mea maxima culpa4
profili

  • diyarbakır galeria sitesinde kalan hayvanlar

    21:50 kapanlar yerleştirildikten sonra kedicikler ürkmesin diye ışıklar kapatıldı, bekleniliyor. kurtarma çalışmasını @pawguard ve @patidostusilan instagram hesaplarından canlı yayından takip edebilirsiniz. kapan sayısı 3-4 taneymiş.

    21:40 pawguards yetkilisi açıkladı. kapanların dışında pawguard'dan hayvan yakalama konusunda tecrübeli yeni bir ekip geliyormuş. bu ekip evlere girerek diğer kedileri yakalayacakmış. dualara devam.

    21:35 üst katta günlerdir yıkık duvarların önünde iki kedi görülüyordu. oraya bir kapan konuldu. şimdi kedilerden birisi kapanın ucunda, diğeri üstünde. arkadan üçüncü bir kedi daha görüldü. kapanla kedi yakalama sabırlı olunması gereken bir süreç. diğer katlarda yıkılmayan evlerin olduğu bölümlerdeki kedilerle ilgili bir şey yapılacak mı bilemiyorum.

    20:55 alt katta bugün görülen kedinin olduğu yere ikinci bir vinç ile kapan konuluyor

    20:40 vincin hazırlığı bitmiş ve binaya giriş yapılmış. an itibarı ile günlerdir en üst katta yıkık duvarın önünde bekleyen iki kedinin olduğu yere kapan konuluyor.

    20: 00 vinç gelmiş. vincin sepetini takıyorlarmış. kapan konulacakmış kediler için şu anki plan buymuş. duaya devam edelim ki 17 gün aç bilaç hayatta kalan bu canlar kurtulabilsin.

    18:50 "yetkililer" hayvanları kurtarın talimatı aldıktan sonra yoldaki vinci beklemeden fantastik yöntemler deniyormuş. bir drone'a kedi taşıma kutusu bağlamışlar. bunu enkaza indiriyorlar ve kedi buna girsin diye bekliyorlar. gerçekten nasıl düşünmüşler bunu. böyle bir operasyonun başarılı olması imkansız. öyle 1-2 dakika içinde kedi gelip kutuya girmez hadi girdi diyelim kutunun kapağı açık kaldırınca kedi düşer. yarabbim niye beklemiyorlar uzmanlar vinçle gelsin? cidden hiç mi tecrübeli insan yok afad'da çok merak ediyorum. ya da haydi sen bilmiyorsun dön arkada bekleyen bu konuda tecrübeli hayvansever gruplara danış nasıl yapalım diye.

    18: 30 pawguard ekibinin kiraladığı vinç 30 dakika içinde gelecekmiş.

    askerin helikopterle denemesi canlı yayında çekilmiş. 17 gündür aç susuz bekleyen travmalı hayvanların helikopterden ne kadar korkup sinmiş olabileceklerini düşünmeleri imkansız tabii bu rambo kardeşlerimizin. ama elbette ki iyi niyetle yapılmış bir deneme. herkesten hayvan arama kurtarma tecrübesi olmadan o mantalite ile hareket etmesini bekleyemeyiz.
    https://www.instagram.com/…2uuh5hjhgqxprkr5f1fl25wy

    18:00 az önce asker helikopter ile bir kurtarma denemesi yaptı dediler. ancak başarılı olmadı. bu yöntemler çok önceden denenseydi bugün bütün canlar çoktan kurtarılmıştı.

    17:55 itfaiyenin vinci yeterli gelmediği için müdahale edemediler. hayvanseverlerin gönderdiği bir kaç vinç yolda. pawguard elazığ'dan uygun bir vinç kiralamış. 2 saat içinde ulaşacakmış. hayvanseverler alt katlarda bir kedicik daha gördüler. pawguard olaya dahil olunca hemen afad'la filan güzel irtibat kurmuşlar. ne yazık ki memlekette afet anında bile hatır gönül ilişkisi ile ilerliyor. pawguard dahil olana kadar afad zavallı hayvanseverleri kaale almıyordu.

    17:10 itfaiye olaya dahil olmuş vinç getirmiş itfaiye. (demek istenince oluyormuş.) bütün büyük stk'ların (nihayet) olaya dahil olduğu söylendi.

    16: 30 sonunda içişleri bakan yardımcısına ulaşıldı. yıkım durduruldu. hayvanseverlere izin çıktı. şimdi vinç bekleniyor. daha önce vinç operatörleri orası tehlikeli, biz gelmeyiz dedikleri için anladığım kadarıyla şu an bu işi yapacak hayvansever bir ekip geliyor. dua edelim. bu olayın takip eden 4 bireysel hayvansever instagram kullanıyor. oradan sık sık canlı yayın yapıyor. başka yerlerde yanlış bilgiler olabiliyor anladığım kadarıyla. şu ana kadar kurtarılan hayvan yok. bir kedinin öldüğü söyleniyor.

