dokuzakadar8
profili

  • yüksek çözünürlüklü kara delik fotoğrafı

    karadelikler teorik olarak varlığı kanıtlanmış üstüne çekim kuvvetlerinin etkisiyle fiziksel olarak saptanmış hatta lokasyonları bile belirlenmiş ancak şimdiye kadar hiç göz ya da başka bir aracı ile görüntülenmemiş varlıklardır. yani sağda solda yer alan görsellerin hiçbiri gerçek değil, tahmini çizimlerdir.

    itibar etmeyiniz.

  • 31 ekim 2017 roma chelsea maçı

    en çok da perotti'nin göt kurcalama hareketinden sonra el sharawy'nin "olm napıyon, bi dur ya :)))" bakışı ile güldüren maç oldu. gidin evinizde pandikleyin ulan birbirinizi

  • the sopranos'tan akılda kalanlar

    paulie ve christopher karın kışın ortasında ormanda kaybolurlar ve bir süre haber alınamaz bunlardan. ikilinin bu süreçteki sahneleri de efsanedir ama konumuz bu değil.

    sonra tony junior'ın evine gider, bobby'i de alıp bu salakları aramaya çıkacaklar. tony ve junior mutfakta bobby'i beklemektedirler. bobby kapıda bir görünür ki tony basar kahkahayı. ulan o surattaki "senin beynini sikiyim, bu ne kıyafet" kahkahası var ya ölsem de aklımdan çıkmaz.

    ulan yeğeninle en önemli adamlarından birini kaybetmişsin; geberip gitme tehlikeleri var soğukta. sen gecenin bi köründe bunları aramaya çıkacaksın. yani durum öyle böyle ciddi değil. ama bir komik kıyafete basıyorsun kahkahayı. diziyi izleyenler anlayacaklar bu sahnede doruklara yükselen kara mizahın keyfini.

    sahne

    ellinci kez izleyip ben de basıyorum kahkahayı tabi

  • avustralya'da domatesin tanesinin 3 tl olması

    avusturalya'da asgari ücret 2405 avusturalya doları (aud)

    2405 / 8,9 = 270 kg domates yapar. yani oradaki adam aylık maaşının 270'te birini öder bir kilo domates için. başka bir deyişle 1 kg domates için 40 dk mesai yapar.

    türkiye'de asgari ücret 1404 tl. domates'in kilosu 8.75 tl.

    1404 / 8,75 = 160 kg domates yapar. buradaki adam aylık maaşının 160'ta birini öder domates için. diğer deyişle 1 kg domates için 67,5 dk mesai yapar.

    bir de domates denilen şey avusturalya için lükstür. yetişmez, ithal üründür. bizim burası da güya domates cenneti.

    akıl edemeyenler için belirtmek istedim.

  • 28 haziran 2016 mehmet metiner'in attığı tweet

    lan birinizin de farkı yok mu be. biriniz de çıkıp dişimizi kırdırmayacak mısınız? en tepedekinden çaycısına hepiniz mi orospu çocuğu olmaya geldiniz bu dünyaya?

  • marilyn uçurulsun kampanyası

    ara sıra açtığı spoiler başlıklardan gına getirdi. yeter ulan artık. desteklenmesi gereken kampanya. khaleesi ile ilgili başlığının capsini alamadım. alan varsa eklesin lütfen.

    caps geldi:

    --- spoiler ---

    http://i.hizliresim.com/aeq3l2.png
    --- spoiler ---

    edit: başlıktaki entriyi sildiğini sanmıştım. silmemiş:

    --- spoiler ---

    (bkz: #60556240)
    --- spoiler ---

  • kolaysa başına gelsin'in ingilizcesi

    if that is coke, may it come to your head.

  • sözlükçülerin favori silahları

    b41öçöçöçöço2o4