bbsbaq9
profili

  • merih demiral

    merih'i kolarov sakatladı, fener kolarov'u alsaydı, merih sakatlanmayacaktı.

    hep zarar ziyansınız lan. yazıklar olsun.

    eğer merih'in çapraz bağları koptuysa, ali koç kendi cebinden oksijen çadırı madırı kurduracak o çocuğu iyileştirecek, çok büyük boykot gelir yoksa, isyan olur.

  • 1 eylül 2019 fenerbahçe trabzonspor maçı

    bana göre sezonun maçı, çok erken belki ama öyle, hiç bir maçın potansiyel sonucu bu maçın yaratacağı etki kadar etki yaratamayacak;

    bu sene bizden birşey olmaz(galatasaray), iki aday var bu sene; biri fener, diğeri trabzon. lig sonunda ikisi çekişiyor olur.

    bu sene trabzon'un senesi olacak, şampiyonluğu kovalayacaklar, olamasalar dahi trabzon bu sene büyüyecek. ve trabzon feneri kadıköyde yenecekse o sene bu sene. ben; trabzonu 2011 sezonu dahil, 90 ların ortalarında ki o harika takımdan beri ilk defa bu kadar iyi, bu kadar kenetlenmiş iyi hava yakalamış ve bu kadar güçlü oynarken görüyorum.. ahmet ağaoğlu bana göre büyük şans, çok düzgün ve zeki bir adam. ünal hoca büyük şans ve ellerinde potansiyelli bir futbolcu malzemesi ve potansiyeli olan; kızgın ve şampiyonluğu isteyen bir şehir var, trabzon havaya girerse buradan götürür, herşey denk gelmiş görünüyor. bu maça çok ihtiyaçları var, feneri kadıköyde yıkarlarsa bu çok fazla şey ifade eder, ünal hoca da kazanmaya oynayacaktır, zaten geri vites yok adamda. trabzon şehri gerçekten inanmaya başlarsa bütün maçları kazanmaya başlar içerde, türkiyeyi ligin ortalarından sonra arkasına alır.

    fener bu maçı kazanırsa fenerbahçe şampiyon olur, yakalayamazsın, fenerbahce büyük takımdır ve şu an taraftarları çok gergin ve yıllardır bu kadar aşağılanmamışlardı, şimdi çok istiyorlar şampiyonluğu. fener bu maçı kazanırsa fenerden alamazsın da sampiyonluğu, ersun mersun hikaye. onların da bu sene 17/17 potansiyelleri var içeride, fenerliler bu sene inanıyor, bu maçla iyice inanırlar ve fark yakalarlarsa rüzgarlarının kesilmesine izin vermezler, bu sene olmaz artık. yaşamadıkları travma kalmadı son 20 senede ve artık dibe vurdular.

    bir futbolsever olarak keyifle izleyeceğim. bu maç; lig için 3 puandan fazlası; ayrıca bu iki takım belki en büyük değil ama en nefret dolu rekabete sahip. çok iyi maç bu maç

    not: sik sok muhabbeti yapan kodumun zekasız ergenleri, siktirin gidin lan buradan. maç ile ilgili entry okuyamıyoruz, yok hamsi, yok yosma yok bilmem ne, komik mi olm bunlar? nasıl bir zeka seviyesi bu? orta okul bebesi mi doldu burası, yoksa ben mi çok yaşlandım yada artık herkes mi gerizekalı. entrylerin %80 gerizekalı ortaokul muhabbeti, söyle sokacaz böyle sokacaz,şöyle soktuk. ne salak adamlarsınız lan siz, büyüyün biraz, sivilcenize sokayım. dellendim.

  • 6 ekim 2017 türkiye izlanda maçı

    cok onemli bir ayrinti var;

    ıki maci da kazanip grupta ikinci oldugumuzu varsayarsak, eleme oynayacagiz. 8 adet ikinci takim eleme oynayacak, en kotu ikinci elenecek.

    italya,danimarka,isvicre(veyaportekiz) gruplarinda ikinciliklerini garantilemis durumdalar, ve biz iki maci kazansak da, bu takimlari seribasi hesabinda kullanilan, fifa world ranking e gore gecmemiz mumkun degil. bu durumda geriye 1 tane seribasi spotu kaliyor.

    bu seribasi spotuna sahip olabilmemiz icin, galler in elemenin disinda kalmasi gerekiyor, ya en kotu ikinci olup elenmeliler ya da gruplarinda 3. olup elenmeliler.

