uluslararasiiliskilerci10
profili

  • recep tayyip erdoğan

    gecen aksam is cikisi migros'a ugradim. kasada sira beklerken onumde 30'lu yaslarda temiz yüzlü, temiz giyimli biri vardi. belli memur ve ya beyaz yaka. kasada aldiklarina goz attim, bebek bezi, sut, islak mendil falan filan almisti. 1.5-2 yasinda cocugu oldugunu tahmin ettim.

    hesap 76 lira tuttu.

    kasiyer hanim da bir bilgilendirme yapti. "80 liralik alışverişlerinizde kilosu 20 tl olan muz 5 tl'ye dusuyor." muzlari goz karari birer kiloya yaklasacak ve ya biraz gececek sekilde posetlere koymuslar. almak istersen kasada tartip hemen fise isliyor.

    adam düşündü bir sure. eli kasadaki migros marka cikolataya gitti. 4 lira civariydi. alisverisi 80 liraya tamamlamayi başardı. kasiyer bir defa daha hatirlatti. " su an muz 5 lira, ister misiniz?"

    adam titrek bir sesle "olur" dedi. arkasindan da icime isleyen o soruyu sordu " 1 kilodan fazla gelmez degil mi posetler?"

    ulan 2 kilo gelse muz odeyecegi para 10 lira. 4 lira da cikolata tutmustu, etti 14. zaten 1 kilo muz ve cikolata 9 lira ve onu odemeyi kabul etmişti. muz iki kilo gelse odeyecegi fazladan 5 tl. 5 lira lan. adam bunun hesabini yapti.

    kasiyer tartti bir poşeti. muz 1 kilo 200 gram geldi. muzlari posetleyenler bir tane muzu fazla koymuslar iste aq posete. 6 lira tuttu. adam kasiyere bakti tekrar " oluyor sanirim" aslinda bunu kasiyere söylememişti. muhtemelen kafasinda o sirada hesabindaki paradan alisveris tutarini cikartip, hesapta ne kadar para kaldigini hesapliyordu. sesli düşündü. karti verdi. 10 saniye, pos makinasi islemi onaylayana kadar gozlerindeki o tedirgin bakisi gördüm. ben o sirada cebimde sigara icin ayirdigim 20 lirayi hazirlamistim. eger gecmeseydi ben alip vermeyi teklif edecektim. o da muhtemelen kabul etmeyecekti. pos islemi onayladi. yemin ederim dudaklarini okuyup "oh" dedigini gordum.

    neden bu kadar tatava yaptim? o babanın ve ya annenin cocuguna almak icin düşündügu, artik hic bir zaman alamama ihtimali olan o 4 liralik gida kodeksine uymayan, muhtemelen kansorejen cikolatanin, ona kafasinda 4 islem yaptıran, satranc oyuncusu gibi 4 5 hamle sonrasini hesaplatttiran, o fazladan gelen 200 gramlik bir tane muzu alabilmek doktugu terin sorumlusudur kendisi. butun anlatmak istediğim buydu.

    secimi kaybeder kaybetmez, yargılanır yargilanmaz, bilemem. bunlari gelen gunler gosterecek. ama tum nefretiyle, ihtirasiyla, inadiyla ulkeyi getirdigi halin, o ananin babanin doktugu terin, cocuguna goturemedigi muzun sorumlusu olarak ne bir ceza cekebilir, ne bir yaptırım gorebilir. bunu hic bir sekilde odeyemez. simdi istifa etse, ozur dilese, partisi seçimlerde baraj alti kalsa, ne bileyim 100 sene hapis yatsa, bunu yine telafi edemez.

    umarim inandigi allah vardir. zira buradaki hesaptan kurtulsa allah'in hesabindan kacamaz. o bir muzu, o bir cikolatayi, o teri sorarlar obur tarafta.

    edit: (bkz: @sherosky) uyardi sagolsun, olay 12 kasimda yasanmisti. 12 kasim migroskop baskisinda, '75 tl alisverise muz'un kilosu 5 tl' görünüyor. migros calisanlarini tohmet altinda birakmak istemem. benim 75 tl alisveris uzerine muzun indirimli kilo fiyatını koyup 80 olarak hatirlamis olmam muhtemel.

  • yazarlar parti kursa verecekleri isim

    15 temmuz şehitleri ve demokrasi partisi. simgesi de köprü.

    içeriğine kimse bakmaz, yüzde 40 anadolu'dan alırım. ıcerige bakan solcular, milliyetciler de oy verse yuzde 60'i zorlarim. iddialıyım.

  • arda turan

    ünlü bir futbolcu olmasa eğer, haftasonları ottoman nargile cafe'de takılan, ''sıkıntı yok karşim, adamsın, hallederiz o işi. olmadı ya merveyle, bana ne abi yoluma bakarım'' diye gezen, muhtemelen facebook profiline takım elbiseyle çekilmiş, çatık kaşlı halinin fotografını koyup, '' acılardan öğrendik senden öğrenecek değiliz'' diye açıklama yazacak, ''osmanlı torunuyum,ecdad, 1453, '' diye gönderiler atacak, ''dririliş ertugrul'' hayranı olacak, 27 'sinde evlenip, haftasonu karısıyla yaptığı selfie'leri yine sosyal medyada paylaşıp '' allah bozmasın, çok güzelsiniz'' yorumlarına ''sağol karşim, darısı senin basına '' yazacaktı.

