joel6
profili

  • survivor 2018 all-star

    — 2 hafta sonra —

    ümit karan: acun abi iznin olursa bir önerimiz olacak. cumali’yi biz de 2 hafta misafir ettik. ziyadesiyle yetti. cumalikos akgülos olarak yunanistan takımına göndermeyi teklif ediyoruz.

  • 23 aralık 2016 internet yavaşlaması

    twitter ve youtube uzun bir süre kendine gelemez. ekşi sözlük'ün de durumu parlak değil.

    beslediğimiz köpek bizim elimizi ısırdı, bizi yönetenlerin zorla kafamızı kuma gömmekten başka çözümleri yok.

    bu ülke bu dünyanın cehennemi.

  • 15 temmuzun resmi tatil ilan edilmesi

    kendi elinle devletin içine örgütleri, çeteleri sok. o grubun palazlanmasına göz yum "dindar"lar diye. terörist dinci grup darbe girişimine kalkışsın ve 200+ vatandaşı öldürsün.

    bu durum karşısında sorumluluk alıp istifa edeceğin yerde o günü bayram ilan et.

    (bkz: 15 temmuz pişkinlik bayramı)

  • age of empires'ten akılda kalanlar

    haritanın heeeeeeer yerine dağınık şekilde köylü gönderip ve town center inşa edip bir türlü oyunu bitirtmeyen ibne arkadaş.

  • sözcü gazetesinin adblock kullananları engellemesi

    karşılığında paralı ve reklamsız model sunduğu için bence gayet mantıklı bir engellemedir.

    reklamdan rahatsız olan ayda 5 tl versin reklamsız bir şekilde siteyi gezsin.

    amına koyim birazcık elinizi cebinize atın, beğendiğiniz takip ettiğiniz gazete madem, destek olun. reklam geliri kazanmasına karşıysanız siz gelir kaynağı olun.

    taş mı yesin arkadaş millet anlamıyorum ki ne istiyorsunuz.

  • kanzuk

    taşak geçmeyi bırakalım, işin en garip olan tarafı şudur.

    türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı internet girişimlerinden birinin sahibisiniz. türkiye'de internetten çıkıp genel kültüre katkı yapmış bir mecrasınız. markalar tek günlük reklam için binlerce lirayı ayaklarınıza döküyor.

    lan böyle bir mecrayken siz nasıl da internet dünyasının birinci kuralını uygualamadan yarak kürek hareketlere girişirsiniz. böyle bir tasarım değişiminden önce minimum bir sene a/b testi yapıp kullanıcılardan geri bildirim almanız gerek bunu size biz mi öğreteceğiz? user experience diye bir şey var, hiç duydunuz mu?

    örnek isterseniz eğer; hepsiburada.com yeni tasarımını 1,5 yıla yakın bir süre test ettikten sonra devreye aldı. test sırasında geri bildirim formlarından hedef kitle ile bire bir in-depth görüşmelere kadar envai çeşit test uyguladı.

    sizin en büyük varlığınız lan bu site ve tasarımı öyle ''bence güzel oldu kanks, gece basalım geçelim'' diyerek nasıl değiştirirsiniz, valla aklım almıyor.

    oğlum eskiden internet dünyasının kralı digg'di. sonra tek bir hata yaptılar ve kullanıcıların hepsi reddit'e kaydı. şu anda digg'in esamesi okunmuyor. bu bence size örnek olsun.

    ha bir de diğer saçmalık, tek bir resmi açıklama yok. lan olum deli misiniz siz, çıkıp bir resmi açıklama yapsanıza. tasarım ekibinizin başındaki adam mesela anlatsa ya neyi neden ne düşünerek yapmış biz de bir aydınlanalım?

    bak örneğin, facebook reactions projesinin başındaki adam yıllardır süren test aşamasından sonra devreye alınan yeni ''like'' butonu projesini nasıl anlatmış bak al wiframe'lerinden prototiplerine kadar: https://medium.com/…likable-5c403de72a3f#.42y8bs7ii

    kanzuk, bence çıkıp bir açıklama yapın fazla vakit kaybetmeden.