cilop cilop12
profili

  • 16 şubat 2024 peugeot türkiye rezaleti

    insanlar binbir emekle araba alıyor. geliyor bir tane g.t lalesi aracın içine s.çıyor. tımarhane yemin ederim ya ülke. işini düzgün yapan, işine hakim insan hiç mi kalmadı ya bu memlekette. buldular değneksiz köy, at koşturuyor pezevenkler. bunları okudukça iyice paranoyak oluyorum. ağustos'ta qashqai e-power aldım. servis teslim ederken dedi ki "buralar bataryaların havalandırması kesinlikle su gelmeyecek". söylenen yer de ön koltukların hemen altı. yıkamaya veremiyorum ya arabayı. desem ki kardeş şuralara dikkat edin, tabi abi deyip arkamdan siktir lan senle mi uğraşacaz deyip su tutacaklar. %100 yani başıma gelme olasılığı. kendim yıkıyorum amk arabayı. afedersiniz de çok yar.ak bir insan dokusu var ülkemizde.

  • 21 şubat 2023 ekşi sözlük erişim engeli

    seni gidi taşaksız dürümcü seni. dik duramadın şu sözlüğün başında, göt yok göt. doldurdun trolleri, anasını siktin sözlüğün. kaç zamandır troll engellemekten yazı okuyamaz haldeyiz. ve onlar yüzünden fazlasıyla taraflı bir kitleye dönüştü sözlük ahalisi. şerefiyle ban yemesi lazımdı bu sözlüğün, böyle alçakça ve kahpece değil. al sana çok seslilik.

  • akp'lilerin tasarıyı veto eden rte'ye teşekkürü

    allah affetsin ama aklıma kuzey kore geldi. samimi söylüyorum.

  • 15 temmuz 2019 rte'nin kılıçdaroğlu'nu yuhalatması

    15 temmuz da iyi hasat verdi be. sağ sağ bitmiyor. istersen siyaset yapabiliyorsun, istersen şehit üstünden oy devşirebiliyorsun, istersen her an için ohal ilan edebiliyorsun, kafanı bozan olursa fetöcü deyip hapse atabiliyorsun vs vs...

    ölenlere allah'tan rahmet dilerim. gerçekten... kimse orada ölmeyi hak etmemişti. bizler kadar masumdular. bizler kadar değerliydiler. en çok saygıyı da onlara göstermemiz gerekirken, şehitleri yad etmek için toplanan insanları hala ayrıştırma peşindeysen gün gelir sen de hesabını allah'a verirsin reis. bu millet bu darbede tek vücut olmuşken bunu yapmaya hakkın yok.

