betaleonis9
profili

  • bedelli askerlik

    arkadaşlar şu anda 19. motorlu piyade tugayı’nda (bkz: 19. motorlu piyade tugayı) askerlik görevimi yazıcı olarak ifa etmekteyim. kısa bir izne çıktım. bedelli başlığına bir bakayım dedim. öncelikle bilmeniz gereken bir kaç husus var;

    1-)sevk tarihinde askerliğiniz başlar.15 eylülse sevk tarihiniz 15 eylülde askerliğiniz başlar. ister dışarda ister içerde olun.

    2-) yol izni 1 gün der tam gün kabul eder. yani 15 eylül artı 1 gün yol 17 eylül eder. 2 gün verirse 18 eder. sakın 15’inde teslim olmayın,16’sında da.

    1 gün yol izni olan bir asker 17’sinde teslim olur, 4’ünde çıkar. girerken neden 1 tam gün sayılıyor da 15–17 oluyor, çıkarken 5–3! olmuyor, 4 oluyor diye sorgulamayın. 17’sinde gidin, 4’ü sabahı çıkın.

    3-) alacağınız temel eğitim kimsenin sikinde değil, tamamen “yaptıralım da siktirsin gitsinler” kafasında olacaktır tüm komutanlar.

    4-) bu kargaşanın nedeni seçim manifostaları ve bedelli lobi baskılarının bedelli askerlik yasasının çıkmasını hızlandırmasıdır. hükümetin ve tsk’nın gündeminde böyle bir şey yokken hazırlıksız yakalanmalarıdır. ayrıca askerde evrak işleri haddinden fazladır. kaizen, verimlilik, lean management kelimelerini duyan yoktur.

    5-)bazıları hesaplama yapmış. şu kadar askeri şu kadar celple alsa 5 yılda biter, şu kadar celpte alsa bile 2,5 yılda biter falan diye. devletin sizin bilmediğiniz hesapları vardır. bedelli başvuruları bittikten sonra askerlik sistemi tamamen değişecek, çoğu kışla boşaltılacaktır. şu anda hem bankalar, hem devlet bütçesindeki hareketlilik onların adına olumludur bu yüzden askerlik sistemi gündemde yoktur.

    6-) 21 gün dediğin şeyin 2 günü giderken, 1 günü dönerken yola gidiyor. 1-2 gün giyindirme, revir muayenesi, kayıt falan derken 14 gün askerlik yapacaksınız, buna o kadar takılmayın. şu anda çevremde 320 sayan çocuklar var, psikolojileri bozuk. kimine sigara, kimine iyi nöbet, kimine güzel çarşı, kimine hoş muhabbetle iyi hissettirmeye çalışıyorum. bu söylenmeleriniz dışardan çok komik görünüyor. evet kışlaya hiç girmeseniz daha iyiydi ama kabullenin artık. bi gezip çıkacaksınız.

    7-) sevki gelip teslim olanlar usta askerlerle konuşmayın, görüşmeyin. ya da konuşun, ortama göre değişir. korkmayın eğitimli ve özgüvenli olun. zaten komutanlar iletişime geçmenize müsade etmez. benim tugayıma düşenler, özellikle 2. tabur beni bulsun.

    8-) söylemeyi unuttum, dışarda 3 numara traş olun gidin. gidip orda saç traşı olurum falan diye düşünmeyin. koyun gibi kırparlar, duş falan da alamazsınız. yanlar 2 numara, üstler veya ön 3-4 numara yaptırın 18 gün gider. sakalı çok çıkmayanlar kesinlikle akşamdan traş olun, sabah uğraşmayın. yasak ama komutanın sizi akşam görmesi zor.

    9-)çok önemli! uyku için kulaklık alın. acemi birliğinde hayatımı kurtaran tek şeydi. arkadaşların horlama sesleriyle boğuşurken ben kafayı koyup uyuyorum.

