erkin67
profili

  • trabzon'da starbucks olmaması

    italya starbucks örneği ile kıyaslanan durum.

    yok efendim trabzon 'da çay varmış, öteki diyor ki burda 2 tane cafe var çok güzel starbucks bunlarla yarışamaz. biri gelmiş halk istemez diyor.. oğlum siz ne yiyip içiyorsunuz da bu kadar zeka geriliği yapıyor sizde ya...

    starbucks oraya girsin, orayı sizin halkınız yıkar yıkar. duvarlarını kemirir trabzon halkı o starbucks 'ın. zaten şehri komple araplara peşkeş çekmişsiniz siz gitmezseniz onlar gidecek pek bir şey değişmez. hele görgüsüz zengin kesimi düşünüyorum da kapısında kuyruk olacağınıza şimdiden imzamı atarım.

    çay memleketiymiş de efenim starbucks 'ın kahvesi kötüymüş... şakalar komiklikler..

  • akınsoft'un dört ayaklı robotu

    sabahtan akşama kadar tersine mühendislikle kafayı çizen konyalı sanayicilere selam çaktığım robot.

    şimdi arkadaşlar içinizden bazıları bu daha başlangıç, bu adamlar bunu geliştirir falan diyecek, hayır olmayacak. sebebini anlatayım size.. konya 'da eşşek gibi sanayi var, ama kim tasarlıyor, kim hangi ciddi müşteriye ne üretiyor derseniz hiç kimse. bunların tek bir para kazanma yöntemi var ; piyasadaki otomotiv parçalarını satın alıp kesip biçip tersine mühendislikle kopyalamak ve aftermarket olarak dağıtmak. hani sizin aracınıza bir parça lazım oluyor da sanayideki usta diyor ya abi bunun orjinali 1000 lira, yan sanayisi 300 lira, hah işte o 300 lük parçayı bunlar basıyor. sabahtan akşama kadar dünyada ne varsa kopyalıyorlar.

    işin daha enteresan bir boyutu var, bunu bilen de azdır. bu konyadaki teşvik kadar ben hayatımda teşvik unsuru görmedim. bu adamlar sıçsa devlet teşviğiyle çekiyor sifonu bakın abartmıyorum. bu akınsoft emin olun bu robot için en az 50 milyon teşvik almıştır. zaten adamların misyonu bu, teşviği alacak kılıfı hazırlamak. sonuç odaklı değil, tamamen para odaklılar.

    yani efendim, geçiniz. bu adamlar bir şeyi üretmek için geliştirmek için değil, kısa yoldan para çırpmak için yapar ne yaparsa...

  • 1.2 litre motorlu otomobil

    hangi şartlarda motor mudur değil midir teknik olarak açıklama beklediğim konudur. bok atan suserlardan ciddi teknik analiz bekliyorum. aksi takdirde konu "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sığırlar" başlığına örnek entry olarak aktarılsın.

    yani misal 300 km/h yapmak istiyorsunuz ama bu motor size engel mi oluyor ? bak sebep bu ise anlayabilirim misal. nasıl bir beklentiniz var ?!

    ben şu an stock seviyede 120 ps üreten 1.2 araçtan sadece stage 1 uygulamalarla 140 ps güç alıyorum. 3. ve 4. vitesi yoktur diyenler 5.0 motor corvette sahibi olabilir o zaman ceketimi ilikler saygı duyarım adam o motor hacminden 1.2 'ye düşünce afallamış derim de anam alayınız ya 1.3 linea 'ya biniyor ya da 1.6 atmosferik honda bu neyin tribi anlayan beri gelsin. 1.2 turbo benzin motora sahip araçlar her gün trafikte gördüğünüz ortalama bütçelerle alınmış 1.4 ~ 1.6 araçların çoğunu perişan edebilir seviyede.

    amcam sanarsın wrc 'de yarışıyor, sanarsın haftasonları drift aracını çekiciyle piste götürüp keyif yapıyor, sanarsın şehirde c63 amg ile turluyor triplere bak hele sen.. varsa aranızda bunlara sahip biri gelsin bokunu atsın ben de abi çekicem haklıdır diyecem.

    75 ps kendi ağırlığnı çekmekten aciz atmosferik motor opel corsa mı bizim kıstasımız yoksa motor hacmi mi ona karar verin önce.

