tanimlanamayan yazan nesne6
profili

  • 1 porsiyon yemeğe 1000 tl verebilecek yazarlar

    bir kaç yıl içinde bütün çalışan yazarlar, 5 yıl sonra ise öğrenciler falan dahil bütün yazarların içinde bulunacağı liste. 10 yıl sonra ise 1000 tl'ye ekmek dahil yiyecek alınamama ihtimali olabilir. türk lirası ile başlık açmayın, açtırmayın, enflasyon çok acayip bir şey.

    edit: gelecek nesilller için hard currency cinsinden 24 mart itibari ile;

    1 usd = 32 tl
    1000 tl = 31 usd

  • dünya tarihinin en güçlü devleti biziz

    dünyanın en büyük bankalarından birinde bulut teknolojileri mimarıyım. dünya çevresinde 300 bin çalışanı olan ve trilyonlarca paraya hükmeden londra merkezli bu bankanın üzerinde güneş batmayan alt yapısı microsoft , amazon, google gibi 3 adet birleşik devletler merkezli şirkete emanet. avrupa birliği, ingiltere, çin vs merkezli tüm alt firmalar ve takımlar işte bu alt yapıyı kullanıyor .

    dünyadaki tüm kişisel mobil cihazlar ya google android ya apple ios kulanıyor, tüm kişisel bilgisayarlar windows kullanıyor.

    bindiğiniz arabalar, uçaklar, bu firmaların altyapısı ile dizayn ediliyor, yediğimiz yemeğin tohumu, sulaması bu firmaların alt yapısı ile kontrol ediliyor, evimize onların lojistiği ile geliyor. seyrettiğimiz film, dinlediğimiz müzik bize birleşik devletler şirketleri ile geliyor.

    daha uzatmak mümkün ama konu anlaşılmıştır, burada bence en önemli fark, bunların özel şirket olması ve her ne kadar amerika merkezli de olsa aslında amerikan başkanının direkt kontrolünde olmaması.

    yani biden bir cengiz han değil, askerleri yığıp büyük toprak parçalarını işgal etmeyecek, ama amerika gelmiş geçmiş en büyük global güç.

    doğru sözdür.

  • iphone 14 pro max

    ne yaparsınız yapın ama yazarlardan onay almadan almamanız gereken telefon. onay almak için ekşi sözlük iphone sahipliğine uygunluk bölümü ateşeliğine sunmanız gereken belgeler;

    * mesleki durumu gösteren belge - mavi yakalı olmadığınızı, plazada ya da kendi ofisinizde çalıştığını göstermesi gerekmektedir.

    * son 3 yıllık gelir beyannamesi - gelirinizin istanbul ortalamasının en az 10 katı olduğunu belirtmesi gerekmektedir.

    * kullanım amacını gösteren 10000 kelimelik yazi - kamera, mikrofon gibi özellikleri tam kullanabileceğinize namus ve şerefiniz üzerine söz verdiğiniz açıkça ifade edilmeli.

    * ikametgah belgesi - kadıköy, nişantaşı, etiler gibi bir mahallede yaşadığınızı kanıtlar nitelikte olmalı.

    işbu belgeleri toplayamıyorsanız, hafifletici sebepleri özetleyen bir kapak yazısı sunmalısınız. her başvuru duruma göre değerlendirilip, bu telefonu alıp alamayacağızına dair karar verilecektir.

    onaylar maksimum 3 ay süre için verilmekte, bu onay süresi içinde zam gelirse iptal olmakta ve yeniden başvuru gerekmektedir.

    imza: baş ateşe tanımlanamayan yazan nesne

  • maske takmamayı savunan tip

    maske takılması esas olarak kendini değil karşıdakini korumak için yapıldığı için, bu kadar bol bulunmasına şaşırmadığım tiplerdir. çünkü çoğu insan bencil, başkalarının hakkını iç etmek için fırsat kollayan, dolandırıcı, kötü niyetli bir yaşam sürmeyi marifet sanıyor.

    bu adamlar potansiyel mikroplu tükürüklerini; yürürken, konuşurken etrafındaki 4 metrekarelik alana saçarlar, siz de içinden geçip hasta olursunuz. halbuki dandik bir maske olsa bile kokmuş tükürükler 15-20cm uzaklığa anca ulaşır, manyak gibi dibinizde durmayan adam dışında kimseyi hasta etmezsiniz. yani sosyal mesafeye dikkat ederek ve maske kullanarak oldukça verim alabilirsiniz.

    yabancı makalelerde kesin dil yerine yani may/could gibi azaltır yerine azaltabilir şeklinde kullanımı da bu yüzden. maskenin temel mantığı spreyi azaltmak ve uzaklara yayılmasını engellemek. ne kaçan virüsü, ne de uzaklığı 0'a indirmiyor, dolayısıyla kesin çözüm değil. siz covid'li adamın dibine girerseniz, maskenin arkasından da hasta olunabilir. hem virüs yükü, hem bunların ulaştığı mesafe önemli parametreler. bilim her olasılığı tartmadan kesin konuşmayı sevmez.

    görsel

  • 2017 yılında moskova metrosunda çekilen fotoğraf

    taş tabletten okusalar “mağara adamı”, elektronik cihazdan okusalar “teknolojinin esiri” olarak nitelendirilecek insanların işlenmiş ağaç ölülerinden içerik okumalarını betimleyen fotoğraftır.

    okunan şeyde içerik önemli araç değil.

  • uzun lafın kısası'nın ingilizcesi

    (bkz: long story short)