    eger galler, cuma gunu oynayacagi gurcistan macini ve son oynayacagi irlanda macinin ikisini birden kazanamazsa %99.9 eleniyor. ıki mactan 4 puan cikarip grubu bu sekilde 2. bitrseler dahi en kotu ikinci olup eleniyorlar.(cok siradisi seyler olmasi gerek diger gruplarda, elenmemeleri icin)

    yolumuz acik, sans bizden yana gorunuyor. kuzey irlanda, iskocya(slovakya), yunanistan(bosna), isvec(hollanda) yi kazanilan son 2 mac ile beraber son bir yillik takvimde performansimiz iyi oldugu icin; maclardan sonra, kuradan once hesaplanilacak ranking cetvelinde altimiza aliyoruz.(slovakya, isvec ve kuzey irlanda ustumuzde su anda ama biz iki macimizi da kazanirsak yeni rankingde onlerine geciyoruz) galler' in maclarini da takip etmeliyiz ki seribasi olamayip italya ile falan oynamayalim.

    ulan dunya gozuyle bir dunya kupasi daha gorelim, matematik manyagi oldugumuza degsin be. hadi cocuklar bileginize kuvvet.

    not: iki maci da kazandigimizda, ukrayna(hirvatistan, kosova) da bizimle birlikte iki macini birden kazanirsa, dunya kupasina direk gidecek takimi gol averaji belirleyecek. su anda ukrayna ile gol averajimiz esit, yani son iki macta ukrayna dan fazla fark yapmamiz bizi cok acayip bir sekilde dunya kupasina direk gonderebilir. biz hirvatlari iceride yendiysek bizden daha iyi top ounayan ukrayna da ayni seyi yapabilir. kosova farkli yenilmezse bu ihtimali ciddi ciddi dusunmeye baslayabiliriz. olabilir, olur mu olur, hem de bal kaymak olur. sizin de bileginize kuvvet kosovali kardesler.

    saygılar.

  • yılmaz vural

    galatasaray'ımın başına geçip, selçuk ve semih'i günde üç öğün dövmesini istediğim teknik adamdır. hadi hocam sen yaparsın bu işi

  • igor tudor

    igor tudor'un galatasaray tarihi açısından farklı bir önemi vardır. anlatayım, bilenlere hatırlatayım.

    1998 senesi, galatasaray şampiyon liginde juventus, rosenborg ve athletic bilbao ile aynı grupta, o zamanlar juventus dünyanın en iyi takımı olarak gösteriliyor, kadrosunda zidane'lar inzaghi'ler, conte'ler, deschamps'lar..şampiyonlar liginde o zamanlar gruptan sadece bir takım cıkıyordu, bir de en iyi ikinci galiba. herneyse, 5. maçlar öncesi lideriz, kazanırsak çıkıyoruz, yenilirsek eleniyoruz, berabera kalırsak son maça kalıyor.

    bu sıralarda abdullah öcalan firari, italya'ya kaçtı, italyan hükümeti bize vermiyor öcalan'ı. bütün türkiye italya düşmanı oldu, kinder'inden benetton'una herşey boykot ediliyor. inanılmaz bir soğukluk var arada. mevzu juventus'un istanbul'a gelmek istememesiyle daha da büyüdü. zidane'ın başı çektiği "türkiye"de can güvenliğimiz yok" açıklamarıyla juventus türkiye'ye gelmedi. uefa maçı erteledi.

    maç öncesi inanılmaz bir gerginlik var. eskiden böyle değildik, birleşip milli tepkiler verebilirdik, fenerlisi beşiktaşlısı herkes bir oldu . uefa da üstüne tüy dikip maça fransız halem atadı. galatasaray-juventus maçı değil, sanki türkiye toptan italya,ermenistan, fransa,uefa kim varsa toplu savaşa giriyor anasını satayım. bütün türkiye televizyon karşısında, futbolla alakası olmayan eniştem bile gerginlikten kendinden geçmiş. inanılmaz bir atmosfer.sokakda sadece kedi köpekler var. maç başladı 1-0 geriye düştük, amoruso attı. elenmek üzereyiz, fransız hakem gilles veissiere(adını unutmadım o.ç. senin) maç boyu bizi katletti.

    90 dakika bitti, uzatmalardayız, hem onurumuz elden gidiyor, hem galatasaray eleniyor, herşey bombok. duraklamalardayız.

    bir frikik oldu biraz uzaktan, topun boşuna hagi geçti, ceza sahasına doğru kesti, top igor tudor'a geldi. genç tudor juventus'un golünden sonra lippi tarafından savunmayı beşlemek için oyuna alınmıştı. neyse, top altı pasa doğru süzüldü.tudor saçma sapan bir şekilde; biraz da panik olmuştu( zaten çok gençti o zaman) topu direk bizim takımın en kısalarından suat'ın önüne indirdi alda at dercesine. suat 2 metreden dokundu, kafayla attı golü. bütün türkiye gol diye bağırdı, hissettik onu, sokak yıkıldı.

