edepsiz adam6
profili

  • tanrının varlığına inanmayı istemek

    gerçekten istediğim durum. zor zamanlarda işe yarar. insan yalnız kalmaz ve daha disiplinli olur diye düşünüyorum. ama inanamıyorum. aklımda tanrı varlığı oturmuyor. aslında 18 yaşıma kadar da epey dindardım.
    turan dursun kitapları ve orhan hançerlioğlu 4 bin yıllık düşünce tarihi ile başladı her şey 22 yıl evel. mutsuz muyum, hayır? ama yalnız kaldığımda konuşacağım biri olsun isterdim.

    edit: islam tarihi ve hukuku okudum. eski ve yeni ahit i de okudum. mısır ve sümer inanışlarına da baktım. sabilik ve haniflik dinlerine de baktım. bu konuda yardımcı olmak isteyenlere teşekkürler. aklıma yapmadığı müddetçe inanamam. kaldı ki evrim bilmi de, fen bilmi de tanrıyı reddediyor.

    edit2: yeşillendiren dostlar, yaşadığımız dönem içinde suçların cezasız kalması sebebi ile tanrıya inancın azaldığına benzer şeyler söylemişler. hayır, bendeki mesele bu değil. insanın bir primat türünden evrildiğini, kedilerin ortak atadan gelerek çoğaldığını, modern insanın 250 bin yaşından daha büyük olduğunu, türlerin besin kaynakları ve coğrafyaya göre başka bir türe dönüştüğünü, ciklet balığının erkek azalması durumunda cinsiyet değiştirilerek erkekleştiğini, tüm yaşamın bir bakteriden türediğini biliyor oluşumdan kaynaklanıyor.

    bugünkü duygusallığımın nedeninin ise bir dostumun kanser illetine yakalanmasına rağmen onun için güçlü birisinden yardım isteyemeyişim olduğunu sanıyorum.

    edit3: konu ile ilgili, 37 farklı yazar mesaj atmış. bazıları ile gece uzun yazışmalarımız oldu. bazıları ise oldukça uzuzn yazmış ancak okuyabildim. yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    gelen mesajları okuduğumda tanrının oluşması hakkında daha net bir fikre vardım. tanrı evreni yaratmamış, bilinçsel olarak evrimleşen insan tanrıyı yaratmış. bilinçsel olarak evrimleşmeyen, karıncanın, otun, türlü hayvanatın ya da cansız varlıkların tanrı kavramının mevcut olmadığını düşünüyorum.

    bire çoğumuzun ruh dediği bilinç evren kadar geniş, karanlık ve karanlığın içinde hayaletler, korkular, hayaller geziniyor anladığım kadarı ile.

    edit 4: en çok eleştiri "evrim biliminin tanrıyı reddettiği
    ne" dair beyanıma gelmiş. buna hak verebilirim. evrim bilimi tanrı konusunda net bir şey söyleyemez. o noktaya çok takılacağını da sanmam çünkü kendi alanı değil. ama sevindirici olan şu ki, hiç kimse "evrim bir bilim değil teori'dir." klişesine girmemiş.

    ekşi sözlük bence güzel insanların yurdu.

    edit5: beni tanrının varlığı konusunda uzun uzun iknaya girilen arkadaşlarımın kendi imanlarından şüpheye düşme olasılıkları çok yüksek. bu riskin ciddiyetini bilerek yeşillendirirler umarım.

  • hakkari'ye gelin gelen güney koreli bayan

    bayan olsa duramaz. kadındır o.

  • rus klasiklerini okumuyoruz kampanyası

    (bkz: zaten okumuyorduk) en azından eylem yapmış oluruz. havamız 1500.

  • boşalmadan 52 dakika sevişebilen erkek

    erken boşalan erkektir.
    sabah koy beni karının üstüne akşam al.

  • izmir'de misafire evin hanımı ikram edilir

    anlaşıldı bilader sen anadan babadan izmirli'sin.

  • satılık ekşi sözlük yazarlığı

    alana 250 tl veririm.