beatrixx11
profili

  • atatürk'ün boyunun 164cm olması

    önemli olan boyu değil işlevi

  • abdülhamit han düşmese osmanlının 1914 politikası

    o zaman abdülhamit han'da güçlü durup düşmeseydi. hayret bir şey ya.

    okçular tepeyi terk etmeseydi, bayezid, timur'a yenilmeseydi, başka var mı kıyaslama aklınıza gelen yazalım.
    zaten güçlü bir padişah olup gerekli tedbirleri alsa kimse onu yerinden etmezdi merak etme. herkes gücünü birgün kaybeder.
    bu muhteşem sultan süleyman için geçerli ise senin benim için de geçerlidir.

  • siirt dönüşü otobanda cin görmek

    öyle çok ağzını açmasın ağzına verirler o karanlıkta.

    t: komik kısa film

    edit: ulan yorum yapanların tamamı inanmış buna ya. yuh aq. bu kafayla youtube a nasıl giriyorsunuz siz.

  • mecliste fas fas fas morokko diye bağırılması

    abi tüm araplar gelsin hepimizi bi kere siksin. bütün ülke herkes rahatlasın bitsin bu çile artık lütfen ya.

    t: tahminimce sırf müslüman diye, fütursuzca hatta haritada bile göstermeyecekleri bir ülkenin şakşaklanmasi

    edit: lütfen mesaj atıp durmayın. fas in afrika'da olduğunu biliyorum. fas in %35 40 civarınin da arap olduğunu geri kalanının berberi olduğu yazıyor her yerde zaten.

    benim mesajda vurgulamak istediğim su, bu tezahürat yapanların fas i bir arap ülkesi sandığı için desteklemeleri. son birkaç haftada ki arap ulkeleri ile olan muhtesem süper ilişkilerimizi yazdirmayin bana şimdi. entry de ki asıl vurgu turkiye de ki arap fanatizmidir.

    bu fanatizm den rahatsız olmayan turk varsa sorunu kendinde arasın.

  • 29 kasım 2022 asal araştırma seçim anketi

    akp %37,7 az olmuş bence en az %75 i var.

    anketin gerçekliğini sorgulamak bir yana, şu an ki içinde bulunduğumuz durumda bile eğer ülkenin yarısı akp ve mhp ye oy veriyorsa bence akp iktidar olsun yine. toplum bunu seviyor demek ki. mutluluklarını bozmamak lazım.

  • 300 tl'ye kuş tüyü kışlık mont almak

    bahsedilen ürün

    evet arkadaşın verdiği montu hemen arayıp buldum yorumları harika 10 tane alıyorum.

  • büyük istanbul depremini kimsenin konuşmaması

    yazar arkadaşı destekliyorum ama bazı iyimser varsayımlarına katılmıyorum. on binlerce değil ilk 1 dakikada sadece istanbul da %0.5 kayıp olsa, 100bin kayıp yapar. sonraki yaralıları saymıyorum bile.

    kendimizi kandırmayalım binlerce kurtulma yapılacak bir iş yapılmayacak.

    her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim, istanbul depremi cumhuriyet tarihini geçtim dünya tarihini sarsacak kadar üzücü olaylara gebe.

    bir karşılaştırma yaparsak, 2004 te endonezya da sadece tsunamiden 200bin kişi boğularak can verdi. bizde burdan ah vah tüh yaptık geçtik. 3 gün sonra unutuldu. istanbul hem ülke hem de dünya sanayisinde ki tedarik zincirlerinden biri olduğu için bir kere tüm avrupayı sarsacak bir üretim durgunluğu olacaktır. bu ister traş bıçağı olsun, ister ülker çikolatalı gofret olsun. kendi ve etrafı ile 25-30 milyonluk bir üretim bölgesinden bahsediyorum.

    ayrıca bundan önceki tüm depremlerde istanbul gibi bir mega şehirden çok kısa süre içinde yüzbinlerce insanı yaşam malzemeleri (ki en önemlileri çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, ilaç, içme suyu, pil, ısıtıcı ve battaniye ) toplanabilmiştir. 20 milyonluk şehre bu kadar ihtiyacı ülkenin neresinden toplayacaksınız?

    daha 2 yıl önceki izmir depreminde tüm türkiyedeki arama kurtarma ekipleri 2 binaya 1 haftaya yakın müdahale etti. istanbul da aynı müdahale için en az 100 bin profesyonel ekip ve ekipmana ihtiyacınız var.

    sonrasında oluşacak salgın hastalıklar, yağma, tecavüz ve insanlık dışı şeylerden bahsetmiyorum bile.

    aşağıdaki görseli açın, kendinize bir nokta belirleyip 1 dakika bakın ve sessizce düşünün sizi oradan nasıl kim çıkaracak.
    görsel

    yazacak konuşacak çok ama çok şey var. daha ekonomik buhran, kıtlık, ohal, sonrasındaki konut sıkıntısı, mülteci tehdidi ve göç den bahsetmedim bile. allah tüm türkiye nin yardımcısı olsun.

  • doktorların pasaportları iptal edilsin

    milyonluk eğitimi bedavaya almıyorlar. çalışan babasının veya annesinin maaşlarından kesilen vergiler ile o eğitimi alıyorlar.

    benim maaşımın 3 te 1 i kesiliyor ise, her aldığım üründen kdv, ötv, vs vergiler kesiliyor ise devlet bunu bana hizmet sağlayabilmek adına kesiyor. nedir bu hizmetler;

    1- güvenlik
    2- eğitim
    3- sağlık
    4- kamu hizmetleri
    5- sosyal imkanlar
    6- altyapı

    vs...

    edit: troll kaçmış.

  • basuru reflüsü fıtığı ayak mantarı olmayan erkek

    henüz çocuktur.

    (bkz: #130161944)

    sporla basurun, mantarın, reflünün alakasını kuran arkadaş tebrikler. bu sene nobel tıp ödülü senindir.

    zorunlu edit:
    "düzenli" spora gidip ve orada duş alıp mantar kapmayan kendini pfizer firmasına inceletsin insanlığa katkı sağlasın.

  • 31 ekim 2021 türkiye'nin kış saati sessizliği

    tam 4 kış oldu. 4 kıştır içimizden geçtiniz. şu saatte ısrar edip yandaşına para kazandıran ya da kazandırmaya çalışan varsa hakkımın her zerresi vergimin her kuruşu haram olsun.

    akla mantığa sığmayan ama hiç kimsenin de ses etmediği uygulama

    edit: bir baktım mesaj kutum patlamış. 6 oldu diye uyardılar. benim kafa gitmiş demek ki ben 4 ten öncesini hatırlayamadım. uyaranlara teşekkürler.

    ayrıca bi kişi de nasıl para kazandırılıyor diye sormuş. üşenmedim nasıl elektrik harcadığımızı anlattım.

    300 küsür de fav almış amacım fav filan değildi hiç olmadı. ama benim gibi birçok insanın mağdur olduğunu öğrenmiş oldum. parasını geçtim karanlıkta evden çıkmaktan bıktım yahu. ben servise biniyorum daha cami hocası yeni ezana başlıyor. ilerleyen günlerde şirkette ezan dinlemeye başlayacağız. geçen kış öyleydi mesela. hadi biz yetişkiniz ya çocuklar. hiç mi acımanız yok.

  • üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

    imkanınız var ise deli gibi ingilizce öğrenin kursa gidin, youtube dan izleyin. sonrasında 3. veya 4. sınıfta erasmus + yurt dışında yüksek lisans yapın. emin olun ileride çok iyi paralar kazanacaksınız. torpile filanda ihtiyacınız kalmayacak.