    17 gün sonra nihayet büyük stk'lardan pawguard yardıma geliyor. pawguard başkanı bölgeye gidiyor. anladığım kadarıyla onların vinci kullanılacak.
    ----------------
    bu başlığa yazmadan önce lütfen aşağıda yazdığım olayın özetini okuyun. okuyup anlamadan yazılmış çok hatalı şeyler var başlıkta. ayrıca yeni gelişmeleri tekrar ekleyeceğim birazdan.

    21 şubat salı / öğleden sonra yıkım kararı mahkeme kararı ile durduruldu. son anda hayvanlar için kurtarma operasyonuna izin verileceği söylendi ve şimdi bu yüksek binaya yeterli olacak vinç aranıyor şehirde. bina yüksek olduğu için üst katlarda yıkılmış duvarın başında bekleyen zavallı kedilere ulaşılamıyor.

    https://www.instagram.com/p/co7ltgtikbx/?hl=tr

    bir kaç gündür bu olayı yakından takip ediyorum. çok garip bir olay bu. deprem bölgesindeki bütün illerde hayvanseverler canlarını tehlikeye atarak gerek kiraladıkları vinçlerle gerekse bizzat binanın içine girerek hayvancıkları kurtarıyorlar. hayvanları bu şekilde kurtarmak bütün bölgede serbest. bazı bölgelerde polis ya da jandarma eşliğinde yapıyorlar bunu. ancak bu galeria sitesi depremin ilk gününden beri şeritlerle kuşatılmış durumda ve bina sakinleri dahil kimsenin girmesine izin verilmiyor. hem emniyet hem de asker burada. ama çok ciddi bir kuşatma var. terörle mücadele, özel harekat ve inanmayacaksınız maskeli keskin nişancılar var. mersin tarsus kazısı gibi bir gizem var burada. artık bu sitede ne varsa insanların can derdinde olduğu bu felaket anında keskin nişancıları buraya yığıyor devlet. ve hayvanseverler hangi merciye başvurdularsa sonuç çıkmadı 15 gündür.

    diyarbakır'da ne yazık ki bu olayla ilgilenen pek kimse yok. sadece 3 hayvansever bireysel olarak ilgilendi şimdiye kadar. bir kaç gündür burak arslan da bireysel olarak destek oluyor. yani koca koca hayvan koruma dernekleri şunlar bunlar yok.

    uzun süre canlı yayın seyrettim. olayı gözlerinizde canlandırmanız için yazıyorum. 3 tane kendi imkanları ile gelmiş incecik genç yaşta kadın hayvansever ve bunlara ek bir kaç kişi içeride kalmış kedilerin sahiplerinin olduğu küçük bir grup. işte bu grubun önüne terörle mücadele ekipleri, bir otobüs özel harekat artı maskeli keskin nişancı geldi.

    deprem bölgesinde bu kadar yardıma ihtiyaç varken bu personel niye buraya yığılıyor???

    bu hayvancıkların kurtulması için dua ediyorum. canlı kalan 2 tanesini görebiliyorlar hala yıkık duvarlardan.

    olayları takip edebileceğiniz üç adet instagram hesabı veriyorum. bu hesaplardan ara ara canlı yayın yapılıyor. aralarından birisi halktv'de canlı yayına çıktı öğleden sonra.

    burak arslan
    https://www.instagram.com/…rakarslanofficial/?hl=tr

    şilan hanım/ patidostusilan
    https://www.instagram.com/patidostusilan/?hl=tr

    nilay yılmaz / nilayınpatileri
    https://www.instagram.com/nilayinpatileri/?hl=tr

    ek:
    22 şubat çarşamba sabah / gelişmelerle ilgili yeni özet:
    1 saat kadar önce nilay hanımın canlı yayınında öğrendiklerimi özetliyorum.
    itfaiye gelmiş. 4. katta dairelere girilmiş ama kedi bulunamamış. (buraya ekleme yapayım daireye girmek çok önemli değil. kediler depremde korktukları için bir yere saklanıyor ve arayıp bulması uzun sürebiliyor. bunun için hayvan kurtarmada tecrübeli insanların zaman ayırarak araması gerekiyor. tahminim itfaiye dairelere hızla girip çıkmış. kediler kim bilir nerede gizlenmiştir. o da 16 gün aç susuz kaldıktan sonra yaşıyorlarsa tabii.) üst katlara çıkamamışlar. hayvanseverlere vinç getirin diye izin vermişler. onlar da iki adet asansör bulmuşlar ama bu asansörlerin operatörleri korkudan biz böyle bir binaya gelmeyiz demişler. hayvanseverler şu an 50 metreden uzun vinç arıyorlar üst katlara çıkmak için.

