vampir10
profili

  • cariyenizle nikahsız beraber olabilirsiniz

    kadını insan yerine koymuyorlardı köleliğe de dönük beyanlar başladı haydi bakalım daha neler göreceğiz dedirten açıklamalar.

    bu kadar erkek eksenli bir dine kadınlar nasıl inanıyorlar ben hala onu anlamıyorum.

  • hemşireye sen gerizakalı mısın diyen akp'li

    uğradığı şiddeti akp’den korkmadan şikayet eden hemşireyi tebrik ediyor, istifa etmek durumunda kalan şahsın önümüzdeki günlerde kendi kişilik(!) faturasını bu hemşiremize çıkarmamasını diliyorum.

  • mardin kızıltepe'de yapılan halı desenli yollar

    kilim/ halı desenlerinin sembolik anlamını artık unutmuş bir nesile fazla geldiğini düşündüğüm gayet başarılı düzenlemedir. türk kültürünün modern şehir hayatına sızmasıdır. vaktiyle el dokuması güzelim halılarını makina halısına yok pahasına değişenler ve çocukları bundan anlamayabilir.
    yolların salak saçma gri olması kadar sıkıcı bir şey yok, keşke bütün yollarda benzer düzenlemeler yapılsa. en az gökkuşağı merdivenleri kadar içim açıldı, akıl edeni tebrik ederim.

    gene gerizekalı betonarme binalara estetik kaygı ile yapılan mozaikli motif çalışmalarını da beğenmişimdir. bunların sadece belirli mahallelerde olduğunu sanan cahil cühelaya bakmayınız, biraz estetik biraz da yalıtımsal kaygılar ile 60’lı yıllardan gelir ve zamanının en popüler mahallelerinde bulabilirsiniz. tabii ki bu fikri herkes mükemmel uyguluyor diye bir kural yok, güzel ve korkunç uygulamaları özellikle istanbul’da bir aradadır. mozaik süsleme ve dış cephe kaplama örneklerini hemen her ülkede bulabilirsiniz. mozaiğin dijital dünya yansıması ise pixelarttır.

    mozaik ile bu kadar iç içeyken beğenilmeyenin seçilen desende olduğunu düşünüyorum ve bir çok kültürün harmanlandığı anadolu kültürünü modernleşmek adına neden bu kadar hor gördüğümüzü anlamıyorum. modernizmi yakalamış devletlere baksak mitolojilerinden tarihlerine her şeyi benimseyip bugünlerine taşıdıklarını görebiliriz. biz türk mitolojisini okullarda okutmuyoruz, edebiyatımız kaşağı sıkıntısı; türk * sembolizmi ve yerel zanaatlar hakkında eğitim ise hak getire. sanırım kendi sorumun cevabını da bu arada buldum.
    arap’ın hikayelerine, nors’ların tanrılarına hayranlık duyduğumuz kadar islam’ın türklerin hayatına getirdiği kısıtlılığı aşıp aşklarını, üzüntülerini ilmek ilmek halıya dokuyan kızlarımızın emeğine de hayranlık duyabilsek keşke.

  • dolar dip yaparken sesi çıkmayan ekşici

    29 ocak 2018 dolar kuru 3,785*
    28 ocak 2019 dolar kuru 5,265*

    hala bir dip görememiştir.
    (bkz: #81726069)

  • erkeklerin kadınlarda baktığı ilk yer

    sözlük erkeği ise kesinlikle ama kesinlikle ırkına bakıyorlar. türk ise gömme operasyonu, yabancı ise güzellemeler şeklinde devam ediyor. ötesi yok.*

  • sözlükçülerin favori bira markası

    bir markası varsa da bilemiyorum ama brugge’de içtiğim hindistan cevizli bira ilk sırayı alır. peşine delirium tremens ve brunehaut çilekli bira en sonuna da amstel’i yapıştırır kaçarım.
    yabancı bira içince yerliler gerçekten tırt geliyor. adamlar şehre bira boru hattı çekmiş daha lafa söze gerek yok.

  • cevizli baklavanın fıstıklıdan daha güzel olması

    hepsi yalan tek gerçek çikolatalı * baklava

  • parasına kesinlikle değen şeyler

    iş yerine yakın ev
    visco yatak
    hamile olmaya gerek yok, hamile yastığı
    iyi bir enstrüman
    kindle
    playstation
    benim için diablo, ama stres atabilinecek herhangi bir oyun
    spotify üyeliği
    rahat ayakkabılar
    rahat sırt çantası
    temiz tadı güzel su. keşke para vermek zorunda olmasak.

  • internetten tanışılan kişiyle görüşmek

    96 yılından beri yaptığım eylem. insan her yerde insan; saçma sapan kişilerle de, arasanız bulamayacağınız kafa dengi insanlarla da tanışabilirsiniz. saçma sapanlar yok olup gider, kalan sağlar bizimdir.

  • it'cileri delirtme yöntemleri

    yazılımcıya gidin ve şunu diyin: "ama excel'de yapabiliyoruz"