hem guzel hem de isci olan kadin6
profili

  • 27 aralık 2019 yerli otomobilin tanıtımı

    karsan firması için otomotiv sektöründe yıllarca teklif çalışan bir insan olarak şunu net söyleyebilirim.

    ben karsan'ın yaptığı yapacağı yapabileceği arabaya binmem.

    yerli araçtaki durum bu arada şudur;

    -fabrikan yok.
    -mühendisin yok.
    -şartnamen yok. (insan hayatını güven altına aldığın şartnamelerin bile yok.)
    -işçin yok.
    -yatırımın belli değil.
    -tedarikçin yok.
    -analizin yok, simülasyonun yok, yok oğlu yok.

    ne var?

    iki yıla yerli elektrikli araba yapacağız.

    yukarıdaki her şeye sahip fabrikalar, üretimciler dört yılda tasarım testleri bitirip prototip araç üretiyor ve her şeyi deniyorlar.

    daha sende bu yok.

    devrim arabaları için "garp kafasıyla otomobili yaptık şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk." diyen zihniyeti zaten sevmem ama şu an tam tersi şark kafasıyla otomobili yapıp garp kafasını işletmeyi unuttuk. diyebiliriz.

    herkes ister memleketimizde her şey yerli üretilsin ama yandaş zihniyetle tofaş'ı , yani türkiyenin en çok yüzde olarak yerli araba üreten firmasını sırf size yakın değil diye saf dışı bırakıp karsan'la sırf yandaş diye iş yaparsanız o arabada insanlar yanarak ölür.

    bu da gelecekte sülalenizden çıksın sizin. ben başka bir şey demiyorum.

    not: egea bu arada türk tasarımı ve parça bazında ben en son bıraktığımda %70'i yerli idi. %80'e taşımış olabileceklerini öngörüyorum.

  • chp'nin kurultay yapmama kararı alması

    gençler pek anlamaz chp'deki koltuk sevdasından çektiklerimizi, baykal 20 sene beter etti chp'lileri. bülent ecevit partiye dönemedi öyle bir yapıştı ki koltuğa... kılıçdaroğlu arkasına y-chp'yi alarak anca indirdi.

    ama kılıçdaroğlu koltuk sevdalısı değil derken, iç tüzüğü değiştirdi, şimdi de olağanüstü kurultaya inatla gitmiyor. ya değerli kılıçdaroğlu, zamk mı var o koltukta nedir bu sevdanız? defalarca seçim kaybet, stepne ol akp'ye, sonra ben kazanacağım. kazanamazsın. chp koltuğu bu kadar mı tatlı ne bileyim bırak abi. bırak ya. muharrem değil bak, insanların önünü aç, ömrümüz tayyip ve kılıçdaroğlu oldu bari sen git. biz seni koltukla birleşesin diye değil, halktan olduğun için seçtik. bir oldun koltukla özümsedin koltuğu yemin ederim nasıl bir koltuksa o birleştin. ya bırak ya. ne sol bıraktınız ne sendika bıraktınız ne muhalefet bıraktınız ya memleketi bir kısım insanlara emanet ettiniz şimdi küfür etmemek için söylemiyorum elli tane seçim kaybettiniz bırak ya. chp babanın çiftliği değil.

    kurultay olsa ne olur olmasa ne olur kimse seni istemiyor, fonksiyonun yok. o kadar yürüdüm diyeceksin boşuna yürüdün. yürümeseydin kılıçdaroğlu, sandıkta gördün mü etkisini? hayır. işiniz gücünüz muhalif kesimi gaza getirmek...

    git başka yerlerde gez, geniş al ama bırak kılıçdaroğlu.

  • 14 ekim 2017 galatasaray'ın ofsayttan attığı gol

    bir beşiktaşlı olarak diyebilirim ki evet ofsayttır ama bunu görmek için (30 cm) şahin gibi göz gerekir. ayrıca golü atan futbolcu 30 cm geride olsa dahi yine o golü atabilir. yani gs kimsenin hakkını yememiştir.

  • 2017 kurban bayramı tatilinin 10 gün olması

    altımızda şunu çalıştırıyoruz diye goygoy yapan gerizekalılar, altınızda çalıştırmıyorsunuz.

    biz de 400 kişi ile birlikte çalışıyoruz. varsın hepsi tatil yapsın.

    sizin gibi altımızda şu var geyiği yapan gerizekalılar için ise bir gün gelir o altımızda üstümüzde yaptığınız adamlardan hayat dilenirsiniz umarım.

    şerefsizler sizi.

  • rte'nin hiç tartışma programına çıkmaması

    korkuyordur net.

    kendi düşüncelerini bile savunamayacağı aşikar olduğu için korkusu anlaşılır.

    danışmanları, promter filan olmayınca ve kendisine danışılarak belirlenen sorular sorulmayınca ne hale geleceğini hepimiz biliyoruz.

    (bkz: kılıçdaroğlu'nun erdoğan'a meydan okuması)
    (bkz: ödlek değilsen çık karşıma 15 temmuz'u tartışalım)

  • 2 nisan 2017 referandumunda oy kullanmayacaklar

    internetin her çehresinde belli kesimler bizim gibi insanlar oy vermesin diye manipülasyona başlamış bile. bu ne kadar korktuklarının belgesidir dostlar. meclisimizin hatasını halkın devam ettirmeyeceğini biliyorlar, kendi çaplarında "güya liberal gibi" davranarak algı operasyonu yapıyorlar.

    şundan net bir şekilde emin olun ki oy vermeyen kitle ne kadar büyük olursa olsun kimsenin umrunda değil.
    ve maalesef yıllar yılı sandığa gitmeyi protesto eden "aman rasim abi ağzımızın tadı bozulmasın."cılar yüzünden bu haldeyiz.

    bu ülkede ne muhalefet ne de düşünen insanlar bu kadar az değil.

    kanmayın bu manipülasyonlara. bakmayın, çok zeki, çok sizdenmiş gibi yazdıklarına, aslında sizin ve bizim en büyük düşmanımız bunlar.

    paralı kalemler!.. bunlara inat oy verin. bunlara inat bir şekilde düşüncenizi belli edin. demokrasi diye ağlayıp oy vermeyen insan net anguttur, bunu da unutmayın.

    oyumuzla seçilmediğinde delirip diktatörlüğü ilan ettiğinde merak etmeyin ilk taşı ben atacağım.