babangida6
profili

  • 31 mayıs 2023 s. oğan'ın plana sadık kal tweet'i

    öncelikle hangi hareketten esinlendiği için: trust the plan

    linke tıklamak istemeyenler için özetle, 2020 amerika seçimlerinde donald trump’ın kaybetmesi sonrası beyaz sarayı basan komplo teorileri ile kafayı bozmuş qanon hareketinin sloganıdır bu.

    qanon hareketine ilişkin bir kitap : görsel

    bu popülist hareket üzerine daha detaylı bir analiz ve diğer ülkelerdeki politik hareketlere etkisi için

    (kendisi de bu hareketin içinde gibi saçmasapan bir şey demiyorum tabiki. dünyada neo-liberal çöküntüye karşı yükselen bir trend var. siyasetçiler de bu akım nezdinde, benzer diller ve figürler kullanarak (trump’ın viral ettiği dansın oldukça benzerinin ince tarafından kullanılması, oğan’ın bu sloganını düşününce ilginç bir tesadüf ki.. değil ), özellikle gençleri etkilemeye yönelik tabanlarını genişletme amacı güdüyorlar. . özellikle popülist sağ hareketler. burada da böyle bir durum söz konusu. daha önce etki yaratmış farklı ülkelerdeki farklı siyasetçilerin kampanyalarında kullanılmış ve başarılı olmuş propaganda yöntemlerini ve dilini kullanmak şaşırtıcı olmasa gerek. fakat bunlar oldukça irite edici ve gülünç durmakta. yine de bu sloganın daha önce türkiye’de bir dizide viral hale gelmeside, bu söylemi sağ popülist hareketlere kapılmaya meyilli gençlerin önemli ölçüde ilgisini çekebilecek bir çerçeveye sokuyor. doğrudan bu amaç güdülerek buradan da esinlenilmiş olabilir. trust the plan benzerliğinin ilgi çekici yanı, birbirine iki zıt gibi görünen, fakat aslında oldukça fazla ortak özellikleri olan iki farklı siyasi figür ya da hareketin kitlelerinin mobilizasyonu için benzer bir dil ve yöntemi kullanıyor oluşu).

    ek olarak, kendisiyle aynı alandan gelen, görüşlerine ve etkilendiği “fikirlere” uzun zamandır aşina olan ve oğan’la ilglili yaklaşık bir senedir yazan bir yazar olarak bahsettiği planın ipuçlarını içeren bir kaç yazıyı buraya bırakıyorum.

    (bkz: #152960316)

    (bkz: #152586988)

    (bkz: #150826951)

    “ imamoğlu’na erzurum’da saldırıldıktan bir saat sonra kendisine de saldırı(!) düzenlenmiştir. twitter hesabında bunu duyurmuştur; fakat daha sonra bunu silmiş(!) ve yeni bir tweet atarak yine benzer bir yaklaşımı benimsemiştir; ama biraz daha kısa ve dengeli bir tabirle. kendisine yönelik bu sözde saldırıyı yapanlar, jandarma tutanaklarında ve saldırının olduğu otobüsün içinde olan şöför ve oğlu’nun beyanında “kimliği belirsiz grup” olarak geçerken, otobüste olmadığı halde (ki sadece şöför ve oğlu var) , saldırıyı yapan grubun “hdp”li olduğunu söylemiş ve topu erdoğan’ın göğsünde yumuşatmasını sağlayarak, imamoğlu’na yönelik saldırının ardından oluşabilecek mağduriyetin düşürebileceği oyları toparlamıştır ki kendisi ikinci turda da bu kişiyi desteklemiştir. bu arada saldırının yapıldığı yer hizbullah’a yönelik ilk operasyonların gerçekleştiği bölgeye oldukça yakındır.

    kimliğini bu olay afiş etmekle birlikte, kendisini uzun bir süredir ifşa etmeye çalışan bir yazar olarak kendisiyle ilgili yazdığım iki yazıyı buraya bırakıyorum :

    polonya’nın bir çok mgimo mezununu işten çıkarması ve gerekçesi

    new york times ve mgimo anlatısı

    bakın bakalım şuraya kendini milliyetçi sananlar. polonya devleti zamanında aliyev’in(!) de okulu olan oğan’ın doktorasını tamamladığı ve tezini yazdığı okuldan hatta bölümden mezun devlet görevlilerini ne gerekçeyle işten çıkarmış.

    edit 2 : oğan cv , kendi sitesinden. “.. 2009 yılında, moskova devlet uluslararası ilişkiler üniversitesi mgimo’da uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi bölümünden doktora derecesini aldı.”

