bilinmeyendahi4
profili

  • emlakçılar yasaklansın kampanyası

    sadece emlakçılar değil.

    oto galericiler, halciler, taşeronluk yapanlar.

    aracı olan oluşumlar hep yasaklanmalı. kısaca alın teri olmayan emeksiz kazanç yapan kim varsa yasaklanmalı.

  • galerici vs emlakçı vs taksici

    hiç bir vasfı olmayan, üretime zerre katkısı olmayan buna rağmen piyasayı manipüle eden , emek sömürüsü yapan, meslek görülen ancak meslek olmayan bir topluluğun üyeleri. bunlar topluma zerre katkısı olmadığı halde emeği ile kazanan doktor, mühendis, öğretmen, memur, öğrenci, işçi, hukukçu gibi mesleklerin emeği ile kazandıkları para üzerinden suya sabuna dokunmadan para kazanırlar. ona rağmen doyumsuzdurlar. bu topluluktan birinin başına bir şey geldiğinde acımıyorum oh çekiyorum. en kısa sürede bu işlerin yok olması ve bu işi yapanlarin üretime katılmasıni diliyorum.

    dip not: bu işleri yapanlar yazdıklarıma tepki verecekler. umrumda değil. ama eğer ki vicdanınız varsa oturup düşünün. size karşı neden tepkili insanlar. toplum gözünde neden antipatik oldunuz. dürüstçe işinizi yapin sonra gelin konuşalım. fırsatçılıkla, aldatmacalarla işinizi yapmaya devam edersiniz size olan tepki büyüyerek artacaktır.

  • zor günler geçiren erkeği terk etmeli miyiz sorunu

    neden zor duruma düştüğüne bağlı olarak değişebilir.

    örnek veriyorum. siz hayatına girdiniz. efendi bir erkek. size karşı saygısında sorun yok. adam işini büyütmek istedi. kredi çekti. yatırım yaptı. hatta evliyseniz siz takılarınızıda verdiniz. adam ekonomik sebeplerle battı. ya da insanız bir hastalık geçirdi. kaza geçirdi engelli duruma geldi. bu erkeği terketmek vicdansızlıktır.

    ancak adam sorumsuz. sizi dinlemiyor. bilerek hata yapıyor. uyuşturucu kullanıyor. kavga ediyor. kumar oynuyor. bunların sonucuda zor günlerle karşılaşıyor. parasız kalıyor, hapse düşüyor vs. o adamı hemen terkedin. hayatınıza yazık.

  • alaçatı'daki hesap çılgınlığı

    burada başlıklar açılmıştı. işte çadırda tatil yapmak varosluk, işte tatili memleketinde geçirmek sıradanlık yani ucuza tatil yapmayı kucumsuyorlar. kardeşim tatil nedir. bir senenin yorgunluğunu atmak değil mi? illa tarz olsun diye meşhur yerlere mi gitmek lazım? 11 ay kod yazacağım uyurken bile kafamda döngüler canlanacak uyku gözlerimden akarken proje yetiştirmek için uykumdan feragat edeceğim gece 4 te sorunsuz derlenen projeyi 3 saat uyku ile isyerine götüreceğim buna rağmen üst yöneticiden fırça yiyeceğim, bu şartlarda kazandığımı; normalde 1 lira olan çaya 15 lira, 2 lira olan suya 50 lira, bir tabak yemege bir aylık mutfak gideri , kamu malı denize girmek için bir aylık standart ev kirasi gibi harcayarak tatil yaparsam kafayı yerim. benim için tatil temiz bir yerde rahatça yüzmek, kafamda hiç bir şey olmadan zevkle kitabimi okumak, keyifle kahvalti-yemek, içmek , yıldızları seyrederek canlı müzik dinlemek, altına girebilecegim şelale, tarihi yerler gezmek, kanyon yürüyüşleri, saatlerce dans edecegim romantizm yasayacagim birinin yanımda olması... yani tatil için o pahalı mekanlara gitmem gerekmiyor. kimse gitmezse onlarda gelen müşteriye yolunacak kaz gözü ile bakamazlar. kimse gitmezse o mekan o suyu birdaha 50 tl ye satabilecek mi görün bakın. bence tatil anlayışını değiştirmek lazım.