ah guzel ahmet abim benim7
profili

  • bir kediye verilebilecek en güzel isim

    kedilerin karakterleri kendine özgü olduğundan, en güzel tek bir isim seçmek anlamlı değildir. mesela bir kedi tam bir şakir iken başka bir kedi tam bir zeus olabilir.

  • dark (dizi)

    izlediğim en iyi bilim kurgu dizisi.

    aslında şu (bkz: #109537742) entryme ek yapacaktım ama akışı çok bozduğunu düşünüp ayrıca yazmaya karar verdim.

    --- spoiler ---

    tannhaus'un makinesinin ne yaptığını anlamayanlar olmuş. tannhaus, makineyi çalıştırmak için nükleer enerji kullanıyor. dikkat ederseniz makine, nükleer santralin arazisindeki sığınakta. 1986'da bu makine çalıştığında, nükleer santralde o malum kaza meydana geliyor. varil varil dark matter (omg dark mı?!*) çıkıyor ortaya. tabii bu arada wormhole gibi bir şey açılıyor ve paralel bir dünya meydana geliyor (makine muhtemelen minyatür bir big bangi tetikliyor). adam'ın geçmişe giderek yaptırdığı sic mundus geçitleri sayesinde wormhole kullanılabilir hale geliyor. ama adam, spesifik olarak istediği zamana gidebilmenin peşinde. bunun için de (sadece bunun için mi?) helge'ye çocukları kaçırtıp denemeler yaptırıyor.

    claudia'nın dediği gibi, o patlama ardında sezyum kalıntıları bırakıyor. sezyumun yarı ömrü 30 yıl. aynı durum, jonas 2019'da geçidi kapatırken ve 2020'de tekrar açarken de oluyor çünkü yine nükleer yakıt kullanıyor. en sonunda biriken sezyum etkisiyle kıyamet denen zaman durması ve patlama gerçekleşiyor. ve bu 2. patlama ile varillerdeki dark matterlardan geriye tanrı parçacığı kalıyor. daha sonra jonas(adam) ve claudia bu parçacığı kullanarak istedikleri zamana gitmelerini sağlayan portalı yapıyor. madem bunun yolu buymuş o zaman çocukları neden kaçırıyor? diğer entrymde bahsettiğim zaman örüntüsü ve aile ağaçlarının sağlanması için o çocukların kaybolması gerekli, düğümlerdeki olaylar aynen korunmalı.

    sonuç olarak tannhaus'un makinesi, tasarım amacına uygun olarak bir zaman makinesi değil; paralel dünyaları yaratan bir güç ve zaman yolculuğunun keşfini sağlayan bir tetikleyici.

    edit: şu "kaçırılan çocuklar" meselesini biraz daha açalım. o çocukların ölmesi neden gerekli?

    mads kaçırılıp ölmese ve 1986'daki haliyle 2019'a atılmasaydı, ulrich zaman yolculuğundan şüphelenip mağaraya girmeyecek ve 1953'e gitmeyecekti. eric ve yasin öldürülüp 1953'e atılmasaydı ulrich cinayetle suçlanıp hapse atılmayacaktı. ve o bu şekilde 1953'te mahsur kalmasa, hannah yüzleşmek için o tarihe gitmeyecek ve silja'yı hiç doğuramayacaktı. böylelikle nielsen sülalesi ve hatta jonas da hiçbir zaman var olamayacaktı. (alternatif evrende ulrich'in 53 yerine 86'ya gitmesi önemli değil. bu durumda yasin ve eric'i 1986'ya atıp yine hapse girmesini sağlayabilirler ve hannah da 86'ya gider. egon'la ilişki yaşayıp silja'yı doğurur. silja'nın ne zaman doğduğu önemli değil, önemli olan büyüdüğünde bir şekilde 1890'a gitmesi.)

    zaman makinesi deneylerinin de adam tarafından paravan olarak kullanıldığını düşünüyorum. çünkü noah ve helge'ye direkt "git öldür" dese öldürmezlerdi muhtelemen. noah dindar bir kişilik, zamanda yolculuğu kullanarak cennet'e ulaşabileceklerine filan inanıyor. bu kutsal amaç için deney yaptığını sanıyor. zaten en sonunda kandırıldığını anlayıp adam'a isyan ediyor.

    --- spoiler ---

  • duygusal bağ kurulan dizi

    (bkz: friends)
    burdaki karakterleri gerçek arkadaşlarımdan daha çok arkadaşımmış gibi hissettiğim zamanlar oldu.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    (bkz: allah belanızı versin)
    fuckbuddy ilanları başlığı bile bu başlıktan daha onurlu amk en azından niyet açıkça söyleniyor.

  • otostop çeken gence yalvaran dayı

    üşenmedim olayın tamamını izledim ve tüm bakış açım değişti. siz de izlemeyin diye amme hizmeti:

    1) bu olayda asıl tacize uğrayan kişi çok net şekilde dayıdır. açıklıyorum.

