erdemselevren11
profili

  • abdurrahman dilipak'ın hint keneviri yazısı

    tabi kafaları uyuşturmak için din de bir yere kadar.

  • 15 haziran 2017 chp güvenpark yürüyüşü

    (bkz: kemal kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü)

    sanki parkta gezintiye çıktı chp. başlık neresinden baksanız içeriğin çok uzağında. 15 haziran'da güvenpark'ta bir yürüyüş yapılmış bitmiş algısı var. tabii ki insanlar ne olduğunu biliyor ama böylesi büyük bir olayı ifade eden bir başlık olmadığı da kesin.

    bu olayın en önemli tarafı, söz konusu yürüyüşün hukuksuzluklara ve baskılara isyan niteliğinde bir adalet yürüyüşü olması. içeriğe dair başlıkta dile getirilmesi gereken asıl husus bu. ana muhalefet lideri tarafından gerçekleştirildiğini de hesaba katarsak bu bir ilk.

    içerik meselesi bir tarafa en azından bu eylemin öznesine ve amacına saygı gösterilerek başlığın değiştirilmesi lazım.

  • fenerbahçe'nin tff ve uefa'ya 220 mil€ dava açması

    şike örgütü yıllardır yaptığı manipülasyonlardan ve ülkenin kutsallarıyla uyuttuğu ve peşinden sürüklediği milyonlardan yola çıkarak, yeni bir masalı daha medya eliyle servis ediyor maalesef.

    fenerbahçe kulübüne verilen cezalar, sportif yargılama sonucu verilen cezalardır. uefa ve fifa’nın statüleri gereği, tff’nin yaptığı yargılamalar da dâhil tüm sportif yargılamalar, özel hukuk kapsamındadır ve bu yargılamalar sonucu alınan kararlar, yerel mahkemelerde dava konusu yapılamaz. tüm bu kararlara nihai itiraz makamı cas’tır. cas kararları ise ancak usul yönünden isviçre federal mahkemesi’ne taşınabilir. fenerbahçe kulübüne verilen cezalar cas ve ifm tarafından onaylanmış ve kesinleşmiş cezalardır. bu cezalara sportif yargılama sürecinden bağımsız olarak itiraz edilebilecek tek makam avrupa insan hakları mahkemesi’dir. bu mahkemeye başvuru süresi ise çoktan geçmiştir. fenerbahçe’nin aldığı cezalarla ilgili bırakın tazminat başvurusu yapacak, itiraz edecek tek bir makam dahi kalmamıştır. başvurulan tüm makamlar ve kurumlar fenerbahçe yönetiminin şike yaptığına hükmetmiştir. dolayısı ile tazminat gibi bir durum imkân ve ihtimal dâhilinde değildir, zira mevcut durumda böyle bir başvuruyu yapacak herhangi bir kurum veya makam kalmamıştır.

    bu konuda haber ve yorum yapan kişi ve kurumların, bir zahmet bu başvurunun hangi makama yapılacağını da açıklaması gerekir, tabi böyle bir makam bulabilirlerse.

  • fırat kalkanı operasyonu'nun bitmesi

  • bilal erdoğan'a izmir marşlı protesto

    son dönemde alışık olduğumuz üzere yine ülkenin yürekli gençleri tarafından gerçekleştirilmiş protestodur.

    manisa'da seminer var diyerek bilal erdoğan paneline götürülen öğrenciler durumun farkına varınca izmir marşı eşliğinde durumu protesto etmişler ve panele katılmayı reddetmişler.

    asıl vahim olan, okul idaresinin yasal işlem tehdidi.

    http://sendika15.org/…-marsi-soyleyerek-isyan-etti/

    hiç tahammülleri yok; tek gayretleri sorgulamayan, eleştirmeyen, üretmeyen, sadece tüketen bir toplum yaratmak.

    (bkz: türkiye'deki eğitim sistemi/#62001146)

  • hayır nedir videosu çeken gencin tutuklanması

    adam "hayır diyenler teröristtir" dedi, savcılar da gereğini yapıyor.

    asıl ben evet çıktıktan sonraki hali düşünemiyorum.

  • 15 temmuz kontrollü darbe girişimiydi

    böyle bir iddiaya dair değerlendirme ve tespitler şehit olan kişi sayısı üzerinden yapılamaz. bununla birlikte iddia edildiği üzere darbe girişiminin kontrollü olması da ölen kişilerin inançları gereği şehadetine gölge düşürmez.

    kontrollü darbe girişimi iddiasından hareketle bu operasyonu yapabilecek unsurları değerlendirecek olursak, söz konusu yapılar için insan hayatının bir değeri yoktur. türkiye 80 milyon nüfusa sahipken her hangi bir olay için kaybedilecek 10 bin kişiyle bu rakamın 79 milyon 990 bin olması onlar için bir şey ifade etmez. küresel güçlerin ve onların işbirlikçisi zihniyetlerin sıkça kullandığı çoban sürü metaforu gereği de, kendilerince, sürünün bekası için zaman zaman bazı koyunlar kurban edilebilir.

    kemal kılıçdaroğlu'nun iddiası ile ilgili olarak değerlendirme yapmak için çok daha fazla veriye ihtiyaç var. ancak mecliste kurulan darbe araştırma komisyonunda bu olayı aydınlatacak kritik isimlerin dinlenmesine akp'li başkan ve üyelerin engel olduğunu da biliyoruz. akp'nin bu tavrı kontrollü darbe girişimi yönünde şüpheleri hep gündemde tutuyor. ama bu konuda şüphe götürmez bir gerçek var, kayıplar üzerinden bir değerlendirme yapılamaz. zira o kayıpların bu operasyonu yapabilecek unsurlar için bir değeri yoktur, hiç bir zaman olmadı.

  • françois hollande'ın elinin havada kalması

    bizdekilerin aksine sadece muhalefeti değil iktidarı da protesto edebilen yürekli bir adammış.

  • erdoğan'ın davutoğlu'nu dövdüğü iddiası

    işin enteresan ve ürkütücü tarafı kimsenin böyle bir olaya şaşırmayacak olması.

  • düzce belediye başkanının büyük dramı

    allah'tan belediye başkanı dedirtmiştir. mazallah bu zihniyet cumhurbaşkanı falan olsa kendine kaçak saray yaptırır.

  • fakirlerin isyan edip ayaklanmama nedeni

    din.