  • doktorları türkiye'de çalışmaya iten motivasyon

    hasta 17 yaşında amatör futbolcu gurbetçi bir çocuk. amcasının oğlu elindeki pompalı ile yanlışlıkla hastayı vuruyor. sol akciğer üst bölümü, sol subclavian (köpücük altı) arter ve veni paramparça halde acile geliyor. olayın ciddiyetini anlayan anladı. apar topar ameliyata alınıyor. cerrahlar saatlerce ter döküyor. kalp damar, göğüs cerrahisi, arkada anestezi ekibi saatlerce o çocukla birlikte ecel terleri döküyor. hasta sabah 5'e kadar süren ameliyatın ardından yoğun bakımımıza geliyor. nöbetçi arkadaş saatlerce çocuğu stabilize etmek için kanlar bir taraftan, destekler bir taraftan tek başına mücadele ederek hastayı bırakmıyor. kanama kontrolü tam olarak sağlanıyor. aktif kanaması yok, destekleri yavaştan sonlandırmaya başlıyoruz. gün boyu stabil seyrediyor. ve akşam oluyor. nöbetçi benim. hoca giderken "bu çocuğa bir şey olmayacak" diyor ve nöbeti devralıyorum. her şey yolunda gidiyor. saat 22:00 civarı hastanın saturasyonu 95'lerden zank diye 80'e iniyor. ne olduğunu anlamaya çalışırken 70-60-50-40-30 diyor. başımdan aşağı kaynar sular. ulan çocuk gidiyor. ne oldu durduk yere? kanama mı başladı, tüp mü çıktı, diğer akciğere mi bir şey oldu? 30 saturasyon ile bir hasta dakikalar içerisinde hipoksik kalabilir. yani beyni oksijensiz kalıp hasar görür. çıldırmak üzereyim lan ne oldu şimdi? hocayı arıyorum. hocam koşun çocuk gidiyor diyorum. kadın evden apar topar geliyor. anlamıyoruz ne olduğunu. göğüs cerrahisi geliyor kanama yok diyor. hoca diyor tomografiye götürün çabuk. o halde hastayı götürüyoruz. tomo sonucu yeni gelişen bir kanama vs yok. saat gecenin 4'ü oldu bu arada. biz hala ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. diyoruz şu göğüs tüpünü değiştirelim. o saatte bilmem kaç kişiyi arayıp depoyu açtırıp malzeme alıyoruz. tüpü değiştiriyoruz yok. yok oğlu yok yükselmiyor oksijeni. yapacak bir şey kalmıyor. hoca saat 5 gibi gidiyor. bir sandalye çekiyorum başına saat 9'a kadar ne zaman kalbi duracak da masaja başlayacağız diye bekliyorum başında, bir gözüm monitörde. tabanlarım patlıyor. kafam allak bullak. güneş doğuyor, hasta ölüyor... saat 9 gibi o geliyor. büyük şef, kral, asıl hoca geliyor. 1 saat anlatıyorum şöyle oldu böyle oldu diye. bir şey demiyor. birer bardak çay içiyoruz. ben bitkin halde deskte oturuyorum. hala ne zaman kalbi duracak diye bekliyorum. oksijen saturasyonu 35'lerde. hoca "ards'ye girmiş lan anlamamışsınız siz, hastayı yüzüstü çevirin" diyor. çevirir çevirmez oksijeni 40-50-60-70-80-90-95 oluyor. ulan diyorum gözlerim açılıyor fal taşı gibi nasıl olur bu. ağlayacağım amk nasıl olur lan saniyeler içinde. "noldu lan" diyor hoca. yutkunuyorum sadece. çocuk 2 hafta sonra solunum cihazından ayrılıyor. toplamda 1. ayın sonunda sağ olarak, üstelik de profesyonel spor hayatına devam edebilecek halde yürüyerek, konuşarak, gözleri gülerek alman sağlık ekibine teslim ediliyor. annesi, babası ve kendisi mutlu bir şekilde evlerine gidiyor.

    bu tek bir hikaye. ve bunun nicelerini gördük. anlayamazsınız, gerçekten anlayamazsınız.

  • 14 eylül 2018 honda ayışığı rezaleti

    aga arabaya neden bok atılıyor? bozulamaz mı, üretim hatası olamaz mı nedir yani? mesele aracın arıza yapması değil. mesele cipsin içerisinden çıkan kolayı vermeyen bakkal mantığıyla hareket eden yetkili servis. tutarsın tutanağını gönderirsin merkeze. sana sanki niye bozuldu lan bu parça mı diyecek japonlar. olayı bok eden kendileri olsa gerek ki işi pisliğe dökmüşler. şu ülkede böyle götverenlere koca koca servis açtıran genel merkezin de amına koyayım. 10/10'umla uğurluyorum sizi.

  • her eve buzdolabı giriyorsa demek ki refah var

    reis sayesinde tunç devrinden kurtuldunuz işte pezevekler. her evde duvar var mı? var. kapı var mı? var. su var mı? var. dolap var mı? o da var. allah razı olsun reis köyü satsan ne yapardık biz?

  • 17 mayıs 2018 akp'nin kürt açılımı ilanı

    (bkz: benim kürt kardeşimi afrin'de vurdular)

  • 29 mart 2018 abd'nin suriye'den çekilme kararı

    yine kafasına göre açıklama yaptı. dışişleri bakanlığı haberimiz yok dedi. içip içip demeç veriyor amk pancar suratı. bi gün bunun ipini çekecekler de hadi bakalım.

  • melih gökçek

    n'olur sessiz sedasız gitme başgan. koy zamına ortalığın. lütfen başgan. öyle mahzun mahzun gitme. yıllardır emek verdin ankara'nın anasını silkmek için. ankara senindir başgan. öyle sessiz sedasız gitme...

  • manzarası harika işletmesi dandik mekanlar

    (bkz: türkiye)

    üç tarafı denizlerle çevrilidir, her tarafı deniz manzaralıdır fakat patron değişik bir adam.

  • yabancılar taharet musluğu olmadan nasıl kokmuyor

    bizim insanımız taharet musluğuna rağmen nasıl kokuyor?

    hem nasıl kokuyor? öyle kokuyor işte. terler avuçların, kesilir solukların. hem nasıl kokuyor? öyle kokuyor işte.