    işte o maç türk televizyon tarihinin en çok izlenen yayınıdır, sadece en çok izlenen spor yayını değil, tüm zamanların en çok izlenen yayınıymış. işte igor tudor, o günü kurtaran, onurumuzu kurtaran, türkiyenin kahramanı... dayım o kadar sevdi ki bu adamı, ertesi gün dükkana posterini asacaktı, bulabilseydik=) igor tudor, bir türk kahramanıdır, her ne kadar son maçta bilbao'ya yenilip elenmiş olsak da galatasaray'ı potada tutan adamdır. has galatasaraylıdır. hoş gelmiş. şampiyon olursak, dayıma posterini yollarım artık.

    edit: djorkaeff i yanlış hatırlamışım. marston and son uyardı.

  • fenerbahçe basketbol takımı tarihinin en iyi beşi

    ibrahim kutluay'ı tanımayan, yeni nesil olduklarını umduğum sözlük yazarlarını gören beni üzmüştür, biraz da sinirlendirmiştir.

    adam fenerbahçe tarihinin en iyi basketbolcusu belki de
    bogdanovic kim amk.

    avrupa'nın en iyi takımının skoreri , avrupanın en iyi sutor guardlarından biri ol, ginobiliyle rekabete gir, finalde onu mağlup ederek euroleague'i kazan, maçın en skorer oyuncusu ol, yaptığı herşeye rağmen en motive oyununu fenerbahce'de oyna,gönlünü koy, fenerbahce ile euroleague'in ve türkiye liginin en skorer oyuncusu ol, avrupa ikincisi milli takımın en skorer oyuncusu ol(turnuva genelinde 1. nowitzki, 2. stojakovic, 3. ibo) takımı taşı. bebeler burada bogdanovic yazsınlar. he bogdanovic, sefolosha amk. şunu obradovic'e sorsan götüyle güler, en iyi o bilir iboyu, beraber euroleague şampiyonu oldular.

    not: sinangülerspor.

  • arda turan

    utanç tablosu

    mesele anladığımız kadarıyla şu; bazı oyunculara 500 bin'in altında prim veriliyor ve bu futbolcular arıza çıkarıyor, arda'da bu topcuların sözcülüğünü yapıyor, fatih terim'e tepki gösteriyor, hocam geceleri rahat uyuyormusun falan filan diyip fatih hoca nezdinde haddini aşıyor. arda, yıldırım demirören'e gidiyor, iş büyüyor vs., ve bunlar turnuvadayken yaşanıyor, cepheleşme oluyor, bu futbolcular fatih terim'e cephe alıyor, fatih terim de karşılık veriyor.

    yukarıda ki tabloyu gören bir tc vatandaşının tepki göstermesi kadar daha dogal ne olabilir. peki sadece futbolcuları mı suçluyoruz.

    prim kaldırılmalı, kimse milliyetçilikten bahsetmesin, turnuvanın en çok prim alan takımı türkiye'mi yoksa tek kuruş almayan italyanlar mı daha milli duygularla oynuyor gibi göründü size? ya da kırmızı beyaz için oynamak turnuvanın en yüksek primini almayı mı gerektirir ve daha sonra rakamları problem etmeyi? italyanlar milliyetçilikten, bayraktan, milli duygulardan bahsedebilir, siz edemezsiniz, o hakkı kaybettiniz, öyle bir hakkınız yok sizin.

  • jan olde riekerink

    galatasaray'ıma kazandırdığı,bir rica ile getirttiği asistan, frans hoek'in koçluk kariyeri şu şekildedir.

    afc ajax, barcelona, bayern munih, manchester united, hollanda milli takımı'nda hem yardımcı antrenörlük ve kaleci mentorlüğü yapmış. uefa, fifa ve hollanda federasyonunda dersler veriyormuş ve methodu "hoek method" olarak anılıyormuş. ayrıca büyük efsane cruyff'ın yardımcılığını görevinde bulunmuş.

    bundan kariyerli dünya da 2-3 koç vardır, hatta belki de yoktur. riekerink'i cahilce fazla küçümsedik galiba, hem kendisinin kariyeri çok boş görünse de aslında dolu dolu. kendisi ve birlikte çalıştığı meslektaşları, tanıdıkları, altında üstünde çalıştığı adamlar buram buram kalite kokmaktatır. benim kafam cok rahat.

