muhendis akli5
profili

  • 31 ocak 2024 mehmet şimşek açıklamaları

    hala verginin tabanını daha da genişleteceğiz diyor. artık bir noktada lütfen taksicilerden falan gelir vergisi alır mısınız? ya da esnafların vergisini denetler misiniz? ya da affedilen ve teşvik verilen milyarlarca liralık vergiyi toplar mısınız? bir de bunları deneyelim bakalım belki aradığınız kan buradadır?

  • 27 ekim 2023 israil'in gazze'ye kara harekatı

    oğlum cumhuriyetinizin, atatürk'ünüzün kıymetini bilin. o gün o adam samsun'a çıkmamış olsaydı, bugün 4 tarafında tek dişi kalmış medeniyet dedikleri canavar sarılı filistin gibi bir ülke olacaktık. belki bir tezgah kurup bizim de kafamıza bombalar, roketler, füzeler yağdıracaklardı. bir adam çıktı millete dedi ki, bugün sizler öleceksiniz ki yarın torunlarınızın torunları rahat yaşayacak. o insanlar da gitti, mermiye göğüslerini siper ettiler; can verdiler ama topraklarını vermediler.

    bugün havada kuş uçurtmayan savaş jetleriniz varsa, kruvazörleriniz deniz sınırınızı koruyorsa, o tüylerinizi diken diken eden özel kuvvetleriniz varsa, 500 bin kişilik silahlı ordunuz 60 milyon silah altına girmeye hazır vatandaşınız varsa dedelerinizin canlarıyla temel kazdığı toprağa o büyük komutan cumhuriyet kalesini dikti diye var.

    bakın görün, ibret alın. atatürk bize nasip oldu diye bugün bu durumdayız; filistin olma noktasında direkten döndük. artık anlayın, ve kıymetini bilin!

  • sinan oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğim

    sinan oğan'ın istekleri:

    - anayasanın ilk 4 maddesine dokunulmayacak
    - anayasa madde 66'ya dokunulmayacak
    - mülteciler ülkeden gönderilecek
    - terör örgütleri ile mücadele edilecek, terörle iltisaklı partilere mesafe konulacak
    - “faiz sebep enflasyon sonuç” gibi mantık dışı argümanlarla ekonomi yönetilmeyecek. bir an önce bilimsel metotlara dönülerek ekonomi düzeltilecek.

    milliyetçi ve vatansever seçmene soruyorum: siz de bu isteklere boyun eğmeyecek misiniz?

  • verdiğin borcun dilencisi olmak

    borç veren kişi genelde bu duruma düşer. neden verdiğinizi ve ne kadar sürede geri alacağınızı bilerek borç verin.

    borç neden istenir? acil bir ihtiyacınız olduğunda gidermek için istenir. örneğin; fatura ödemesi, sağlık giderleri, çocuğun okul taksidi ödemesi vb.

    borcun vadesi ne kadar olmalıdır? elden geldiğince kısa süreli. genelde bir ayı geçmez. eğer daha erken bir şekilde o para ele geçmişse keyfi bir harcama yapmak yerine o para öncelikli ödenir. nasılsa vadesi var denmez.

    hangi durumlarda borç alınmaz? tatile gidecekseniz, yatırım yapacaksanız, arabanızı yenileyecekseniz, ikinci evinizi alacaksanız, hatunu yemeğe çıkaracaksanız, birisine yardım yapacaksanız borç para alınmaz.

    borcunuz varken nasıl davranılmalıdır? gereksiz harcamalar yapılmamalıdır, keyfi işlere para harcanmamalıdır, harcamalar kısılmalı ve bir an önce geri ödemek için para toparlanmalıdır.

    bazı şerefi sınırda olan insanlar, banka borcu ödeyeceğim bahanesiyle borç alırlar. 6 ay-1 sene param yok diye vade koyarlar. bu arada utanmadan tatile çıkarlar, saçma sapan şeyler alırlar. şerefi sınırın da altında olanlar ise üstte bir yazarın paylaştığı karikatürdeki gibi bir de utanmadan bunları anlatırlar.

    ikincil ihtiyaçlarınız için borç istenmez; bunun için inanmazsınız ama bankalarda ihtiyaç kredisi denen bir olgu vardır. gelecekte ödeyeceğiniz bir para için bir vade farkı ödeyerek bankadan alabilirsiniz. hiç kimse sizin keyfinizin finansmanını yapmak zorunda değil. paranız yoksa faiz ödemek istemiyorsanız kırın kıçınızı oturun.

    böyle insanlara ikinci kez borç verilmemelidir. samimiyet adı altında sizin paranızı sıfır faizli kredi olarak kullanan şeref yoksunu insanlara borç istediklerinde param yok demekten çekinmeyiniz, yaptığınız bir harcamayı anlatmaktan utanmayınız. borç istediğinde param yok deyip yaptığınız harcamayı anlatırsanız o da eşek oğlu eşek değilse sizin bu kerizlenme durumundan sıkıldığınızı anlayacak ve tekrar borç istemeyecektir.

    verdiğiniz paranın arkasını kovalamadığınız ve güvendiğiniz ya da paylaşmaktan mutluluk duyduğunuz kişiler, işbu anlatımları kapsamaz; paranızı kiminle paylaşacağınız tabii ki sizin tasarrufunuzdur.

  • askerde orgenerale yumruk atmak

    orgeneral dediğin rütbe koca memlekette sanırım 4 tane kkk'da 1 tane hkk'da 1 tane de dkk'da (oramiral) 6 tane var, yanlışım varsa düzeltin.

    askerlik dediğin zaman dilimi en fazla 12 ay.

    normal zamanda bir orgenerale denk gelme ihtimalin 6/85000000. askerde bütün hayatını belli bir alanda geçirdiğin için çok çok çok daha az.

    orgeneralin seninle konuşma ihtimali ise sanırım sıfır. orgeneralin binbaşıyla konuşma ihtimali bile sıfıra yakın olabilir. belki yarbay. olur da yukarıdaki küçük ihtimal gerçekleşir de bir sebepten, hani olmaz da, bölgeye gelip bulunduğun tugaya falan uğrarsa şu diyalog geçebilir:

    -merhaba asker!
    -sool!
    -nasılsınız!
    -sool!

    ama bu da geçmez, arkadaşların anlattığı gibi sizi ortadan yok ederler.

    bir de orgeneralin korumaları özel kuvvetler askeri oluyor. yani o hayranlıkla izlediğiniz “oğlum bunlar görünmüyormuş lan, sadece öldüğünde anlıyormuşsun bordo berelinin geldiğini” dediğiniz adamlar koruyor yani. hani gelmez o kadar yanına da diyelim geldi sen “sas duruş”tayken heyecandan böyle bir titreme gelse muhtemel müdahale ederler.

    yalnız olur da cidden bu enstantane gerçek olsa herkes bir 10 saniye donakalır ha. kimse inanamaz. 10. saniyeden sonra herkesin gözü yaşla dolar lan. mecburi askerlik hizmetini yapanlar kalan zamanlarının, muvazzaf askerler de kalan çalışma zamanlarının cehenneme dönmesine ağlamaya başlar. ya bırak oradaki askerleri, yurdun 4 bir yanındaki askerlerin göğsüne öküz oturur o an. sen o an silah altındaki 960 bin adamın hayatıyla oynarsın. haberlere çıkarsın lan, ünlü olursun! ülkede gündem olursun yani. bilemiyorum, ilginç olabilir. birisi bunu yaptığında yaşanacakları görmek isterdim.