appreciated9
profili

  • recep tayyip erdoğan

    bop esbaskaniyim ben derken yalan soylemiyordu. bop esbaskani olarak kendisine verilen gorevi eksiksiz yerine getirdi.

    ortadogunun yuksek musluman nufusuna sahip ancak guclu ordusu olan ve tek laik ulkesi artik diger komsulari gibi. ordusunun kozmik odalarina girildi, demografisi milyonlarca arapla corba haline dondu, ekonomisi dunyanin en kotusu.

    bravo reis. yapamazsin dediler, yaptin.

  • selman öğüt

    pelikan teror orgutunun has adamlarindan, capsiz bir tip.

    docent olabilecek liyakata sahip olmadigi icin damada yalvaracak kadar dusuk bir karakter.

    bu capsiz kemalizmi yikacakmis bir de. ulan senin onune iki tugla koysalar onu yikamazsin. agzini calkala, ezik.

    (bkz: pelikan teror orgutu)

  • netflix türkiye'nin çevirmen sorunu

    artik konusulmasi gereken bir sorun oldugunu dusundugum icin aciyorum bu basligi.

    netflix ozellikle ulkemizde cok tartisilan bir platform ve ben bu platform ulkeye girdigi gunden beri uyesiyim fakaat;

    bu platform turkiye musterilerine gereken saygiyi gostermiyor bu acik. zaten icerik olarak tr netflix en kisitli icerige sahip dunyayla kiyaslarsak. hadi onu kabullendik, ulkemizde digiturk denen bi sacmalik var vs.

    en son the last dance ile ifsa oldu iyice ne kadar salak yerine kondugumuz. zaten onun oncesinde ayrton senna belgeseli, vince carter belgeseline tanik oldugum icin cok net soyleyebilirim netflix turkiye'yi cok takmiyor.

    last dance, senna, carter belgesellerini asla sporla alakasi olmayan ve buyuk ihtimalle 2000 dogumlu universite ogrencilerine falan translate ettiriyorlar.

    arkadaslar, yapamiyorsaniz yapmayin. cekilin ulkeden yapacak olan bulunur. ya da size sahip cikan, her ay para odeyen insanlara saygi duyun ve ona gore davranin.

    kucuk bir hucum.

  • cenazede pide ayran dağıtılması

    mantikli olaydir.

    cenaze surecleri sizin sandiginiz gibi degil lan. oyle sabah uyandik, bir tanidigin cenazesi var ogle namazina muteakip hadi gidelim bi de pide gomelim gibi gelismiyor olaylar.

    bazi insanlar olmeden once saatlerce hatta gunlerce yaninda bekleyen evladi, karisi, akrabasi ve yakinlari oluyor. bu insanlar yemeksiz, uykusuz, surekli ayakta bekliyor cenaze defnedilene kadar. bu bir nokta.

    onun disinda cidden cok iyi sevenleri, akrabalari, arkadaslari vs olabiliyor lan olenlerin. onlar da saatlerce hastane kapilarinda, gasilhanede, camide, mezarlikta hic bir sey yemeden bekliyorlar. dolayisiyla bu insanlara iki dilim pide dagitiliyor, definden sonra. ınanin kimse sevdigini veya en kotu ihtimalle bi tanidiginin sevdigini defnetmeye tercih etmez iki dilim pideyi.

    yas ortalamaniz 21 falan belli ki fazla cenaze yasamamissiniz, umarim cok gec yasarsiniz.

    edit: konuyu anlamayanlar icin hatirlatma yapayim. bu yemek dagitma olayi zaten olen kisinin cok yakin akrabalarina falan birakilmaz, uzak akraba arkadas vs halleder.

  • konyalı bilim adamlarının yaptıkları tank

    hala gelip mal mal ironiden anlamıyorlar yeaaa diyen tipler var. lan allahın aptalı, tek akıllı sen değilsin. biz de ironidir bu diye düşünüp, yazan kişinin twitter hesabına baktık. gerçi sen o kadar malsın ki onu bile yapmadan gelip buraya cool olduğunu sanarak entry sıçıyorsun.

    abla gerçek, haberci kendisi. tahmin edebileceğiniz gibi reyiz sevdalısı falan. bu abladan ironi mi bekliyorsun cidden fularına sıçtığım?