    “ küreselleşme koşullarında türk dış politikasında rusya yönünün oluşumunda iç siyasi faktörlerin etkisi (1991-2007) “ başlıklı bulunması oldukça zor(!) teziyle

    kendisinin rolünü aklınızda bulundurarak siz hesaplayın artık küreselleşme koşullarında seçimlerin türk dış politikasında rusya yönünün oluşumuna etkisini.

    tezin özetinin ilk sayfası :görsel

    yalnız burada tezin içeriğinden ziyade, yukarıda da belirttiğim gibi bu tezi tamamladığı okul dikkat çekici. (bkz: mgimo) ki içeriğine ilişkin kendisi (bkz: tika) gerekse farklı yerlerde 90’lardan itibaren benzer yazılar yazmakta.

    bir örnek sayfa 18: “ erdoğan öncesinde kafkas lobisi güçlüydü, o yüzden ruslarla aramız iyi değildi. erdoğan'dan sonra türk ordusu ve medya bu alanda güç kaybetti ve daha verimli ilişkiler kurulabildi.” (rusçadan çeviri)

    edit : bir diğer keriz avı için

  • 11 mayıs 2023 devlet bahçeli'nin hakaretleri

    kendini bu kadar güzel tarif etmesi ile takdirimi kazanmıştır.

  • ali şaşal vural

    yediği üç gol sonrası ikinci yarı başlamadan teknik direktör tarafından oyundan alınan kaleci.

    her zaman denk gelmez.

  • ince'yi 2. tura taşımaktan başka yolun kalmaması

    ``kılıçdaroğlu'nun rte karşısında kazanmasının imkansız olduğunu herkes biliyor.``

    aktrol veya aktroll, türkiye'de adalet ve kalkınma partisi tarafından yönetilen hükûmet destekli anonim internet siyasi yorumcuları ve trolleri tanımlamak için kullanılan tabirdir.

    2015 yılında aktrollerin doğrudan devlet tarafından finanse edildiği hükûmet destekli internet trollerinin çoğunun 20-25 yaşları arasında olduğu iddia edildi.adalet ve kalkınma partisi'nin gençlik kollarının (ak gençlik) bu web tugayına başkanlık etmekle yükümlü olduğu iddia edilmektedir.

    aktroller, aslen gülen cemaati tarafından finanse edildiği iddia edilen çeşitli internet yorumcuları ve trollerine dayansa da ilk olarak 2013 yılında hükümete ve recep tayyip erdoğan'ın otoriter eğilimlerine karşı düzenlenen gezi parkı protestoları sırasında protestocuların protestoları örgütlemek ve tanıtmak için sosyal medyayı kullandığı dönemde ortaya çıktılar.
    buna karşılık iktidar devlet propagandasını teşvik etmek ve adalet ve kalkınma partisi'ne muhalif olduğu belirlenen kişilere karşı kampanyalar düzenlemek için 6 bin kişiyi yeni türkiye dijital ofisi olarak bilinen yeni bir sosyal medya ekibine dahil etti. internet botları devlet tarafından da ücretli kişilere yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

    aktroller, iktidar karşıtı (muhalif) vatandaşlara karşı abartılı olumsuz tepkileri ile bilinmektedirler.aktroller, 2017 türkiye anayasa değişikliği referandumu sırasında 'evet' kampanyası lehine kampanya düzenlediler.

    aktroller genel olarak süleyman soylu yanlısı kanat ve berat albayrak'ın iplerini tuttuğu pelikan yanlısı kanat olarak ikiye ayrılır.12 haziran 2020 günü twitter, ak parti ile alakalı olan ve sahte hesap olduğu belirlenen 7340 hesabı kapattı.

    aktrollerin , facebook, twitter ve tiktok gibi sosyal medya ağlarının yanı sıra ekşi sözlük gibi katılımcı sözlük sitelerini ve kimi zaman da youtube'u, iktidar partisi lehine propaganda yapmak, muhalefeti itibarsızlaştırmak ve internete yanlış bilgiler yaymak suretiyle bireylere saldırmak için düzenli bir şekilde kullandıkları bilinmektedir.

  • şaka maka mhp'nin gümbür gümbür gelmesi

    öncelikle :

    vatan haini alert

    --- spoiler ---

    (bkz: aktrollerin vatan haini olması)

    --- spoiler ---

    (bkz: hayallerde yaşıyor bazı ak-itler)

    doğrusu için :

    (bkz: mhp’nin paldır küldür yüce divan’a yürümesi)

    (bkz: yargılanacaksınız)

    edit: önce sen yukarıdaki portekizli, sürekli başlığıma gelip (bkz: babangida) aklınca korkup susacağımı düşünüp sürekli beni tehdit ederek başına geleceklerden habersiz boyundan büyük işlere kalkışan troll sana söylüyorum.

    söyledin mi önceki selamımı itlerine ?

    (bkz: y a r g ı l a n a c a k s ı n ı z)

    bunu da ilet (bkz: vatan haini aktroll)

    (bkz: suskunluk sarmalı)

  • kayseri'ye fenerbahçelilerin alınmaması

    (bkz: faşizm)

    bu karar, eğer geri dönülmez ise öyle kolay kolay yenilir yutulur bir şey olmayacak.

    çoğu taraf olmayan, olamayan kişi ve kurumların yeter ulan diyerek fener taraftarının yanında olacağını ve bu yönde açıklamalar yapacağını ve bunun da bir kıvılcımı tetikleyeceğini düşünüyorum.

    tersi bir durum bu ülkede artık rejimin değiştiğini ve göstere göstere faşizm ile yönetildiğimizi ve buna boyun eğdiğimizi gösterir.

    (bkz: faşizme karşı truva atı),

    arkandayız fenerbahçe taraftarı.

    not: viva la otonomia !
    yeter la !
    bastır ankaragücü !