    10-) akıllı tel yok, tuşlu al kapat nizamiyede teslim et, sim kartı sakla içeri sok. sorarlarsa sim kartı postayla gönderecekler vs salla.

    edit: imla
    edit2:ekleme
    edit3: arkadaşlar gelen 50-60 mesaja doğru düzgün cevap verdim lakin aralarda saçma sapan şeyler soran o kadar adam var ki. yok uzun dönemler bizi taramasın, yok akıllı telefonla girebiliyor muyuz? süre hesabını anlatmama rağmen hala o zaman 16-17-18 gün civarı yaparız gibi gerzekçe sorular soranlar var. ben 6 ay askerlik yapan ve 6-12 ay yapan çoğu askerden çok çalışan bir onbaşı olarak(bkz: askerde yazıcı olmak) size yardım etmeye çalışıyorum. izin günümü size harcıyorum. siz de biraz mantıklı sorular sorun.

    şurda yapacağınız bir iki hafta askerlik götünüzden korkmayın.

    edit4:ekleme
    edit5: imla

    edit6: evet tüm bunları öğrendiniz şimdi kışlaya girince neler olacak?

    akşam 4-5 gibi teslim olun. 6-7 gibi yemeğe gidersiniz. kapıdan girdiğiniz gibi başınızda bir çavuş olacak, o gösterecek herşeyi. bu arada çavuş da erdir, komutanım falan demeyin dalga geçerler. sonra koğuşa geçersiniz, sizden önce gelenler yerleşmiştir siz de dolap yatak falan yerleşirsiniz. sonra akşam bi bok yok. sabah 5;30’da kalkar 6’da içtimaya çıkar, eğitim komutanları toplanana kadar beklersiniz. 7-8 ‘den sonra katılış muayenesi, tebellüğ belgeleri ve talimatları imzalama(bayağı evrak imzalayacaksınız), fotoğraf çektirme, giyindirme, künye için bilgi alma, diğer kayıt işlemleri vs başlar. bunlar 2-3 gün bitmez. belki 1 hafta ama siz eğitime yavaştan çıkmaya başlarsınız. önce yürüyüş, selamlama, rütbeler, takım nedir bölük nedir tabur nedir vs. sonra her gün uygun adım yürüme. uygun adım yürümeyi öğrenirken dikkat edeceğiniz temel hususlar davul vurduğunda sol basacaksınız ve dizlerinizi çekerek yürüyeceksiniz, kolları öndekinin omuz hizasına kadar sallayacaksınız, sağınızdaki adamdan hiza alacaksınız. ek olarak tören(kaz)adımı var onu öğrenirken komutanlarınız sinir krizi yaşayacak. ek olarak spor yapacağınız sanmıyorum. 18 günde anca yürüme öğrenilir. spor dedikleri de hayvan gibi koşuyorsunuz, sonra şınav, mekik, barfiks. bence sadece yürüyüş öğretip bi yemin töreni düzenleyecekler. sizi en çok zorlayacak olan şey ise botların vurması olacak. botları çok gevşek bırakmayın sıkıca bağlayın, kalın çorap giyin, akşamları sabunla değil sadece soğuk suyla yıkayın. kamujlar da sıkıntı yok zaten. ayaklarınız isyan edecek hepsi bu. yemekler de şansa kalmış ama genelde güzel ülkede.

    bir de istikamet verirler mi size bilmiyorum. olduğunuz bölükte yürüyemeyen varsa fazla yürürsünüz, marşlarda bağırmazsanız istikamet yersiniz. 1 hafta sonra boğaz ağrılarıyla revire gideceksiniz. onun yerine boğaz spreyi ve pastil götürün giderken rahat edersiniz. orda kısa dönem askerler göreceksiniz, çoğu çavuşunuz olacak onlara bolca su, kola falan ısmarlayın çıkar ilişkisinden değil, mutlu etmek adına. aklıma geldikçe editlerim. lakin istikamet yemek çok zevklidir, adam gibi yiyin. (bkz: istikamet yemek) şu sıralar benim bölüğüm istikametlere doyamıyor. hele geçen gece istikamet yiye yiye gece 12’ye kadar yat kalk yaptık *

    ayrıca;

    (bkz: tören adımı)
    (bkz: uzman çavuş)
    (bkz:harbiye marşı)
    (bkz: çök kalk)
    (bkz: karşımda kapalı düzende toplan marş marş)
    (bkz: dirsek temas aralığı hizaya gel)
    (bkz: tekmil)
    (bkz: yemek duası için kep çıkar)

  • 20 mayıs 2018 galatasaray şampiyonluk kutlamaları

    galatasaraylılara bak. dün şampiyon oldular bir iki twit attılar bugün de kutlama yapacaklar bitecek. dün akşam kornaya bile basmadılar..beşiktaşlılar öyle mi? allah bize bir daha beşiktaş şampiyonluğu yaşatmasın.

