdiği bir karakter olan martin'in yaşadıkları hem ilham veriyor hem üzüyor.
    sefiller inanılmaz bir roman. jean valjean'la güldüğünüz, ağladığınız, heyecanlandığınız bir roman. son bölümleri beni oldukça üzmüştü.
    toprak ana yine baştan sonra üzücü bir kitap.
    son ada başkahramanın başından geçenleri anlatırken sonunun bu noktaya varacağını hiç düşünmemiştim.
    tatar çölü giovanni drogo, ne güzel adamdın. insan okurken kendini buluyor sende. olmasaydı sonumuz böyle.
    fareler ve insanlar steinbeck'in mutsuz sonla biten bir başka kitabı.
    hacı murat detay vermek istemiyorum ama tolstoy'un farklı eserlerinden biri.
    yaban türk edebiyatının en iyi romanlarından biri. ahmet celal'in hikâyesi bana göre baştan sona oldukça acıklıydı ama sonu daha bir acıklıydı.
    kırmızı pazartesi bu roman için de baştan sona üzücü diyebiliriz zira ilk cümleden sonunu öğreniyorsunuz. sonunda da olan oluyor.
    açlık yine baştan sonra üzücü bir kitap. romandaki isimsiz kahramanın yaşadığı sefalet insanın içine dokunuyor, kitabı okurken açlık hissetmeniz muhtemel.

  • 2 kasım 2020 5 ve 9. sınıfların eğitime başlaması

    hasta sayısı 2000'in üzerine çıkmışken açılan sınıflar kapanacağına yeni sınıflar eğitime başlıyor. 9.sınıflarım ortalama 43 kişi. böldüğün zaman 21-22 oluyor. o bile normal bir sınıf ediyor. kaldı ki 12.sınıflar da okulda. kantinleri de açtılar. demek vakalar 1000'in altına inmiş olsaydı tam kapasite 5 gün okullar çoktan açılacaktı.

    tam kışın geldiği, havaların soğuduğu şu dönemde vakalar artışa geçti. biz önemleri artıracağımıza esnekliği artırıyoruz.

  • marcao'nun milli futbolcuya tokat atması

    lugano'nun emre aşık'ı dövüp kafa atıp sonra kendini yere atması bu kadar konuşulmadı. lincoln'ün volkan'dan yediği dayak da aynı şekilde. kadıköy'de gerets'in, fatih terim'in kafasının yarılması, eboue'ye muz atılıp ırkçılık yapılması da aynı şekilde konuşulmadı.

    ulan sizin kadar samimiyetsiz bir kitle yok.

    kaldı ki ortada görüntü de yok, milli futbolcu da yalanladı. diğer yazdığım her şey kanıtlarıyla birlikte yaşandı.

  • gs-bjk maçını seyircili oynatmak için direnilmesi

    lig ertelenmeli. bunun seyircisizi falan olmamalı. ertele 2 hafta olsun bitsin. ispanya’da da ertelendi. lig 17 mayıs haftası biteceğine haziran başında bitsin, ne olur ki?

    ekleme: arkadaşlar euro 2020 diyorsunuz da ispanya’da da durum bu. onlar için de geçerli sonuçta.

  • wolverhampton wanderers

    kadro değeri de oyuncuları da fos olmayan takımdır. 1 maçlarını 90 dakika izlemeyenler kendilerince ezbere yorum yapıyorlar, çok gülüyorum.

    biraz kendilerinden bahsedeyim dedim. nuno espírito santo, takımın hocası. gerçekten iyi bir hoca. 3-5-2 sistemiyle oynatıyor takımını. hocası gibi portekiz ağırlıklı bir kadrosu var takımın. takımın en önemli isimleri kaleci rui patricio, orta saha oyuncuları ruben neves, moutinho, jota ve jimenez. jimenez dışında hepsi portekizli.

    onun dışında stoperleri boly, sağ ve sol bekleri -daha doğrusu kanat bekleri- doherty-otto önemli oyuncular. adama traore gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan, inanılmaz hızlı ve atlet bir kanat oyuncuları var.

    geçen sezon epl'de 6 büyük takımla oynadıkları 12 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik, 4 yenilgi aldılar. toplamda 16 puan topladılar. büyüklerin belalısı oldular.

    bu sene de kadrolarını bozmadılar ama iyi transferler yaptılar. real madrid'den vallejo'yu kiraladılar. milan'dan cutrone'yi aldılar. portekizli pedro neto'ya -19 yaşında- sağlam bonservis bayıldılar. kısacası taş gibi takım olduklarını söyleyebiliriz.

    ekleme: ingilizlerin avrupa ligi'ni sallamamasına dayanarak yedek kadroyla çıkacaklarını söylemek çok iyimser bir bakış açısı. bu takım her sezon bu seviyelerde oynayan bir takım değil. fırsat bulmuşlarken şanslarını zorlayacaklardır. tottenham ya da liverpool ile mukayese etmek çok yanlış olur.

  • barcelona'nın en kötü transferi

    bir ara aşırı saçma transferler yaptılar. en kötü kimdi bilemem ama şu takıma arda, paulinho, mathieu, alex song gibi adamları almak kimin fikriydi çok merak ediyorum.

    ekleme: buna bu seneki kevin-prince boateng'i de katabiliriz.

  • duyunca orijinalini unutturan yanlış telaffuzlar

    yanlışları:

    küsür
    orjinal
    harfiyat
    evye
    insiyatif
    ünvan
    şöför
    şovalye
    ultimatom
    döküman

    doğruları:

    küsur
    orijinal
    hafriyat
    eviye
    inisiyatif
    unvan
    şoför
    şövalye
    ültimatom
    doküman

    düzenleme: birkaç yeni kelime ekledim. aslında çok fazla örnek var ama çok kullanılanları yazmak istedim.