    (bkz: meryem gayberi) gibi ultra malları görmüş insanlar olmasak bu derece inanmamanıza hak vereceğim ama yok yani. bu adamın müritlerinin ne kadar aptallaşacağına hala inanamayan sizde de var bir gerizekalılık, kusura bakmayın.

    çorumlu bilim adamlarından cevap beklediğimiz tank. radara yakalanınca dost ülke renklerine bürünen bir uçak bekliyoruz kendilerinden. çıta yükseldi.

  • 26 ağustos 2017 göztepe trabzonspor maçı

    adis jahovic'i ilk defa bu maçta izleyen insanların bu adamı 1.5 senedir izleyen göztepe taraftarına laf sokması nefis bir 'hadsizlik' örneği değil mi ya?

    ilk defa bu maçta izlemiş paşam ama ghilas ondan çok daha iyi topçuymuş. bi sen biliyosun futbolu çünkü göztepelilerin hepsi mal.

    ghilas bazı özellikleri olan bir topçu zaten o yüzden porto gördü ancak adis süper ligde bir çok takımda oynayabilecek kadar iyi bir bitirici.

    izlemediyseniz konuşmayın, ahkam kesmeyin anasını satayım.

    not: göztepeli değil.

  • periscope'u açık unutup osurarak uyumak

    sırf sabire ablamız sildiremesin diye periscope yayını açıp, osura osura uyuyacağım sonunda sanırım.

    başlığa videom da konulursa sabire ablamız bir daha sildiremez diye düşünüyorum. yoksa bu kadar geniş bir yelpazesi olan bir başlığın her seferinde sıfırlanmasına engel olamayacağız.

    gerçi şöyle bir imkan da var.

    beraber ossuralım mı tatlı kıs?

  • mayıs 2017 bedelli askerlik yasası

    2014 bedelli askerlik yasasından yararlanmış biri olarak bekleyen arkadaşlara rahat olun diyorum. 2014 bedelli askerlik yasası çıkana kadar tecil işlemlerimi bile yaptırmadım. çevremde herkes yanlış yapıyorsun, bu yasa bir daha çıkmaz diyordu ancak ben bakaya durumundayken yurt dışına da çıktım, otellerde de kaldım. her seferinde 1 hafta içinde askerlik şubesine gitmem gerektiğini belirten kağıdı imzaladım geçtim. bedelli yasası çıkınca tüm cezalar silindi gitti zaten. bedelli için çektiğim krediyi de 6-7 ay önce kapattım, kafa rahat şu an. iyi ki beklemişim diyorum.

    bedelli askerlik yasası eninde sonunda tekrar çıkacak, bu net görünüyor. gidecek durumunuz yoksa hiç strese falan sokmayın kendinizi, hayatınıza devam edin.

    edit: özelden çok sayıda ''çalışmıyor muydun, iş yerine herhangi bir kağıt gelmedi mi?'' sorusu geldi. çalışıyordum, kağıt olayı hiç olmadı.

    edit2: bu arada askerlik candır, durumu olan herkes gitsin yapsın abi. kimseyi askerlikten soğutmak gibi niyetim yok, durumu olmayanlara sesleniyorum burada. gördüm şikayet etmeye niyetlenenler var, etmeyin. :)

  • dolar 3.30 tl olmuş amerika düşünsün

    tam hali ''dolar 3.30 tl olmuş. olsun. bize ne elalemin parasından. amerika düşünsün.'' olan müthiş bir meryem gayberi tespiti.

    sanırım hanımefendi amerika birleşik devletleri'nde 1 amerikan dolarının, 3.30 amerikan dolarına eşit olduğunu düşünüyor.

    https://twitter.com/…tus/798191970472620033?lang=tr

    kafalar diyorum, bunlar çok güzel kafalar. *