    durum o kadar acı ki üst katların tamamen duvarı yıkılmış ve iki kedi orada devamlı duruyor, yardım bekliyor.

    olay başta halktv canlı yayını olmak üzere diğer medya organlarında da çıkınca süleyman soylu afad'a girin hayvanları çıkartın demiş ancak afad korktuklarından, inisiyatif almak istemediklerinden olsa gerek bir şey yapmıyor.

    afad diyarbakır klasik olarak efendim iddialar doğru değil, bunlar iftira diye basın açıklaması yapmış. tahmin edeceğiniz üzere yorumlara da kapalı.
    https://www.instagram.com/p/co7weyzod7k/?hl=tr

    bu arada bu hayvanların sahipleri de bina başında bekliyormuş günlerdir. bir hanımefendi bina yıkılınca yüksekten düşmüş beli kırılmış, bir diğerinin iki ayağı kırılmış. ve çok değerli kolluk kuvvetlerimiz bu hanımefendilere neden evden çıkarken hayvanını evde bıraktın gibi çok saygılı söylemlerde bulunuyorlarmış.deprem olmuş, sen evinin tabanı yarılmış, yüksekten düşmüşsün ve belin kırılmış. sonra sana gelip neden kedini yanına almadın diyebiliyorlar. bir diğer hayvan sahibi de ertesi gün tam hayvanlarını almak için binaya girmişken ikinci deprem olmuş ve merdivenler yıkılınca binadan çıkmak zorunda kalmış.

    evet son olarak hiç bir büyük stk vb nin yardım ve destek vermediği diyarbakırlı bir avuç bireysel hayvansever şu an binaya yanaşmayı kabul edecek 50 metre üzeri büyük vinç arıyor. büyük stk ların yardıma gelmediğini yazıyorum ki durumun önemi anlaşılsın.

    evet. son paylaşımlar. sabah 08:00 itibarı ile hayvansevenler galeria sitesi önüne yardıma çağırılıyor.

    22 şubat çarşamba öğleden sonra / güncelleme özet.

    anladığım kadarıyla bir miktar yıkım yapıldı. bir kedinin öldüğü söylendi. şimdiye kadar kurtarılan hayvan yok ne yazık ki. twitterda vs çok yanlış bilgi var.

    bir ara afad devreden çıktı. hafriyat firması devreye girdi. gelip hayvanları kurtarmak isteyen angelsfarmsanctuary arama kurtarma grubuna büyük güçlük çıkardı bu firma. gelmeleri engellendi. açıklamayı ekliyorum
    https://www.instagram.com/p/co9u3iui0yg/?hl=tr

    olay yerine hdp milletvekili meral danış geldi. milletvekili bariyeri aştı. içeri girdi. hemen polisler kendisinin etrafını sardılar.

    16:30 güncel bilgiyi yazıyorum. sonunda içişleri bakan yardımcısına ulaşıldı. yıkım durduruldu. hayvanseverlere izin çıktı. şimdi vinç bekleniyor. daha önce vinç operatörleri biz gelmeyiz, tehlikeli dedikleri için anladığım kadarıyla şu an bu işi yapacak hayvansever bir ekip geliyor. dua edelim. bu olayın takip eden 4 bireysel hayvansever instagram kullanıyor. oradan sık sık canlı yayın yapıyor.şu ana kadar kurtarılan hayvan yok. bir kedinin öldüğü söyleniyor.

    uzmanlar apartman giriş bölgesinin çok tehlikeli olduğu, çökme tehlikesi olduğunu söylemiş. o yüzden sadece vinç kullanılabilirmiş.

  • 40+ yaş sözlük yazarları

    yazanlar şaka yapmıyorsa epey kalabalık bir grupmuşuz. kendimi yalnız hissetmeme gerek yokmuş.

    gerçi ben bir kaç sene içinde 50'li yaşlar grubuna dahil olacağım ama bu grup devam ederse yıllar sonra huzurevinden entry gireriz.

  • özlem kumrular'ın köpek kaçırması

    bu başlıkta yazılanları okudukça insanlığımdan utanıyorum. sözlük çoğunlukla utanç kaynağı zaten hepimiz için. parayla satın alınmış yazarlar olduğunu tekrar tekrar yazmaya gerek yok. bir de sadece klavye kullanabiliyor olduğu için illa bir şeyler yazmış olmak için saçmalayanlar var. bunun üzerine bir de kötü kalpli insanları eklerseniz işte size sözlük.

    akademisyen olduğu için tanımadıkları bir insanın sözünün herkesten üstün olduğunu yazanlar mı dersiniz, barınağa bıraktıysa artık onun sorumluluğunda değil diyenler mi dersiniz, cahil cahil madem köpek doğal ortamında bırakılsın diye kanun var apartmanda bakılmamalı canım diyen mi dersiniz, zamanında internet üzerinde iki tane hayvanseverle kavga ettiği için bütün hayvanseverler kötü insanlardır o yüzden bu kadın mutlaka haklı olmalıdır diyen mi dersiniz.

