yedurmus7
profili

  • erdoğan'ın hastane içini makam aracıyla gezmesi

    önleyici tedavi olmayan ülkede, hastaneye yatırılmaya alışmış milletler, yatak sayısı ile övünürler.

    kuzey ülkelerinde acil servis doktorunun 12 saatlik mesaisinde karşılaştığı tek hasta oldum. acil servisler öylesine boştu ki, sakinliğe odaklanırken neyim olduğunu unuttum, doktorla sohbet edip çıktım.

  • 12 temmuz 2022 şişli scooter kazası

    oturdum resmen cahil insan yorumları okudum burada. ehliyeti olanları ve olmayanları ayırmak o kadar mümkün ki..

    aracın fren yapmak için düşündüğü süre 2.12 saniye, reaksiyon mesafesi 9.4 metre. fren mesafesi 13.2 metre, toplam durma mesafesi 22.6 metre. kısaca, hızı 45 km/s'dir. bazılarınızın yazdığı gibi araç 100-150 ile gidiyor olsa, fren mesafesini kamera kayıtlara dahi almaz, scooter sürücüsü 8 metre gibi kısa bir mesafede yerde olmazdı. 45 km hızla giden bir araç, kız dönmeye çalışırken kısa bir sürede kıza yetişebildiğine göre, kızın tam arkasındaydı araç. dahası, adam durma imkanı olmadığını ve kızın aniden belirdiğini anladığında aracı şeridin soluna yatırıp, karşı şeritle de kafa kafaya gelmeyecek şekilde kurtarmaya çalışmış. ancak scooter sürücüsü ne yapmış? hafif sol yapmamış, diklemesine sol yapmıştır.

    soru şu: "kız en son ne zaman baktı arkaya araç var mı diye?
    cevap: hiç bakmadı. birinci şeridin ortasına geldiği için, 3 metrelik mesafeyi anında geçerim kafasına girdi. nitekim heyecanlandı. bir kadını scooter kullanırken izlediniz mi? fren yapmayı unutup, scooter'dan atlayanlar var sahil şeritlerinde. kadınların hepsine değil lafım elbette.

    şehir içi hız limitleri göz önünde tutulduğunda, yola topu kaçan çocuk örneğini vereceğiniz sokağın hız limiti 20 km/s ve söz konusu yolda her iki yön için de tek yol bulunur. yani araçlar yan yana bile geçemez. kaç şerit var gördüğünüz yerde? oranın ortalama hızı 40 ya da 60'dır. yani, sürücü uçmuyordu. gitmesi gereken hızla gidiyordu.

    yönetmeliğe göre, scooter bir araç değil, bir araç olsa bile, "motorsuz araçlar, motorlu araçlara yol vermek zorundadır". hepiniz ölen kişi bir kadın olduğu için duyar kasmışsınız. aynı şeyi bir erkek çocuğu yapsa aynı şeyi yapacak mısınız? geçin bunu, sürücünün durumunu hiç düşünebilecek empati yeteneğiniz yok mu? hayatınızda hiçbirini ezmediğiniz belli, ancak, çoğunuzun hiç ehliyeti olmadığı daha çok belli.

    ben de scooter kullananlardanım. çift şerit yolun ortasına atlamam. e5 e, otoyola çıkmam. araç kullanırken de scooterlı görünce, hızımı minimuma çeker, sanki dengesiz birinin yanından geçiyor gibi davranırım. neden? trafik benim hakkım, ancak birinin yoluma atlaması ile ben mağdur olacağım. çünkü scooter kullanan kişi, ehliyet sahibi biri olmadığı gibi, ehliyet alınırken verilen eğitime de vakıf değil.

    eğer bu sorunu çözmek istiyorsanız, öncelikle scooter ve bisiklet için ya ehliyeti zorunlu kılarsınız, ya da karayollarını kullanmalarını kesin olarak yasaklarsınız.

    scooter sürücüsü, yolun kenarında durmalı ve yol müsaitken sakince karşıya geçmelidir. bir araç değildir. kaykay ne ise, scooter o'dur.

    araç sürücüsü daha temkinli gidebilir. ancak bu kazaya engel olamazdı.

    devletin, değişen ulaşım araçlarına uygun olarak düzen getirmesi ve bu gibi şeylere önleyici çözümler getirmesi gerekir.

    söz konusu aracı sağlayan şirket martı şirketi ise, martının karayolları üzerinde çalışmasına engel olucu düzenleme getirmesi gerekir. nasıl bazı bölgelere giremiyorsanız, çift şerit yola da o aracın girmemesi gerekir.

  • 400.000 dolara yatırım önerileri

    önce samimi bir öneri mesajı yazdım, sonra sildim hepsini.

    hocam sen geçen gün rus kadınlarının handikaplarını sordun. belli maaşla çalışan pratisyen hekim olarak, maddi olarak da iyi olmadığını belirttiğin gerçekliği ile, birkaç gün içerisinde 400.000 dolara nasıl eriştin, bize izah eder misin?

    tavsiye arıyorsan, parayı nasıl aldıysan, öyle kazanmalısın. ticaretse, aynı yoldan devam et. troll ise, yine aynı yoldan devam et. sıkmaya başladı burası cidden.

    ekleme gereği duydum:
    özelden belirttiği maaşını hiç harcamadığında 38.5 yılda bir araya getirebileceği para için, "400.000 dolar para mı alla aşkına" dedi.

  • bazı devlet hastanelerinde doktor kalmaması

    hiçbir şekilde hekim göçü yapamayacak tipleri, tıp bile okuduğundan şüphe edilecek tipleri, doktor diye hastanelere koyarak bu soruna çözüm olmaya çalışacaklar. bunların bir kısmı da mülteci olacak, şaşırmayın sakın. birçok hastanede denk geldim.

  • rusya ukrayna savaşı

    - an itibari ile ilk defa moskova'da tüm bölgelerde "uyarı sistemleri" denenmeye başlandı.

    uyarı sistemleri daha çok nükleer saldırılar, insanların sığınaklara ya da güvenli bölgelere yönlendirilmesi gibi nedenlerle kullanılıyor. bu kadar yıldır buradayım. daha önce sesini bile duymadım doğrusu.

  • 2 yıldır zam gelmeyen tek bir şey

    maaş

  • 20 bin tl'ye alınacak en iyi ikinci el araba

    laptop olmuş 50.000 tl. 20.000'e alsan alsan yakıt alırsın.