enchanter7
profili

  • selamün aleyküm'ü merhabayla karşılamak

    kelimeler politiktir. kelime seçimi ile politik tandans belirtmeye çalışan birine karşılıklılık ilkesi gereği verilen yanıttır. her iki selamlama şekli de arapçadır.

  • türkçülerin israil sevgisi

    arapçıların arap seviciliği bir gerçektir. ancak hamas sevici olmayanları israil sevgisi ile yaftalamak da hem hayallerde yaşamaktır hem de haddini aşmaktır.

  • ukraynalı askerin öldürdüğü rusun ailesini araması

    slavların barbarlığını bilmeyen yazarların z kuşağı olduğunu düşündürmüştür. ruslar, ukraynalılar, polonyalılar, bosnalılar, hırvatlar da tıpkı ispanyollar, belçikalılar, çinliler ve japonlar kadar vahşidir. yakın tarihteki en azılı örnek hırvatlardan geldi sanırım.
    (bkz: bosna savaşı)

    çekler, makedonlar, slovenler ve slovaklara bok atamıyorum çünkü bilgim yok.

  • kötü günlerde kişiye güç veren sözler

    "merak etme, ben varım" olsun isterdim, bunu hiç duyamadım.

    "hayatta tek başına olduğunu unutma, zor günde herkesin ailesi var, sen kendi kendine ayakta kalacaksın" dendi bana. kendi ailemi kurmaktan hep korktum, başkalarının ailesine hep özendim, hayatım bir yere ait olmaya çalışarak geçti.

    çok güçlüyüm, on kaplan gücündeyim, ben kendime yeterim. ne olacaksa? ızdırabını beğenmediğimin hayatı.

  • kendiliğinden gelip kucağa yerleşen kedi

    bizim evin kedisi. onun yerine oturan biri olursa yapıyor bunu. misafir "aiyy ne cana yakın kedi" diyor. bozmuyoruz. yerine oturuyorsun ve seni yok sayıyor deyip üzmenin anlamı yok.

  • annenin kendi evladının kilosuyla dalga geçmesi

    2006 senesinde gerçekleşmiştir. anne televizyon karşısında zap yapmaktadır. aniden duraklar.

    a: enchanter, gel çabuk (ekranda sibel can)
    e: ne oldu? (ekrandaki sibel can leopr desenli elbisesinin içinde göbek atıyor. göbeği bağımsız hareket ediyor gibi)
    a: ekrana bak bakayım.
    e: ee?
    a: şimdi ben şu kadar yaşındayım, iki çocuk annesiyim, safra kesesi ameliyatı oldum, falan filan. son 30 yıldır aynı kilodayım.
    e: ee anne?
    a: söyle bakalım, hangimize daha çok benziyorsun?
    e: ?!?!?!
    a: boğazını tut biraz evladım. çok gençsin daha. aa...

    diyete girip 10 kilo verdim sonra evet. zalımsın hayat.

  • elazığ'da iki hostese tecavüz

    basligi acanin yan masadakilere muhabbete ac olduklari icin olayin kismen mesru oldugunu ve hosteslerin ifadelerine guvenilmeyecegini ima ettigi olay. sene 2015 elin evli heriflerinin dovup tecavuz ettigi kadinin sikayetini kapatmaya calisan baska herifler var. hala guvenle konaklayamayacaginiz sehirler var cunku eli yuzu duzgun otellere gelen mevki sahibi bazi ayilar yemek yerken sohbet ettiler diye yan masadaki insana salyalanabiliyor ve saldirabiliyor. o mevkiye de herkes gelemiyor. demek ki okumusluk mevki meslek falan insani insan yapmaya yetmiyor, saglamasini da yapmis olduk.

    edit: imla
    edit: basligi acan sadece haber metni kopyalamis demissiniz ama basligi acan kendi yorumunu silmis. ben bu entryi o dogrultuda guncellemeyecegim, arz ederim.