    özlem kumrular adındaki bu insan nedense akademisyen olduğu için bir çok insandan üstün tutuluyor. akademisyen nedir? üniversitede çalışan, ders veren, bu yolla para kazanan insandır. üniversitede ders vermek için iyi insan, akıllı insan, üstün insan olmaya gerek yok. böyle bir şart yok üniversitede çalışmak için. bütün diğer mesleklerde nasılsa bu meslekte de bazı şartları yerine getirince çalışabiliyorsun. her meslekte nasıl iyi, kötü, vasıflı, vasıfsız insan varsa akademisyenler arasında da öyledir. ülkemizde eğitim sistemimizin, üniversitelerin hali ortada, her ilde, her ilçede bir üniversite var artık. bu üniversitelerde nasıl akademisyen olunduğunu, bu görevlerde nasıl kalındığını ben yazmayayım.

    filanca akademisyendir, öyleyse hepimizden üstündür, onun her söylediği doğrudur diyen bunu ya kasıtlı bir şekilde kötü niyeti ile yazıyordur, ya da süzme salaktır.

    zamanında internet üzerinden hayvanseverlerle tartıştım bana kızdılar. demek ki bütün hayvanseverler kötü insanlar. o zaman hayvanseverlerin hepsi yalan söylüyor. diyen de ya kötü niyetlidir ya da süzme salaktır.

    ben bu yazılanların hepsinde resmen kötü niyet görüyorum.

    bir de şunu söyleyenler var. hanımefendinin yazdıkları mantıklıymış. o yüzden ona inanırlarmış. bir insan elbette ki yaptıklarını uygun bir kılıfa sokup anlatır. köpek kendi halinde yaşıyordu ama ben ona ve onu besleyen insanlara gıcık oldum, huylandım, sokak köpeklerini sevmem, apartmanda istemiyorum diye anlatacak hali yok. herkesin hak vereceği bir şekilde kendisini aklayarak açıklama yapacak.

    ben tekrardan sorayım. madem haklı sebeplerle hareket etmiş neden ilk önce yetkili makamlara başvurarak köpekle ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamamış, neden gece yarısı gizli saklı işler yapmış, neden köpeği hangi barınağa ya da hangi resmi kuruma bıraktığını söylemiyor, neden bu konuda bir belge gösteremiyor, neden işte köpek burada diye açıklama yapmıyor.

    haklı olduğunu bilen, buna güvenen, yasalara göre hareket eden bir vatandaş öncelikle yetkili bir merciye başvurur. onlara durumu anlatır. bu durumda yetkili belediyelerdir. belediye şikayet üzerine gerekli görürse hayvanlar hakkında gerekli işlem yapılır, gereken insanlara ceza verilir vs. ama öyle yapılmamış. gece yarısı köpek alınmış, meçhul bir yere bırakılmış.

    her şeyden önemlisi hangi barınak gece yarısı açıkmış da orada bir yetkili bulmuş ve köpeği teslim etmiş. hayvan barınaklarında çalışanların bayram tatilinde barınakların kapısına kilit vurarak hayvanları kendi hallerine bırakıp günlerce aç bırakarak tatile gittikleri bilinirken gece yarısı özlem hanım için barınakta işlem mi yapılıyor? hangi barınak gece yarısı açık ya da özel olarak açtırılıyor? neden gündüz mesai saatinde götürülmüyor?

    bütün bu sorulara yanıt verilmeli.

  • türk kızını yabancı kızdan ayıran özellikler

    sevgilisinin kendisi ile barışmak için yanına elinde bir bardak asit ile gelmesi. canı sıkılınca asidi etraftaki çocukların üzerine dökmesi.

    (bkz: develi restoran'da çocuklara kezzap atılması)

    siz hala goy goy yapın kezban aşağı, kezban yukarı diye. bu kızlar kezban oluyorsa bir sebebi var.

    bir başka yerde de başlık açılmış sokakta taciz edilince bayılan kız diye. yorumlar arasında "demek şimdiye kadar taciz edilmemişmiş, alışık değilmiş" gibi yorumlar var.

    (bkz: tacize uğradıktan sonra bayılan kütahyalı kız)

    evet türk kızı, suratına asit atılmasına, sokak ortasında oranın buranın ellenmesine alış. yoksa ekşi sözlük yazarları seni kezban yapar. hakkında başlıklar açar, seni küçümser.

    ne ayıp!