  • pointer nick'li yazar tarafından taciz edilmek

    evet arkadaslar hepimiz keklenmişiz, ihtimal bile değil,bu kesin. şöyleki;

    bir önceki entrymde hikayede ki bosluklardan, eksiklerden, yanlıslardan bahsetmiştim.
    (bkz: #61519004)

    sanırsam güzel bir kızım ın yalan söylediğine hikayesinde tutarsızlıklar, yanlışlar, boşluklar olduğuna dikkat çekmiştim.

    pointerın hesabına girip, entrylerini inceleyince gerçek ortaya çıktı.

    önceki entryimde caps almayı bilmeyen bir kızın bilgisayarında utorrent, opera ve değiştirilmiş imleç olduğundan ve bunun imkansız olduğundan bahsetmiştim.

    pointeri inceleyince pointer'ın bilgisayar mühendisi veya yazılımcı olduğuna kanaat getirdim.

    öncelikle pointer ne demek oradan başlayalım;

    pointer bilgisayar biliminde bir değişkendir ve hafıza da ki adresleri tutar.

    pointer suserı; kernelex,shellcode,software defined network... gibi bir çok bilgisayar bilimine ait baslıklara entryler girdiğini görüyoruz, bu terimler kesinlikle düşük konsept değiller,emin olun. bu adam bilgisayar mühendisi, net. daha fazlası da var entrylerinin programlamaya dair, benim bir mühendis olarak buna şüphem yok. girip bakabilirsiniz sizde. birinin linkini vereyim.
    (bkz: #55524816)

    şimdi dönelim sanırsam güzel bir kızım ın, yani caps almayı bilmediğini ve bunu 2 saat sonunda telefonla cekerek hallettiğini iddia eden kızın capsineeeee.

    https://i.hizliresim.com/815xo7.jpg

    utorrent,opera, değiştirilmiş imlecin mantıksızlığından bahsetmiştim fakat sağ alt köşedeki logoyu atlamışım. onu farkedince kafamda simsek caktı, bu logo avg nin logosu, freeware bir antivirus programı ve bildiğim kadarıyla hiçbir hazır bilgisayara yüklü gelmiyor. bu da yüklenmiş.

    bu ekran görüntüsü caps almayı bilmeyen bir kızın değil, bir bilgisayar mühendisinin ekranının görüntüsü. eğer palamut logosunun ve o logonun kenarlarında logonun ne olduğunu bilen mühendis arkadaslarım varsa aydınlatsınlar bizi. ben bilmiyorum onlar nelerin logoları ve onların ne olduğu ortaya cıktığı an ben konunun tamamen kapanacağını düşünüyorum.

    edit: nickiminkahyası arkadaşımdan destek geldi, o logo şu imiş;

    "win 10 öncesi işletim sistemleri için win 10 özelliği sunan uygulamaları bir arada toplayıp kolay erişim sağlamaya yarayan menü şeysi o fındık. daha doğrusu meşe palamudu."

    kac kişide var bu programların hepsi birden bilgisayar kurtları ? sizde yol ama caps almayı 3 saatte ogrenemediginu iddia edip en sonunda telefonla resmini çeken bir kız da var oyle mı ?

    aynı zamanda saatlerin tutarsızlığından, sansürlendiğinden daha önce mesaj kutusunda hiç mesaj olmadığından falan bahsetmiştim entrymde.

    durum söyle olmus olmalı, bu kendini çok zeki sanan hasta ruhlu arkadas, capsin bir problem yaratmayacağını düşünmüş, insanlar talep edince de oturmus kendine kendine bir hesabından diğerine mesajlar yazmıs. tarihleri falan sansürleyeyim derken aşağıdaki logoların yaratacağı problemleri öngörememiş. ayrıca cursorunun değiştiriyorsa o %90 bilgisayar mühendisidir, caps almayı bilmeyen birisi diil.

    sonuç olarak keklendik hepimiz binlerce insan.

    daha yazarım bunu, daha fazla açıklayabilirim ama bu mühendis arkadasımızın 2 hesabı olduğu ve bizi trollediği gerçeği bir önceki entrymdeki bütün o boslukları dolduruyor.

    binlerce kisi keklendik.

    ama yakalandın dostum.

    o mesaj kutusundaki sacmalık da suradan kaynaklanıyor, bu kendini çok akıllı sanan arkadas caps isini atlıyor hazır etmiyor. talep gelincede bir hesabından ötekine mesaj atıp dolmasını dolduruyor. o yüzden sansürlüyor ilk mesajın tarihini, "saatlerdir" diye bir ibare gecirerek de büyük hata yapıyor. o yüzden o mesajın öncesi yok ,gelen kutusunun ilk mesajı gibi görünüyor.yani o güya capsi öğrenmeye calıstığı zamanlarda fake mesajlarını yazıyordu ve buna dair bir şüphe uyandırmamak, bizi gercekten capsi bilmediğine ikna etmek icin de telefonla cekti.