    ünlü futbolcu oldu. forması istenen adam oldu. ünlü kadınlarla yatıp kalktı. çevresi değişti, zengin kankaları oldu. iyi arabalara biniyor, pahalı saatler takıyor. sonunda da ''değişmedim'' diye prim yapıyor ama, o aslında dünyayı feth etti. aynada kendine bakıp ''sensin oğlum'' diyor. ''başarı diye bişey varsa o sensin. bayrampaşa'dan çıktın ama bak şimdi nerdesin, helal lan sana, helal oğlum. '' diye gazlıyor kendini.

    barış manço'dan gelsin:

    ''sapa kulba kapağa itibar etme dostum
    içi boş tencerenin bu sofrada yeri yok
    para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
    içi boş insanların bu dünyada yeri yok''

  • ülkenin geri kalmasının sebebinin kemalizm olması

    (bkz: işkembe çorbası)

    malzemeler:

    1 kilo iyi temizlenmiş işkembe
    7 diş sarımsak
    yarım çay bardağı sirke
    1,5 litre su
    4 yemek kaşığı un
    sıvı yağ

    terbiyesi için;

    2 yemek kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı yoğurt
    yarım limonun suyu

    yapılışı
    işkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır, 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir. ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur, haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur, işkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır 15 dakika kaynatılan işkembeye arzú edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur.

    çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır, yumurta sarısı yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.10 dakika daha kaynamaya bırakılır.

    servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.

    afiyet olsun.

  • pokemon go

    hile kasan amcıkağzılılar yüzünden soğuduğum oyun.

    az önce bizim berber ''abi abi gelsene bi '' dedi. herif açmış pc'yi, lokasyonu alsancak yapmış, takır takır gezip, hem yumurta çatlatıyor, hem level kasıyor. bir de diyor ki'' abi arkadaşlar her türlü hileyi bulmuşlar, yarın bot da kurucam, ben çalışırken toplasın.'' adam iki çırağını sırayla bilgisayar başına koyuyor.

    bi açtık gym'i, 35 level adam 3000 cp'lik dragonite koymuş

    biz dün arkadaşla alsancak'ta 7 km yürüdük, durmadan tur attık. hem spor oldu, hem oyunumuzu oynadık. sıkılınca da bastık döndük. oyunun amacı bu değil mi zaten ? be yarrak kafaları, oturduğunuz yerden oynayacaksınız, o zaman öyle bir oyun bulup oynayın amk, şunu bok etmeyin.

  • askeri bu kadar güçlendiren atatürk'tür

  • ertem şener

    bir memleketin spikeri bile satılk olur mu lan?

    -hadi hakim satılık olur, savcı satılık olur, kaymakam satılık olur anlarım.
    -asker, polis, zabıta,jandarma satılık olur, anlarım.
    -köşe yazarı, gazetecisi, habercisi, akademisyeni satılık olur anlarım.

    spiker lan!! sanki bana kanaat önderi. yok ama o bile satılık.

    şu hayatta bir demet akalın'ı bir de ertem şener'i anlayamadım.

    not: cemaatçidir.

  • gökhan gönül

    oğlum mal mısınız?

    adam gelmiş ''orman çocuğu, hakkımızı helal etmiyoruz. delikanlıysan o stada çıkarsın'' filan yazmış.

    ne bu futbolu bu kadar içselleştime amına koyim. '' 1 milyon dolar verseler 3'lü prizi götüne sokar mısın'' başlıklarına yazan adamlar, gelmiş gg'yi fazla paraya gitti diye eleştiriyor.

    anlaşamadığı, adam yerine konmadığı, kurumsallıktan bir haber takımda, az paraya oynayacağına, neden başka klübe gitmesin ?

    beşiktaşa da gökhan'a da hayırlı olsun. ben de isterdim gökhan daha fazla takıma hizmet etsin ama, olmadı. yolu açık olsun.

    fb:not.

  • beyaz show

    dunyanin en sacma diyalogu yasandi:

    beyaz: tolga var mi oyle mactan once sonra yaptigin seyler?
    tolga: abdest alirim her mactan once, bir de sukur secdesi iste...

    seyirci alkislar.

    bak baba tolga istedigini yapsin. kimseyi zerre ilgilendirmez. ama
    1. tolga bunu anlatip yukarda dendigi gibi duyar kasmamali
    2.seyircinin bunu " vay be adam namaz kiliyotr helal olsun "diyerek alkislamasi ancak iki yuzluluktur.

    yetmedi din uzerinden populizm kasmalar. doyamadiniz.

  • arda turan

    bugünkü ayşe arman röportajında iki yer dikkatimi çekti:

    ''mesela benim umreye gittiğimi de kimse bilmez.''

    ''ısınmaya çıkarken kur'an dinliyorum. iyi geliyor.''

    bırakın amına koyim şu din üzerinden imaj kasma işini. baymadı mı?