  • bu başlıkta yaşımızı belli ediyoruz

    sıdıka‘nın abisi en sevdiğim dizi karakteriydi..

  • bursa anadolu kız lisesi'nde neler oluyor

    akp'nin eğitim politikası;

    -bizim palazlandırdığımız feto'nun darbe yapmaya kalkışması olan 15 temmuz'u yaşa ve yaşat. panolara tank resmi koy.

    -chp'li öğretmenleri tespit et ve sindir.

    - akp'li olan düşük kalibreli öğretmenleri olabildiğince ataturkcu egilimi olan liselere yerlestir ve propaganda yap.

    - sorgulamayan ama yaptığı işte iyi olan bireyler yetiştirmeye çalış (teorik olarak imkansız).

    - hayalindeki efendi, dindar, baş kaldırmayan, mütevazi gençler yetiştirmeyi hedefle. bunu yaparken akp propagandası yapmayı unutma.

    - yenilik ve farklılıklara müsade etme.

    - propaganda yap.

    - tekrar propaganda yap.

    not: eğitim sistemi gerçekten kotü. liseye giden kardeşimin dersleri benim lisede gördüğüm derslerden cok daha kolay ona rağmen öğretemiyorlar. yalnız şöyle bir şey var. somut eğitim araç gereçlerini iyi tedarik ediyorlar. kitaplar, derslikler, okullar gayet iyi koşullarda. kaynak yaratıyorlar. şartlar gayet elverişli. zaten egitimle ilgili basarilardan bahsederken tablet mablet verdik diyorlar. materyalle bu iş olmaz. almanya'da hâlâ kara tahta tebeşir kullanılıyor.

  • matematikçiler dinlerin yok olacağını öngörüyor

    bunu bilmek için matematikçi olmaya gerek yok. apodeictic bir durum zaten. eskinin dinleri şu anda mitoloji olarak anılıyor. şu andaki dinlerin de bir süre sonra mitlere karışacağını düşünürsek yeni dinlerin ortaya çıkması ve inanan insanların olması gerekir. fakat dinlerin önceleri nasıl yayıldıklarını biliyoruz ve şu anki insanoğlu medeniyeti yeni dinlerin yayılmasına müsade etmez. dinler dinler diye bahsettiğim şeyin bir çeşit insan uydurması şeyler olduğunu söylememe gerek yok. insanoğlu tarihte hiç olmadığı kadar gelişti. tip 0 medeniyet olarak bahsedilen medeniyetimiz tip 1'e geçiş aşamasında. yani insanoğlu son 300-400 yılda adeta bir sıçrayış yaşadı. şu anda uzay çağına giriyoruz. bu gelişmeler üssel olarak arttıkça karşısında batıllar tutunamazlar.

    edip: imla.

  • 8 milyon ateist haklı 4 milyar insan yanılıyor mu

    yanlış bir olguya 500 milyon kisi dogru dese bile o hala yanlistir. bir seyin dogrulugunu onu sahiplenen kişi sayisiyla bagdastiramazsin. onceden dunya duz diyen milyonlarca insan vardi ama dunya hep yuvarlakti.

  • türk kızlarının genelde pis olması

    türk erkeklerinin yanında temizlik abidesi sayılırlar.

    edit: daha bugün spor salonunun soyunma odasında nefes almadan giyinmeye çalıştım. ayak kokusu, ter, kıl, tüy, yün ne ararsan var maşallah. ha türk kızları süper mi? değil. çıktığım kızlardan temiz olanı da vardı pek dikkat etmeyeni de. fakat erkeklerle mukayese edilemez.

  • 2017 ekonomik krizi

    (bkz: bir ekonomik gösterge olarak yeni şafak gazetesi kullanmak)

  • nilhan osmanoğlu

    şurada dediğine göre napolyon şöyle demiş: ''sultan abdulhamit han benden sonraki ikinci zengindir''.
    napolyon 1821'de ölmüş. abdulhamit han 1842'de doğmuş. yani napolyon daha doğmamış birine ''benden sonraki ikinci zengindir'' demiş!
    biri bu 5. göbekten osmanlıcılık oynayan arkadaşa tarih dersi versin.