  • faiz yemek

    enflasyon olmuş comolokko, tartışılan konuya bak. bankaya koyduğunuz x lira aynı gün içinde bile ciddi değer kaybına uğrayabiliyor. banka paranızı işletiyor. hatta öyle ki bizim ek dersleri hiç sekmeden öğleden sonra 1 gibi yatırıyorlar, yarım günü kâr sayıyorlar ama iş faize gelince oouv. yüzyıllar önce banka faizi mi vardı yahu? diyeceksiniz ki her türlü faiz harama girer. her türlü faizin şu an tanımı var, yüzyıllar önce var mıydı? yani şu an bankanın vadeli hesabınızdaki para için verdiği şeye faiz diyoruz ama kastedilen bu muydu acaba? enflasyonun yüzde bilmem kaçlarda dolaştığı yerde benim emeğim durduk yerde hiç olunca sorun yok ama? dolar, euro, altın, bitcoin falan da haram o zaman? sonuçta x yıl önce 3 lira olan dolar bugün 6,20 olmuş. aradaki kazanç haksız değil mi? bu mevzu nereye çeksen oraya gider. günümüzde faiz dediğin şey paranın değer kaybını önler. zaten geçen sene 50 lira olan şey bu sene 100 lira. bana aradaki farkı verince mi haksız kazanç elde etmiş oluyorum? geçiniz.

  • uğur karakullukçu

    uğur karakullukçu'nun yaptığı paylaşımı avrupa futbolunu yarım yamalak takip eden adam da yapardı zaten. dün gördüm o tweeti. ingiltere'nin şu anki jenerasyonunda kim nereden geldi zaten futbolu takip eden hemen hemen herkes biliyor. hani kopyala yapıştır yapmış olsa ne olacak, çok gizli bir bilgi mi paylaştı yoksa çok müthiş bir tespitte mi bulundu? gereksiz bir çıkış yapmış nevzat aydın. ha ben uğur'un yerinde olsam bilgiyi teyit ederim. ki tweeti okur okumaz aklımdan geçti, sanki stones o tarihlerde everton'a transfer olmuştu diye. bunu ben düşünüyorsam, bu işten para kazanan uğur da düşünmeli. işin komik tarafı birçoğumuz uğur'un yaptığı yorumları yapabiliyor ama sıkıcı rutin hayatlarımıza devam ediyoruz. uğur ise bu işten para kazanıyor, yazıyor, çiziyor. e haliyle sen sadece futbol konuşarak, yazarak para kazanıyorsan hata yapmayacaksın. yaptığın an böyle madara etmeye kalkıyorlar zira.

  • 4 saat sürse de izlerim dedirten filmler

    lotr serisi bir hafta sürse izlerim.

  • bes'e her 2 yılda bir tekrar otomatik katılım

    her 2 günde bir otomatik katılsam da üşenmeden çıkacağım saçmalık. inat değil mi? hodri meydan.

  • hazırı en boktan olan gıdalar

    (bkz: limonata)

  • öğretmenlerin seminerlerde boş durmadığının kanıtı

    seminer dönemi ülkenin %90 okulunda boş geçen bir dönemdir. bir öğretmen olarak çok açık ve net söylüyorum bunu. 10 gün boş yere okulda duruyoruz, her gün de 3 ek ders alıyoruz. böyle olacaksa evde oturalım olsun bitsin. bazı ilçeler güzel etkinlikler yapıyor. seminer seçtirip her gün istediğin yerde o semineri alma imkanı veriyor. ama yine diyorum, %90 okulda boş boş oturma dönemidir. bazı okullarda giriş ve çıkış imza sirküsü aynı anda veriliyor, imzalar atılıyor, öğretmenler 30 dk takılıp eve gidiyor. bazı öğretmenler üniversite öğrencisi gibi imza attırıyor, okula bile gelmiyor. videoyu daha seyretmedim ama bunlar her halükarda söylemem gereken şeylerdi.

    edit: seyrettim, söyleyecek söz bulamıyorum. komik desen değil, amaç desen yok. bir de altındaki yorumlara bakıyorum, hepsi süper olmuş minvalinde. olumsuz bir şeyler yazacaktım, vallahi linç eder bunlar beni, vazgeçtim.

    ekleme: seminer döneminde değilmiş. şahsen beni seminer döneminde olup olmaması pek ilgilendirmiyor. seminerler konusundaki fikrimi bu sayede belirtmiş oldum. ayrıca öğretmenler sayfasının yöneticisi, ekşi sözlük'te öğretmenler, doktorlar, ergenliğini çoktan tamamlamış bir ton insan var. işinize gelmeyince insanları 'ergen' diye yaftalamayın canım benim.

  • çaylakların ortalama onay bekleme süresi

    15 kasım 2012'de hesap açtım ve çaylak onay listesine giriş yaptım. sonra bir süre takip etsem de hesabı unuttum gitti.
    29 nisan 2014'te çaylaklık bitmiş, tabii benim haberim yok. sonra geçen yıl kafama esti yeni bir hesap açayım derken, lan benim zaten bir hesabım vardı acaba ne oldu ki ona dememle büyük bir sürprizle karşılaştım.
    5 temmuz 2016 itibariyle 2 yıl 2 aydan fazla bir süredir beni kuzu gibi bekleyen bu hesabımla ben de bir ekşi yazarı oldum.

  • stalk sözcüğüne türkçe isim önerileri

    (bkz: dikiz)

  • stadyumda canlı izlenen en güzel gol

    sneijder'in volkan'a arka arkaya attığı o iki gol var ya. işte onlar.