lineerkavun6
profili

  • 9 nisan 2020 covid-19 vakasının 42282'ye çıkması

    içinde artık kendimi de bulduğum, rakamlardan ibaret olmayan rakamlar topluluğu. bu meret yoğun bakımdaki onca korunmaya, ekipmana, özene rağmen bana da bulaştı ise ayağınızı denk alın. hastalarıma tekrar şifa vesilesi olabileceğim zamanları iple çekiyorum, umarım.

  • mide yanmasına öneriler

    her mide yanması, mide yanması değildir önce bunda bir anlaşalım. ne mide yanmaları gördüm 40 dakika içinde yaygın anterolateral myokard enfarktüsü olduğu için vefat eden.

    gerçekten mide kaynaklı ise de birçok arkadaşın yazdığı gibi baharatlı, yağlı, tuzlu, aşırı sıcak ve soğuk yiyeceklerden, asitli içeceklerden, kafeinli içeceklerden, kızartma türü şeylerden uzak kalmak, gece yatmadan önce en geç 4-6 saat önce yemek yemiş olmak, yine yatarken çift yastık kullanmak gibi yaşam koşulu değişiklikleri yapmak şart. bunların yanında bir de gastroenteroloji uzmanına muayene olmalısınız ki mide yanmasının sebebi nedir, anlaşılsın ve buna yönelik tetkik, tedavi plânlansın. elbette toplumda sık olan reflü gibi bir durum olma olasılığı yüksek fakat yine toplumda sık olan helicobacter pylori bakterisine bağlı olma olasılığı da yüksek ve eğer bu ikincisi sebepse, gereken şekilde tedavi edilmediği müddetçe kansere gidebilecek kadar yolu açık. sağlıklı günler dilerim.

  • sözlük nick'lerinden meslek tahmini yapmak

    emine zola: okumuş ev hanımı

  • kardan adamı bozan kadın

    içimin karları eridi bacı düşünce.

  • yalnızlık ne kokar

    apış arası

  • risale-i nur'a başlayacaklara tavsiyeler

    başlamayın.