kurtkonig5
profili

  • en efendi futbolcu

    (bkz: ergün penbe)

  • babadan öğrenilen en kıymetli şey

    bazılarınız çok üzücü şeyler yazmış. ben öyle yapmayayım.

    babamla 4-5 sene önce karşılıklı oturuyoruz. babam o ara emekli olmuş. bana söyle dedi.

    - oğlum?
    - efendim baba.
    - sana bir soru soracağım. siz çocuk yapacak mısınız yoksa ben paraları yemeye başlayayım mı?
    - ...

    su anda 2 oğlum var. hadi iyi geceler sözlük.

  • hiç görmediği kadına 108 bin tl kaptıran sazan

  • durakta kedi uyuduğu için kaldırıma oturmak

    yatağın hep aynı köşesinde uyuyan bir kedim var. sokak kedisi kendisi ancak böbrek yetmezliği geçirdi, zor iyileştirdik. üstüne bir de fıtık ameliyatı oldu. onu da hallettik, kedi artık bizim evden çıkmıyor. en azından geceleri cama pati atıyor, biz de alıyoruz, yediriyoruz, su içiriyoruz. sonra da adam geliyor yatağın tam ucuna, köşesine yatıyor. şimdi benim de boy uzun, yatağa anca sığıyorum. ulan bu adam rahatsız olmasın diye sekiz oluyorum yatağın içinde, rahatsız olursa gidiyor çünkü, gitsin de istemiyorum.

    öyle aklıma geldi başlığı okuyunca.

    tanım: hayvan sever kişi hareketi.

  • fallout 4

    sırf o power armor'u vermek için tüm fallout'ların aksine bizi haritanın en köşesinden çıkartıyor ya oyun. mecburen main quest'e gidiyorsun ya, hah işte ben tam da bundan nefret ettim. normalde o bir seçenektir senin için. istersen alırsın, istersen almazsın. oyunu oynamaya aynı anda başladığımız arkadaşımın ne yaptığını bilmeden telefonuna mesaj attım. 5 dakikaya power armor'un olacak diye. 5 dakika sonra cevap geldi, "şu anda giydim" diye. hah işte bak ben de bundan bahsediyorum tam olarak. lan olm bize scripted oyun vereceksen, diyalog sistemini 4 seçeneğe indireceksen, onların da ne manaya geldiğini anlamak bile imkansız olacaksa (farkedeceksiniz, orada kısaca 1-2 kelime ile yazıyor ne diyeceğinizi, normalde bu çok kullanılan bir yöntemdir de, ben şimdi adamın cümlesinin genelini kestiremiyorum ki o 1-2 kelimeden), e amk ben senin yaptığın oyunun.

    yıllarca türlü türlü masaüstü oyuna rpg sistemi olarak uyguladığımız (cyberpunk ve yüzlerce cthulhu oyunu) skill sistemini utanmadan sıkılmadan atmışlar. karakterin cidden sadece perkleri var başka da hiçbirşeyi yok. yerini doldurmaya da kasmamışlar. tek yenilik special attribute'ları üzerinde artık artış yapabiliyoruz. onun da tam olarak oyuna etkisi muamma, amk o da sadece daha yüksek level perk almana yarıyor. ya yolunu sikim nesi vardı güzelim eski sistemin anlamadım ki? la olm zaten her sene eşşek yükü ile para kazanıyorsunuz mainstream oyunlarınızdan. lan niye elliyorsunuz fallout'un 20 senelik oynanış şeklini?

    sizin şirketlerinizin market dinamiklerine göre hareket etmesini ve oyunları da basitleştirmesini anlayabiliyorum da, eline fallout gibi bir malzeme geçmişken bunun ebesine atlayıp, basitleştireceğim deyip içini boşaltmanızı ne yazık ki anlayamıyorum. yani ciddi ciddi rezalet bir oyun bu.

    ulan ekşi sözlükçü dalyarrak. sana mı soracağım lan 20 yıldır oynadığım bildiğim oyunun nasıl olması gerektiğini? benim fikrim bu, fallout 4 yapılmış en kötü fallout oyunudur. başka bir isimle böyle bir oyun çıkarsalar, yemin ediyorum o perk ekranına götümle gülerdim. bir de utanmadan buna rpg diyoruz biz ha? hay sizin kafatasınızı sikim ben. metacritic'e de yazdım aynı şeyi, oyunun oynanış şekliyle oynayabilirsin. ama rpg kurallarını kafana göre değiştiremezsin. bu oyun bir seri oyunudur. çocuklara satmak için kurallarını basitleştirebileceğiniz bir oyun değil.

    ha ayrıca şuna da ayarım. 3 saat oynayıp yorum yazamayacakmışız. lan sikik. senin ömrün kadar oyun oynadım ben. bir zahmet karar verebileyim oyunun iyi mi kötü mü olduğuna 3 saatte. oyunda rpg kuralı diye birşey kalmamış, sen gelmiş bana grafikten, atmosferden falan bahsediyorsun.

    allah belanızı versin. 35 yaşında adamın öğle arasını zehir ettiniz.