yuzde doksan dokuz6
profili

  • boş e-mail ile cv göndermek

    bugün spam kutuma bakayım dedim, başlık `(no subject)`, metin yok, mail isim soyisim olmayan saçma sapan bişey, bi tane cv eklenmiş, içi bomboş, instagram pozlu foto, bu sene mezun olucam burda staj yapmak istiyorum yazmış bi tek cv'nin içine. bunun gençlikle, tecrübesizlikle ilgisi yok, görgü, nezaketle ilgisi var ve çocukken edinilmediyse ileride edinilecek bir vasıf değil.
    edit: ik değil bir startup'ın kurucusu ve yöneticisiyim.

  • 12 yaşındaki kız kardeşimin çizim sayfası

    bu yazacağım nay-sayerlık gibi algılanmasın ama yetenek diye birşey henüz ortaya çıkacağına inanmıyorum, hele de yaşına göre yetenekli lafı iltifat mı hakaret mi belli değil. resime, sanata eğilimli olmak, ilgilenmek diye bir şey olabilir ki o da en az on bin saat çalışmayla gerçek potansiyelini ortaya çıkarır. instagramda likelanmak, ekşide pohpohlanmak da hoşa gidebilir ama kişinin gelişimini de engelleyici etkisi olur. ben oldum, resimlerim güzel denmeye başlandığı an olduğun yerde kalırsın, 12 yaşında yaptığın resmi de 22inde hala yapıyor olursun ve artık neden aynı resimlerin beğenilmediğini sorgulamaya başlarsın. tavsiyem hedef olarak bu işlerden anlamayan güruhtan niteliksiz beğeni kazanmaya çalışmak yerine, gerçekten kritik edecek ve zaman zaman hevesi kıracak şekilde zorlayacak sanatçılarla eğitim alınması, kişisel bir tarz, bir çizgi oturtulması, geleneksel resimden öte 21.yy'ın getirdiği yeni medyumların keşfi ve bunu yaratıcı ve özgün eserler üretmeye adanması. yanlış anlaşılmasın, bu dediğim uzun bir yol, aksi halde sanatçılıktan uzaklaşılıp, 60 yaşına geldiğinde “ben küçükken de resim yapardım” insanlarına dönüşüp hobi olarak resim yapan, eşe dosta dağıtan biri olarak kalırsınız. ve bu tavsiyelerim de küçük ressama değil, onu yönlendirecek çevresine yönelik.

  • ideal seks süresi

    yarım saat şu, bi saat bu diye yazmış arkadaş ama istiklal marşı ve kapanışı atlamış. lan yarım saat üstte hoplamak isteyen kadın var mı acaba?

  • 1453 yılında google olsa aranılacak kelime

    (bkz: songül karlı peçesiz)

  • uçağa ölçüm aleti olan metrenin alınmaması

  • internetin 60 gram ağırlığında olması

    60'dan ağır duruyor ama?(bkz: it crowd)