  • sony mobile'ın türkiye pazarından çekilmesi

    ne üretiyordu da nereye çekiliyor. rakipleri mars 'ta rakı içiyor bunlar hala ekran çerçeve oranı %60 olan sikko tasarımlarla pazarda yer edinmeye çalışıyorlar.

    komple kapatın anam zaten bugüne kadar ürettikleriniz bir şeye benzemiyordu. 10 yıllık geçmişi olmayan çinli senden kamera lensi tedarik edip senin kamerandan daha iyi çekim yapıyor, siz bi kapatın açın o arada bunun cevabını bulursunuz belki iyi gelir.

    2018 mobile vendor market share diye aratıyorum bütün pivot tablolarda yeriniz "others" kategorisinde lan?!.. zaten gidin yani, azalarak bitin.

  • doğu perinçek

    bu gezegenin gördüğü en profesyonel trollerden biridir.

  • 4 mart 2018 vodafone rezaleti

    2 yıl evvel şöyle bir entry ile taçlandırdığım hede.

    meraklısı okusun, bu mevzu bu memleketteki en büyük ve bilinmeyen hilelerden biridir, müthiş bir para dönüyor bu işten.

    bundan kaçmak için yapmanız gerek en önemli şey şu ; 3g/4g üzerinde browser ile olan işlerinizi minimuma indirin, asla herhangi bir reklam veya kısa linke tıklamayın. twitter üzerinde gezerken şunu görmek için tıkla buna ulaşmak için tıkla tarzı şeylere bulaşmayın. kısacası 3g/4g üzerindeki faaliyetlerinizi kısıtlayın. bu sistem sadece bu ağ üzerinde çalışabiliyor. wifi bağlantı üzerinde çalışamıyor, türkiye 'deki network ağına ait ve yıllardır kapatılmayan bir açığı kullanıyor dolandırıcılar. neden kapatılmadığı veya bunun kasten mi yapıldığı gerçekten muamma.

    bir hata, bir güvenlik açığı neden en az 6-7 yıl boyunca kapatılmaz veya kapatılmak istenmez varın gerisini siz düşünün. bu öyle bir pasta ki aktörlerin tamamı bundan besleniyor, devlet dahil.

    edit büdüt : tüketici hakları hakem heyeti hiç bir işe yaramıyor. şahsi olarak dava açıp takipçisi olmanız gerekli. burada yapılan iş o kadar güzel kılıfına uyduruluyor ki aklınız şaşar.

  • laptop kamerasını bantlayan insan

    paranoyaklık değildir. bu problemin ayyuka çıkışı 2011 dönemine tekabül eder. o dönemde bulunan bir flash expoiti sayesinde internet sitenizi ziyaret eden kullanıcıların kameralarını anında açabiliyordunuz. bu açık kapatıldı falan filan derken arkası kesilmedi. aynı açıklar java platformunda da mevcut. şuan 2016 yılına giriyoruz ve web tarayıcılar üzerinden kameraları çalıştıran onlarca yöntem mevcut.

    hadi canım ordan diyorsanız eğer deep web 'de takılan farelerin siteleri ziyaret ederken neden java 'yı kapattığını sorun. tor üzerinde çalışan insanların tamamı java disabled kalmak için çaba gösterirler, bunun sebebi de bu webcam açıkları ve buna benzer güvenlik hileleri. bu şeylerden kurtulmak için yazılımsal olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok, isterseniz aylık $99999 ücretli anti-virus yazılımı yükleyin hiç bir işe yaramaz. karşınızda kendini sürekli güncelleyen bir sistem var, antivirus yazılımları onlara tanıtılmayan hiçbir zararlıyı yakalayamaz.

    bu işlerden yırtmak için sahip olduğunuz donanıma ve işletim sistemine tamamen hakim olmanız attığınız her adımda bilinçli olmanız lazım, eğer değilseniz o kameraya bant takmak kadar doğal bir şey yok. tekniği taktiği cartı curtu geçiyorum yıllar evvelinden bir hikayedir bu. sağlık sektöründe çalışan bir kadın arkadaşımın bilgisayarında farkettiğim bir gariplik vardı, oturduk baktık buralar uzun hikaye özet geçiyorum, olay şu çıktı. şirketin ıt elemanı tüm kadın çalışanların bilgisayarlarına basit bir remote admin kurmuş kadınları 24/7 gözetliyordu. erkek çalışanların hiçbirinde bu çıkmadı, özellikle kadınlara yapılmış bir müdahale. türkiye 'de bunun gibi yüzlerce örnek var. oturduğunuz iş bilgisayarınızın ya da her gün çalıştığınız laptop 'un birileri tarafından sizi izlemeye programlandığını bilemezsiniz. dolayısıyla oraya bant takmak, özel kızaklı kapatıcılardan kullanmak kadar doğru bir hareket yok.