yagmursuz7
profili

  • iki karganın bana düşman olması

    son 3-4 gündür tek eğlencem balkonda otururken evimizin hemen yanında bulunan ağaca yuva kuran iki tatlı saksağan. öyle de bir iştahlı kuruyorlar ki evi. ağızlarıyla ağacın en ince çöplerini kırmak suretiyle yuvaya çöp çekiyorlar. ve yalnız biri değil ikisi de karı/koca 7-24 mesaideler. her balkona çıkışımda onların gayretini görüyor helal olsun size be diye tebrik edip bir süre onları seyrediyorum. neyse efenim bugün ağaçtan gelen bağırış çağırış sesiyle yatağımdan kalkıp tekrar balkona çıktım ki bir de ne göreyim. cüsseli iki büyük kara karga yuvaya konmuş bizim diğer iki zavallı da dizlerini döver gibi çırpınıyor dalda fenalaşıp ötüyor. ne zaman yuvaya yaklaşacak olsalar diğer iki kara karga onları yaklaştırmıyor.
    haliyle bu iki kara kargaya ne yapsam diye düşündüm. e ağaca çıkıp kovacak halim yok. kış kış yapıyorum gitmiyor. diğer zavallılar da medet umar gibi bir o dala sekiyor bir bu dala. dişin tırnak çalışıp yaptıkları yatak odasında, oturma odasında bir yabancının keyif çattığını görerek kahroluyorlar. allah sizi inandırsın diğerleri de fakirlerin önünde but yiyen erol taş gibi dalga geçercesine gülüşüyorlar kendi aralarında.
    yeni uyanmış olmamın da verdiği sinirle buz dolabı poşetini şöyle minik bi balon yapıp okkalı bir tokatla patlattım. kargaların dördü birden bir tarafa uçuştu. sonrasında bizim zavallılar çekinerek de olsa emek verdikleri yuvaya geri geldiler.
    asıl sorun bundan sonra başlıyor. derler ki kargalar kincidir, kinci oldukları kadar da dedikoducudur, dertlerini diğer kargalara da anlatırlar.
    sabahtan beri ne zaman balkona çıksam 2 kara karga yüksek bir yere konumlanıp beni seyrediyorlar, bir de bayhan gibi kafalarıyla daire çizip bayık bayık bana bakıyorlar. sürekli gözleri üstümde. bu kısık gözlü sinsi bakışlar, tüm karga alemine beni reklam etmiş anlaşılan.

  • şehit yasin karaca'nın aile evi

    ırak'ın kuzeyinde şehit olan 6 askerimizden piyade er yasin karaca'nın tokat'taki evini görüyorsunuz.
    görsel
    lüks villalarında keyifle oturup son model araba koleksiyonu yapan siyasetçiler vatan millet nutuğu atarken utanır mı? sanmam.
    devletin mal varlığını yeyip de şu gariban aileyi bu hale sokanlar umarım kahrolur gider.

  • sana vurana sen de vur diyen ebeveyn

    insan, hayatını devam ettirebilmek adına yazılı olmayan bazı kurallara uymak zorundadır. çok saf olursanız kandırılırsınız, pısırık olursanız zorbalığa uğrarsınız, sürekli fedakarlık yaparsanız bu görevinizmiş gibi muamele görür sömürülürsünüz. bu kuralları çocuklar bilemez, henüz masumdurlar. o yüzden anne babanın öğretmesi gerekir. herhangi bir işin şiddetle çözülemeyeceğini, konuşmanın anlayıp dinlemenin önemini, güzelliğini, fakat; karşınızdaki insanlar size zarar veriyorsa eğer pısırıklaşmadan hak ettiklerini göstermeyi öğretmeliler. çünkü her şeyin temelinde çocukluk yatar. kişi çocukluğunda ezilip büzülür, zorbalığa hakarete maruz kalırsa ömrü boyunca o ezikliği hisseder. haliyle çocuğunuza şiddeti ilk başlatan kişi olmanın ne denli yanlış olduğunu anlatırken, öte yandan da şiddete maruz kalırsa şiddetle karşılık vermesinin doğal olduğunu öğretmeniz gerekir.

  • yürürken sürekli laf atılan kızın isyanı

    ıssız sokaktan geçmemek için yolunu uzatmayan, sokakta sürekli arkasına bakmayan, otobüste tek kaldığında aklına özgecan aslan gelmeyen kadın yok ki türkiye'de.

  • pakistan'da yakalanmış gerçek cin görüntüleri

    maalesef ki yakalandığı coğrafya nedeniyle taciz ve tecavüze uğrayacak olan talihsiz cinlerdir.

  • eşine yemek yapmayan modern ve çağdaş kadın

    yemek yapma imkanı olduğu halde eşinin sokak kedisi gibi aç beklemesine gönlü razı geliyorsa, o kadın dünyanın en modern insanı da olsa evlenilmez. aynı şekilde bir erkek de eşi açken ona yemek yapmayı kılıbıklık olarak görüyorsa onunla da evlenilmez. siz modern modern başka yerlerde takılın mümkünse, sonra çocuğunuz falan olsa aç büyür yavrucak.

  • 158 boyundaki türk kızı vs 178 boyundaki rus kızı

    türk kızlarını sürekli ruslarla kıyaslamak yerine biraz da kendinizi rus ve italyan erkekleriyle kıyaslayın. mesela türk ya da rus kızı sizi mi seçer yoksa italyan, rus erkeklerini mi daha yakışıklı ve çekici bulur?
    bu saçma kıyaslamaları yaparken bunları da düşünün. eğer ki çok çekici ve yakışıklıysanız ona göre atıp tutun, yoksa çok komik oluyor.

    edit: daha, başka ırk erkekleriyle kıyaslama yapar yapmaz alınıyor, hakarete uğramış gibi tepki veriyorsunuz. sizin beğendiğiniz vücut-yüz tipi var da kadınların yok mu? kadınlar ne yapsın o zaman? her gün kıyaslama her gün hakaret. madem böyle her şeye alınacaksınız siz de yapmayacaksınız o zaman.