eyitimli erkek10
profili

  • 8 eylül 2021 yht kazası

    güncel bilgi: ölü yok diyor görevliler ama çok yaralı varmış. özellikle ön vagonlarda. ayrıca şöyle bir bilgi geldi: (#127818269)

    görsel

    görsel

    görsel

    sözcü ilk haber yapan olmuş.

    ön edit: an itibariyle başka trene bindirildik, gebzeye gidiyoruz oradan aktarma olacak. yine ucuz atlattık. faciadan döndük. ülkemizde şans eseri hayatta kalıyoruz.

    ——kaza sonrası ilk entry——
    an itibariyle gerçekleşmiş olan kazadır. halkalıdan kalkıp konyaya gitmekte olan yüksek hızlı trende ve tuzla mevkisinde gerçekleşmiştir. hala trenin içindeyim ve 5 dk önce gerçekleşti. ölümden döndük denebilir. bir yolcu kadın ayılıp bayılıyor. heyecan mı korku mu bilemiyorum. ama herkes tedirgin. trende bulunan bir dayının yeğeni dışarıdaymış ve görmüş; kafa kafaya bir trene çarptığımız söyleniyor. umarım ölü yoktur ama 4. vagonda ezilme ve bükülmeler var. görsel

    görselde göreceğiniz üzere 2 vagonun bağlantı yeri yamulmuş durumda.

    ——bitti——

    edit: insanlar etrafta koşuşturuyorlar ama neler olduğu belli değil. kimse bilgilendirmiyor.

    edit 1: hostesler ve görevliler ilk yardım çantası diye koşuşturuyor etraf ve hala yolcular olarak bize bilgi verilmedi.

    edit2: trenin dışından görüntü alamıyorum çünkü görevliler yerimizde kalmamızı rica ediyor. muhabir edasıyla ortalıkta ve ayak altından dolaşmak istemiyorum.

    edit 3: medyaya düşmüş olmasının imkanı yok. 5dk önce oldu kaza.

    edit 4: bir kaç görsel

    görsel
    görsel

    edit 5: şimdi bir görevli geldi ve çok yaralı olduğunu söyledi.

    edit 6: benim görselimi kullanıp yalan haber yapmış memleketim gazetesi. kaza olmadığını iddia ediyor.

  • türkiye'deki tepkisizliğin temel sebebi

    gezi parkı olaylarıdır.

    gezi parkında gençler şalvarlılar tarafından dövülüp, satırlarla kovalandığı gün, küçük çocuklar kafalarından tabancalarla vurulduğunda türkiye de tepki olayı bitmiştir. artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı ve olmadı da.

    artık kimse yazar kasa fırlatamaz, hakkını arayamaz çünkü bu yobazların köprüde askerin kafasını kestiğini biliyor.

    o güzel insanlar o güzelim atlara binip gittiler. şimdi baş başa kaldık.

  • akp seçmeninin akpyi sorgusuz sualsiz desteklemesi

    şaşırtıcıdır ama gerçektir.

    yarın çıkıp biz ülkeyi israil'e satıyoruz çünkü "x" ayetinde bakınız şöyle diyor deseler yine destekleyecekler. dolar aldı başını gitti, işsizlik artıyor. hala gelişmiş bir ülke değiliz.
    rıza'yı da amerikan ajanı dediler. kendi yaptıkları yolsuzluğu abd'nin yada dış mihrakların türkiye üzerinde oynadığı oyun diye lanse ettiler emenike.

  • türkiye'nin ahlaken çöküyor olmasının nedeni

    herkesin şahitlik ettiği çöküşün nedenidir.

    ahlakı, cinsellik eksenli bir kontrol mekanizması zannetmişiz. edeple, iffetle ahlakı karıştırmışız. benzer şekilde, namusu da cinsel bir kavram sanacak kadar gerilemişiz.

    cumhuriyet tarihinde türkiye bütün enerjisini iki kesimin mücadelesine harcadı.

    “ahlakın kaynağı dindir” veyahut “din aynı zamanda ahlaktır” diyenlerle “hayır, ahlakın kaynağı din değildir, din başka, ahlak başka” diyenlerin mücadelesi.

    eğitim, ticaret, sinema, medya, şehir mimarisi… her şey bu zıtlığa göre şekil aldı. bu kavga ülkede herkesin uyacağı etik kuralların belirlenmesini de engelledi.

    artık bu kadar da olmaz derken her gün bir yeni ve daha adi, daha aşağılık olan olaylara şahitlik ediyoruz. yalan, talan, din sömürüsü her şey tavan yaptı.

    zaten ahlaken kötü durumda olan ülke iyice kötüye gidiyor. ahlaksız toplum, çürük toplumdur. çok fazla gitmez böyle. arap ülkelerine bakın. hepsi iç savaş ya da komşusuyla savaş içinde. işte bunlar hep ahlaksızlıktan ötürü.

