fictionel6
profili

  • dune (film)

    53 tl bilet parası verip 2d olarak sinemada izlediğim dune'da bu sahneyi bildiğin zifiri karanlığa yakın bir şekilde izledim. imax'de de durum farklı değil. zaten 3d olunca imax'in de ses dışında bir esprisi kalmıyor. bunun sebebi projeksiyon cihazlarının içinde bulunan ve oldukça pahalı olan ampulün sinemacılar tarafından daha ömürlü olsun diye kısık kullanılması sonucu türkiye'de filmleri ne yazık ki sinemada karanlık izliyoruz.

    ben hbo max'de bu filmi gayet parlak şekilde izleyebiliyorken neden karanlık seyretmek için sinemaya gidiyorum. kimse boş boş sinemada izleyin güzellemesi yapmasın. sinemaların kalitesizliğini konuşmak yerine boş yere kalitesizliği övmeyelim. dünyada gelire oranla belki de en pahalı sinema biletinin satıldığı bir ülkede bunu hak etmiyoruz.

  • sinema tarihinin en abartılmış filmi

    şu başlığa yazdığınız filmleri mümkünse neden abartıldığını ve sevmediğinizi 1-2 cümle ile olsa bile ifade eder misiniz.

    eleman bkz vermiş the godfather yazmış. başka bir şey yok. ee yani.. artık abartılan bir film olduğunu mu düşüneceğiz şimdi. aferin büyük oyunu çözdük senin bkz ile..

  • imamoğlu ile yıldırım arasındaki oy farkı

    ya arkadaş siz nereleri takip ediyorsunuz, nasıl bir analitik zekanız var anlamak güç cidden.

    biri yukarda işkembeden yazmış 2 gündür chp’den ses çıkmıyor diye üstüne hemen bir aktroll yapıştırmış.

    kimin nasıl sesi çıkmıyor arkadaş. açın twitter’ı avukatlar, milletvekilleri an be an geçersiz oylarla ilgili veri paylaşıyor. günlerce ümraniye’de oyların takipçisi olan mahmut tanal birkaç saat önce pendik’den paylaştı daha az evvel ali şeker avcılar’dan paylaştı. emine gülizar emecan günlerdir zeytinburnu’ndan paylaşıyor. bu insanlar istanbul’un her yerinden an be an veri paylaşıyor, her ilçede şu an oylar korunuyor. bu insanlar sayesinde oylarımız korunuyor günlerdir.

    ilk gece 23500 çıkan fark sonra maddi hataların düzeltilmesi ile 20000 düzeylerine indi. şu an ki erime geçersiz oylarla olmaktadır. geçersiz oylar ile kayda değer bir düşüş olmamaktadır. sayımı tamamen biten 17 ilçeden akp lehine 1700-1800 civarı bir oy çıkmıştır. akp her ilçeden ortalama 100-150 civarı bir oyu hanesine yazmaktadır. en kötü 15-16 bin bandında bu iş bitecektir.

    geçersiz oyların sayımı tamamen hukuksuzdur. chp bu konuda defalarca itiraz etse de ya il seçimden ya ysk dan dönmüştür. chp’nin madem geçersiz oylar sayılıyor o zaman bursa ve balıkesir’de de sayılsın itirazı ise red edilmiştir. hukuk her zaman ki gibi tek taraflı işlemektedir. geçersiz oy sayımı tamamen top çevirme ve sinekten yağ çıkarmaktır.

    son olarak burada aktrollerin gazına gelerek yersiz yere umutsuzluğa kapılıp yanlış yorumlar yapmayın, chp bu seçim özelinde konuşursak çok iyi çalışmaktadır ve hiçbir olumsuz eleştiriyi hak etmemektedir.

  • babam öldü herkes gırgır yapıyor

    sözlükte poz vereyim derken uçurumdan düşen adam olarak başlığı açılan, urfa kalesinden düşerek hayatını yitiren halil dağ’ın kızının söylediği söz. haberi okuduktan sonra eminim ki bu olayı komedi malzemesi haline getirenler vicdanlarını biraz sorgulayacaktır.

    gerçi sorgulaması bu saatten sonra neyi değiştirir. zaten kızların psikolojisi bozulmuş. intihara kalkışanı olmuş. benim anlamadığım neden bu tür olayları daha en baştan komik olmayacağını algılayamıyoruz. neden empati yeteneğinden yoksunuz. tüm bunların sebebi sosyal medya denen (sözlüğü de buna dahil edebiliriz) bok çukurunda 1-2 fazla beğeni almak için vicdanımızı ve ahlakımızı askıya asmamızdan ileri geliyor. başka birşey değil.

    edit—adamın videosu dikkatlice seyredilirse, aslında çok da riskli bir atlayış yapmadığı görülebilir. adamın atladıktan sonra konduğu yer ile uçurumdan düştüğü yer arasında belli bir mesafe var. adam ne yazık ki konduktan sonra dengesini kaybediyor ve kendini durduramıyor. yaşı genç bir insan bu şekilde atlayıp dengesini kaybetse belki bir çeviklikle kendini kurtarabilirdi düşmekten.

    yani adam gerçekten büyük bir talihsizlik sonucu hayatını kaybetmiş. bu adamın yaptığını bulaşık makinesi tableti yiyenlerle veya gözü kapalı karşıdan karşıya geçenlerle bir tutmayın. adam ölmeyi göze alarak poz vermemiş, güzel bir anı olsun istemiş sadece.

  • 9 nisan 2017 koru hastanesi rezaleti

    daha evvel yazdığım entry'de bebeğin halası ile twitter üzerinden iletişime geçtiğimi ama henüz dönüş alamadığımı söylemiştim. az evvel kendisinden dönüş geldi. yazdıklarını aynen aktarıyorum;
    ----
    "merhaba bebegin durumu büyüdükçe kötüye gidiyor. tum vucudunda kasilmalar var gözleri görmüyor kulaklarinin yapilan test sonucnda cok cok az duydugunu öğrendik. surekli epileptik nöbet geciriyor maalesef hic hic iyi degil. dava sureci uzun oldugu icin sabirla bekliyoruz.

    hürriyet gazetesi ile aile röportaj yapti fakat hastane haber yapilmamasi konusunda baski yapti.

    sesimizi duyuramiyoruz, hicbirsekilde"

    sc: https://hizliresim.com/nwaq2v
    ----
    bu rezalete sebep olanları da, otosansür uygulayanları da allah'a havale edip, vicdanları ile başbaşa bırakıyorum.

  • 2016 rio de janeiro olimpiyatları

    türkiye'de tek kanal dönemlerinde bile olimpiyatlar hiç fire vermeden yayınlanırken, yüzlerce yayın yapan tv kanalı olan günümüzde olimpiyatlar yayınlanamıyor. cidden enteresan bir durum. fight club'dan bir replik geldi aklıma;

    "ev sos dolu ama yiyecek hiçbir şey yok"