kararsizmiyimbilemedim7
profili

  • ibrahim keloğlan

    bir kediyi işkence ile öldürmesinden daha kötü bir şey var ki, -maalesef var-, ne kendisinin ne de ailesinin bu kötülüğün boyutunun farkında olmaması. bunu kötülük olarak görmemeleri. babasının, "onun cezasını ben vereeceeeem" diyecek pişkinlikte olması. sanki bakkaldan sakız çalmış.

    gündemden düşmeyecek.

  • ses yakışıklılığı

    buna sahip olduğunu belirten bir erkek gördüğümde "amcıya bak amele puhahahahah" diye dalga geçiyorum. birçok kadın da öyle. "ben amcıyım" demenin öteki türüdür.

  • hamas'ın ateşkes'e hazırız açıklaması

    bir kadın olarak israil'den gelen ilk günkü görüntüleri unutamıyorum. tecavüz edilmiş, zar zor yürüyen arkası kanlı genç kadın, festivalde eğlenirken birdenbire tecavüz edilip, daha sonra öldürülen insanlar. normal hayatlarını yaşarken bir anda esir alınan insanlar...

    ırk ayrımı yapmak istemiyorum ama suriyeden savaştan kaçıp ülkemize sığınanların durumu ortada. hepsine üzülmedik mi başta? şu an ne minnet biliyorlar ne dilimizi konuşuyorlar. ne de entegre oldular. herkes israil için siyonizm diyor ya hani, asıl araplar yayılmacı. sonuna kadar arap emperyalisti ve milliyetçisi majör çoğunluğu. ellerinde olsa tüm dünyayı kılıçtan geçirip müslüman yapmak isteyecek motivasyona sahipler. gittikleri seküler ülkelerde kendi yaşam tarzlarını sonuna kadar dayatıyorlar. ben bunu kendi ülkemde bizzat gördüm, yaşadım yani edirneden dışarı çıkmaya da gerek yok.

    ben türk-yahudi çok tanıdım, ama arap-türk pek bilmem. gördüklerim de araplığını sonuna kadar belli eden kişilerdi. ama türk yahudiler sonuna dek türk milliyetçisiydi.

    ben türküm, türk olduğum için de geçmişime, bugünüme ve çıkarlarıma bakarım. öldürülen sivil, kim olursa olsun çok üzülüyorum. vicdanım elvermiyor. ama o sivillerin buraya gelmesini de istemiyorum. çünkü yarın bana karşı silah doğrultmayacaklarını bilmiyorum.

    ama yahudilerin bu ülke kurulurken üniversitelerde hoca olduğunu, ülkenin kalkınmasına ayak sağladığını, atatürk'ün cenazesi yetişsin diye yahudi bir mimarın astımdan öldüğünü biliyorum toz yuttuğu için.

    ve bize her zaman ne kadar minnettar olduklarını...

    o yüzden, savaş savaştır evet ama benim bir türk olarak safım bellidir. bayrağında türk kanı olan, -sırf aynı dini paylaşıyorum?- diye bir milleti, kavmi destekleyemem. atalarımın mezarda kemikleri sızlar. zaten bu zamana kadar çokça da sızladı.

  • kk'nin jahrein'e 200.000 liralık dava açması

    robert de niro, trump'a domuz dedi hiçbir şey olmadı. siz o kadar muhafazakarlaştınız ki, olan bu. ülkenin aydın denilecek kesimi bile bunu destekliyorsa bu saatten sonra siz freedom of speech'i unutun. ayrıca kk sen de ne fitneymişsin be "piro".*

  • kemal kılıçdaroğlu

    ya burada ya da twitterda gördüm, şöyle yazıyordu aynen;

    "kendi sikik ideolojilerine parti kursalar %10'u aşamazlar, o yüzden %25 oyu garanti olan chp'yi yağmalıyorlar."

  • kılıçdaroğlu'nun babala'da alkışlanması

    kılıçdaroğlu seçimi kazanır kazanmaz bilemem. ama adamın itibarını o kadar zedelediler ki koca bir nesil kılıçdaroğlu'nu konuşamaz zannediyor. bu adam zamanında canlı yayında melih gökçek'i terleterek çenesiyle zaten susturmuştu. ve erdoğan'a karşı "gel beraber belli bir arenada konuşalım karşılıklı" diyip, hiçbir zaman erdoğan'dan dönüş alamadı. çünkü erdoğan cevabını bilemeyeceği soruları hiçbir zaman yanıtlamadı. siz kılıçdaroğlu'nu bazı konularda fazla hafife alıyorsunuz.

  • 4 eylül 2021 sırbistan italya voleybol maçı

    devşirme diyenlere bir bilgilendirme yapmak isterim, çok güleceksiniz ama boskovic devşirme bir oyuncu. ama egonu değil :)) devşirme ne demek öğrenin bence. kadın (bkz: egonu) italya'da doğmuş büyümüş, neyi devşirme?