  • tartışılan motosikletliyi araçla çarparak düşürmek

    "güzel ülkemden güzel bir haber daha"dır!

    ikiside kendini bilmez. birisi araç kullanan adama poşetle saldırıyor. diğeri ise motorla giden iki kişinin hayatını yok sayarak vurup düşürüyor.

    hangisi haklı hangisi haksız pek önemli değil lakin bu ülkemizin bir röntgeni. hadi gelin kabul edelim, insan bu ülkeden çok fazla beklenti içine girmemeli.

    http://www.ntv.com.tr/…arpti,dyhavckr9eywxgi5yga9ma

  • tek cümle ile akp yönetiminin 15 yıllık özeti

    tek cümleyle kolay kolay anlatılamayacak olsa da ülkenin özeti niteliğindedir.

    aslında nietchze bir deneme yapmış ama 1 cümleyi geçmiş;

    "cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz, sadece seçim yaptığını zanneder, cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır, böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!"

    virgüller biraz fazla oldu sanırım ama 15 yılı nasıl anlatayım virgülsüz.

  • kız istemenin tam bir çağ dışılık olması

    kızın kendi özgür iradesini es geçip malın sahibi gibi görülen aileden izin almanın çağ dışılığıdır.. günümüzde yumuşatılarak "kızımız isterse bizim için de uygundur", "kızımıza soralım" gibi söylemler kullanılsa bile hala çağ dışıdır. kız ile oğlan evlenme kararı aldıysa gider ailelerle tanışırsın. başka da hiç bir şeye gerek yoktur. allahın emri peygamberin kavli konusu ise tam bir baskı unsurudur. ben ateistim neden böyle bir cümle kurayım? müslüman değilsem bana kız mı vermeyeceksin? nerden baksan saçma, nerden baksan tutarsız...

    ön yargılardan kurtulunduğunuzda farkına varabilirsiniz ancak

    tıpkı geline kırmızı kuşak bağlamak gibi. neden krmızı kuşak bağlanır? hiç düşündünüz mü? hayır.. gelenek işte sürdürelim diyorsunuz..

    neden gerdekten sonra kanlı çarşaf tüm tanıdıkların görebileceği yere asılır? tabi ki gelinin kız oğlan kız olduğunu göstermek için

    bunlar çağ dışılıktır tıpkı kız istemek gibi.

    not: ben bu cehaletin geleneğini sonlandıranlardan ilk jenerasyon olucam sanırım.

    edit: kadına baskı ve aşağılama olan geleneklerin biz erkeklerce ne kadarda çok sevildiğini gördükçe üzülüyorum.

    edit2: yahuu madem büyükler kör noktaları görebiliyor, o zaman boşanma oranları neden %50 lerde? boşverin bunları. kendi hatanızı kendiniz yapın, kendi hatalarınız olsun ki; doğruyu bulabilin.

    edit3: ne kadar çok mal var. ben tanışıl asın mı diyorum? entry mde tek gerekli olan şey olarak tanışmayı söylüyorum. okuduğunu anlayamayan bir nesil koşa koşa geliyor..

  • bir daha dünyaya gelinse doğmak istenilen ülkeler

    en güzel yanıtı şu dayı vermiştir.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    ufkunuz iki katına çıkmayacak dolayısyla şimdi okumaktan vazgeçebilir ya da okursanız küfür etme hakkını yitirirsiniz:

    1937'de chelsea-charlton maçı 60. dakikada sis yüzünden ertelenmiş charlton kalecisini unutmuşlar. 30 dakika boyunca şöyle beklemiş.

    yazık lan kimin çocuğuysa.

  • cinsel ilişkiye girmeyi bir başarı olarak görmek

    yurdum insanında geçerli olan durum.
    cinsellik bize öyle bir anlatılıyor ki, tüm dengemiz alt üst olmuş halde büyüyoruz ve sekse bakış açımız aç bir aslanın yavru geyiğe bakışı gibi oluyor.

    o sekse ulaşmak için her türlü yolu deniyoruz. işte bu yüzden ülkemde kadınlar cinselliği kullanıyor, erkekler ise maddi gücünü. anlayacağınız bu saçma düzeni oluşturan yine bu saçma toplumun baskısı.biz ne zaman düzeleceğiz hee, ne zaman? birisi tarih versin!