    2) ergenler dayının gay olduğunu biliyor ve onunla dalga geçen yayınlar yapıyorlar.

    3) olayın başında bu ergen mahluklar, dayıyı arayıp gay bi arkadaşları olduğunu ve dayıyla seks yapmak istediğini söylüyorlar. arkadaşlarına "gay gibi konuş azdır şunu da bizi almaya gelsin" diyorlar ve ciddi ısrar ve tahrik ediyorlar. ulan adama penisinin boyunu bile soruyorlar. daha iğrenç detaylar isteyenler izleyebilir. anladığım kadarıyla aynı dayıya bunu 2. yapışları.

    4) dayı geliyor. ergenler karnımız aç, yemek yiyelim hem konuşuruz diyorlar. adam diyor ki bunun anlamı para istiyorumdur, ne kadar istiyorsun. ergen bir şey demiyor. dayı diyor ki gidelim benim evin orda yiyelim, ama illa burda yiyelim derseniz size yemek parası vereyim sizi istediğiniz yere bırakayım gidin yiyin. ben böyle şeylere gelemem diyor.

    5) ergenler bir şekilde arabadan iniyorlar ve akşam biz otobüsle sana geliriz diyorlar. tamam diyor ve gidiyor dayı.

    6) bundan sonrası yok. sadece malum yalvarma videosu var. ama olayların nasıl oraya geldiğini anlamışsınızdır. hatta o videonun 2 dklık hali var onu da izleyin. adam kapıyı kapatıyor ama çocuk hala "dayıı ben gidiyorum" diye sesleniyor.

    7) çocuğun "dayı ben heteroseksüelim" falan demesinin amacı tamamen o kısmı kırpıp biçip videoyla gündem olmak.

    her şey gayet açık. 4. maddedeki para muhabbeti dışında dayı masumdur.

    edit: benim de ilk entryim "her türlü tacize hayır, neresi komik bunun" minvalindeydi. hala öyle düşünüyorum ama bu olayın tacizle falan alakası yok. (bkz: yeni nesildeki tırtlığın sebepleri)

    edit2: 5. ve 6. maddenin arası da varmış, youtubeta yoktu. sizler için onu da atlaya atlaya izledim sevgili suserler (did you mean işsizlik?)

    evdeki muhabbeti gösteriyor. bu davarlar dayının evine gitmiş 3-4 kişi. 18 yaş altı falan da değiller bence. sürekli bir sikiş muhabbeti dönüyor. "dayı o nazlanıyor nasıl ikna edersin" diyorlar, "iknayla olmaz ben zorla yapmam kendi istemesi lazım" diyor. davar gençlik "bizim de öyle deneyimlerimiz olmuştu ama anlıktı madde almıştık. ama bunun 3 tane erkek arkadaşı oldu" falan diyorlar. neyse işte bir şekilde kalkıp gidiyorlar yalvardığı genç en sona kalıyor.

    bu arada yandexe yüklenen videoda dayının penisi açık şekilde görülüyor (mağdurum sözlük). ayrıca videonun kesilmiş haliyle tacizci bir sapık olarak görülüyor, linç yiyor. adam bunlara dava açsa kazanır.

    not: şu olay için totalde 57 dk video izledim. işsizliğime sıçam.

    edit3: yeter artık oylamayın gençler amme hizmeti yaptık tamam da en beğenilen 2.entrym bu olmuş amk rezalet.

  • ekşi itiraf

    erkeklerin; sebepsiz, öyle durduk yerde, sevgililerinin elini tutup şöyle bir öpüp bırakmalarına bayılıyorum ya. bazı durumlarda "seni seviyorum" demekten çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. sarılmak, kendine doğru çekip yanaktan, dudaktan öpmek gibi büyük bir hareket değil; küçücük, naif, her koşulda yapılabilir. ayrıca uzaktan görmek bile çok hoş, gülümsetiyor. lütfen bu dünyanın en basit sevgi gösterisini sıkça yapın.

  • entellektüel grubu tatmin etme gibi bir amacım yok

    öncelikle (bkz: entelektüel)

    türkiye'de en yüksek 4. tiraja sahip olan gazetenin yapmaması gereken bir hatayı içeren haber.

    haberin içeriğine gelirsek, türkiye'deki mevcut iktidarın ve onun tabanının bakış açısına yönelik yapılmış popülist bir açıklama. aydınları ötekileştirerek halk çocuğu imajı çizmeye devam edin bakalım. "ne yapsak da bu halkın kültür seviyesini bir nebze yükseltsek" demek yerine "ne yapsak da cehaleti yüceltip aydınları kibirli göstersek" demeye devam edin. bu taktik son 14 yıldır çok tuttu, nasiplenmeyen kalmasın.