enduksiyon bobini7
profili

  • tansu çiller'in siyasete geri dönmesi

    bu şahıs en son kriz zamanı muhalefette olduğu halde baraj altında kalmayı başarmıştı. zira iktidardayken yaptıkları yenilir yutulur cinsten değildi:

    gümrük birliği kisvesiyle memleketi tüm avrupa'ya açık pazar haline getirdi. iktidarda kaldığı süre boyunca karanlık isimlere arka çıkmasıyla koca ülke faili meçhul cinayetten geçilmez oldu. kıbrıs'ın kuruluşunda garantör ülke olmamızdan dolayı bizim içinde olmadığımız hiçbir yere üye olamayacak durumdaki güney kıbrıs'ın üstelik tüm adayı temsilen ab'ye katılımının önünü açtı. işçiler haklarını talep edip greve gitti diye ülkenin emekçi insanlarına terörist muamelesi yaptı. hepsinden önemlisi profesörü olduğu ekonomi alanında cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük krizlerden birine neden oldu. adı hiperenflasyon ile birlikte anılırdı. hiçbir zaman halka yakın olmadı. demirel'in tırnaklarıyla kazıyarak büyüttüğü partiyi potansiyeline rağmen eritip yok etti.

    yeni nesil zaten tanımıyor, eski kuşaklardan seveni çıkmaz. bu şartlarda millette karşılığı ancak doğu perinçek kadar olur.

  • kemal sunal'ın en kötü filmi

    genel cevapların hemen hepsi 80'lerin ikinci yarısında çekilmiş filmlerinden oluşmaktadır. bunun iki temel sebebi vardır:

    1 - kendisini absürt komedinin erişilmez zirvesine çıkaran natuk baytan'ın vefatı.

    2 - 70'lerde kemal sunal'a, 80'lerde ilyas salman'a yardımcı rolde destek vermiş şener şen'in başta komedi, devamında ise dram filmlerinde başrol oynayarak başarı elde etmesi. özellikle o dönemi hatırlayanlar (veya sonradan araştıranlar) şener şen'in bu atılımını kemal sunal'ın nasıl küçümseyerek yorumladığını bilir. gelgelelim zaman şener şen'den yana işlemiş; bunu gören kemal sunal (artık kendisini komedide zirvede tutacak bir natuk baytan'ın da olmamasının etkisiyle) toplumsal/dram filmler denemiş fakat bunda da pek başarılı olamamıştır.

    1972'de yan rol ile ilk kez sinemada yer aldığı tatlı dillim filminden vefatına dek en çok filmde rol aldığı yıl tam 7 film ile 1988' dir. zaten o yıl çekilmiş ******* filmlerine bakacak olursak gerek komedide gerekse toplumsal dram tarzında hep bir bocalama görürüz. komedilerinde ilerleyen yaşına uygun yazılmamış başroller, yavan senaryolar ve kendisinin cevherini natuk baytan gibi ortaya koyamayan rejiler yüzünden düşük performans sergilemiştir. dram türünde ise her ne kadar tiyatro kökenli olsa bile bu tarz filmlere uygun bir aktör olmadığı açıktır.

    yine de türk sinemasının ve çocukluğumuzun efsanesi olması sebebiyle emeğine saygıdan tüm filmleri izlenir. zira yeri apayrıdır.

  • 17 aralık 2018 uefa avrupa ligi kura çekimi

    fenerbahçe'ye chelsea'nin çıkmasını beklediğim kura çekimidir.

    zirveyi onlarla yaptığımızdan beri günyüzü görememiştik. belki yeniden eşleşirsek elensek bile üstümüzdeki bu cenabetliği atarız, kim bilir?

  • 2 temmuz 2018 mustafa cengiz açıklaması

    (bkz: alevli top is coming)

  • nusret'in narcos dizisinde rol alması

    oğlum bu adamın görüneceği yerin bir sınırı kalmadı gibi.

    düşünsenize lan, seneye game of thrones'un final sezonunun son bölümünde ejderha'ya et yedirdiğini. *

  • vagner love

    adam onca sene rusya'da oynadı, türkiye'ye gelince de tıpkı ruslar gibi gele gele alanya'ya geldi.

  • ronaldo luis nazario de lima

    hem messi hem de cristiano ronaldo'nun kıçlarını yırtıp ta ulaşamadıkları dünya'nın en önemli kupası olan dünya kupası'nı gol kralı olarak kazanmıştır. artık 2018'de bu iki makina kılıklıdan biri 30'lu yaşlarında kazanırsa onu bilemem bak.

    gençken kadroda olup forma giymeden kazandığı 1 tane daha dünya kupası * var da, onun sayılmasına ronaldo gibi bir efsanenin ihtiyacı dahi yoktur.